ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΟΠΕΝ/ΟΑΚΑ

Ολοκλήρωση των χειμερινών αγώνων με δύο όρια για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων

  05.02.2017 18:48       5497

Με πολύ καλές επιδόσεις ολοκληρώθηκαν οι πανελλήνιοι χειμερινοί αγώνες κολύμβησης που διεξήχθησαν στο ΟΑΚΑ (3-5/2).

 

Ο έντονος συναγωνισμός στα 200μ. Πρόσθιο των γυναικών μεταξύ της Νικολέτας Παυλοπούλου και της Ελένης Κοντογεώργου είχε ως πολύ θετικό απολογισμό την επίτευξη των ορίων για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων που θα γίνει στη Νετάνια του Ισραήλ και για τις δύο αθλήτριες. Η Νικολέτα Παυλοπούλου ήταν η νικήτρια με 2:32.47, ενώ η Ελένη Κοντογεώργου σημείωσε επίδοση 2:32.78.

 

Από εκεί και πέρα μεγάλος πρωταγωνιστής και πάλι ήταν ο Απόστολος Χρήστου που τερμάτισε σε 49.33 στα 100μ. Ελεύθερο, πλησιάζοντας το ατομικό ρεκόρ που σημείωσε την προηγούμενη εβδομάδα στο Λουξεμβούργο (49.19), ενώ στη σκυτάλη 4χ100μ μικτή ομαδική έπιασε για ακόμη μια φορά το όριο για τα 100μ. Ύπτιο του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Βουδαπέστης (54.06) σημειώνοντας χρόνο 53.85.

 

Στους υπόλοιπους τελικούς, η Άννα Ντουντουνάκη κατέβηκε το 1:00.00 (59.91) για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν στα 100μ. Πεταλούδα δείχνοντας σε καλή κατάσταση, ενώ και η Νόρα Δράκου έκανε καλή επίδοση στα 50μ. Ύπτιο (29.13).

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των τελικών της τρίτης και τελευταίας ημέρας των χειμερινών πανελληνίων αγώνων κολύμβησης:

 

 

50μ. Ύπτιο Γυναικών

  1. Νόρα Δράκου - Παναθηναϊκός - 29.13

  2. Ειρήνη Μπράμου - ΟΦΘ Αλεξ/πολης - 30.16

  3. Μαρία - Μελίνα Τροχαλάκη - Ολυμπιακός - 30.21

50μ. Ύπτιο Ανδρών

  1. Νίκος Σοφιανίδης - ΠΑΟΚ - 25.75

  2. Γιώργος Σπανουδάκης - Παναθηναϊκός - 25.93

  3. Μιχάλης Κοντιζάς - Εθνικός - 26.35

100μ. Ελεύθερο Γυναικών

  1. Κάλια Αντωνίου - ΠΑΟΚ - 57.05

  2. Σοφία Κλικοπούλου - Ολυμπιακός - 57.32

  3. Μαρία Λιώση - Ολυμπιακός - 57.98

100μ. Ελεύθερο Ανδρών

  1. Απόστολος Χρήστου - Ολυμπιακός 49.33

  2. Λούις Κρόνεν - Βέλγιο - 51.54

  3. Κωνσταντίνος Κοντόπουλος - Εθνικός - 51.95

200μ. Πρόσθιο Γυναικών

  1. Νικολέτα Παυλοπούλου - Ωκεανός - 2:32.47 - όριο για ευρωπαϊκό εφήβων/νεανίδων

  2. Ελένη Κοντογεώργου - ΣΚ ΡΟΗ – 2:32.78 - όριο για το ευρωπαϊκό εφήβων/νεανίδων

  3. Μαρία Φιλοπούλου - Ολυμπιακός 2:39.57

3. Μαρία Νάσιου – ΑΝΟ Γλυφάδας - 2:39.57

200μ. Πρόσθιο Ανδρών

  1. Παναγιώτης Χιώτης - Εθνικός - 2:17.02

  2. Μπάστεν Κάερτς - Βέλγιο - 2:17.40

  3. Κωνσταντίνος Σμιτιανός - Ωκεανός - 2:17.48

100μ. Πεταλούδα Γυναικών

  1. Άννα Ντουντουνάκη - ΑΝΟ Αργυρούπολης - 59.91

  2. Γεωργία Δαμασιώτη - Ωκεανός - 1:02.53

  3. Ηλέκτρα - Βαρβάρα Λεμπλ - Ολυμπιακός - 1:02.67

100μ. Πεταλούδα Ανδρών

  1. Στέφανος Δημητριάδης - Ολυμπιακός - 54.31

  2. Λουίς Κρόνεν - Βελγιο - 54.60

  3. Σεμπάστιεν Ντεμοϊλεμέστερ - Βέλγιο 54.64

800μ. Ελεύθερο Γυναικών

  1. Κέλλυ Αραούζου - Ολυμπιακός - 8:58.22

  2. Αφροδίτη Κατσιάρα - ΑΕ Χαϊδαρίου - 9:06.66

  3. Παρασκευή Κρητικού - Ηρακλής - 9:09.35

1500μ. Ελεύθερο Ανδρών

  1. Δημήτρης Νέγρης - Ολυμπιακός - 15:32.19

  2. Αντώνης Φωκαΐδης - Ολυμπιακός - 15:46.27

  3. Ιωάννης Στάμος - ΠΑΟΚ – 15:50.44

4χ100μ. Μικτή Ομαδική Γυναικών

  1. Ολυμπιακός (Μαρία – Μελίνα Τροχαλάκη, Μαρία Φιλοπούλου, Αναστασία Κυριλή, Αφροδίτη Γιαρένη) - 4:20.19

  2. Παναθηναϊκός (Νόρα Δράκου, Μαρία - Θάλεια Δρασίδου, Ελευθερία Εζάτ, Μαρία Ταμπαξή) - 4:28.02

  3. ΑΝΟ Αργυρούπολης (Βερονίκη Τσαπαριάν, Αικατερίνα – Μικαέλα Τόμου, Ελένη Φουρτούνη, Ευαγγελία – Μαρία Μπαλτζή) – 4:28.95

4χ100μ. Μικτή Ομαδική Ανδρών

  1. Ολυμπιακός (Απόστολος Χρήστου, Παντελεήμων Μπαντής, Στέφανος Δημητριάδης, Ρωμανός Αλυφαντής) - 3:43.99

  2. ΠΑΟΚ (Νίκος Σοφιανίδης, Γιάννης Καρπουζλής, Χρήστος Παπαδόπουλος, Απόστολος Ταυλαρίδης) - 3:44.43

  3. Βέλγιο (Νιλς Φαν Όντερκε, Μπάστεν Κάερτς, Λουίς Κρόνεν, Σεμπάστιεν Ντεμοϊλεμέστερ) - 3:46.56





 

«Σαφώς είμαι πολύ ευχαριστήμενη από το χρόνο μου και για το όριο που ήρθε. Είμαι με ελάχιστη ξεκούραση και αυτό είναι το καλύτερο και πιο ελπιδοφόρο για μένα. Ο υγιής συναγωνισμός με την Ελένη (σ. Κοντογεώργου) βοήθησε στο να έρθει αυτό το αποτέλεσμα. Για το μέλλον δεν μπορώ να προβλέψω τι θα κάνω. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα συνεχίσω να δίνω το 100% αυτού που μπορώ. Θέλω να ευχαριστήσω πολύ την οικογένειά μου, τους προπονητές, τους φυσικοθεραπευτές και όλους τους ανθρώπους που με στηρίζουν», υποστήριξε η Νικολέτα Παυλοπούλου.

 

 

«Είμαστε από μικρές μαζί με τη Νικολέτα και πάμε εναλλάξ στις πρώτες θέσεις σε αυτές τις κατηγορίες. Θέλω να κάνω ότι καλύτερο μπορώ στο Ισραήλ. Ο συναγωνισμός μας βοηθάει πάρα πολύ», υπογράμμισε η Ελένη Κοντογεώργου.

 

 

«Είχαμε θέσει στον προγραμματισμό να βγάλω κάποιες καλές επιδόσεις στην αρχή της χρονιάς και συγκεκριμένα στα μίτινγκ του Λουξεμβούργου και στους χειμερινούς αγώνες. Ήθελα να δείξω ότι είμαι σε καλή κατάσταση και ότι η προπόνηση που κάνω αποδίδει και να συνεχίσω χωρίς άγχος για το καλοκαίρι. Ο στόχος μου είναι να έχω τα όρια σε όσο το δυνατόν περισσότερα αγωνίσματα. Ένα μου έμεινε (100μ. Ελεύθερο) και σήμερα έδειξα ότι είμαι κοντά σε αυτό. Δεν απογοητεύομαι. Είναι λογικό να βγαίνει η κούραση μετά από δύο συνεχόμενες εβδομάδες έντονων αγώνων. Θέλω να πιάσω όσο το δυνατόν περισσότερα όρια και στη συνέχεια να αποφασίσω σε ποια αγωνίσματα θα πέσω. Ο μέγιστος αριθμός αγωνισμάτων που θα συμμετάσχω στο παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι σε τρία αγωνίσματα, όπως συνηθίζω στις μεγάλες διοργανώσεις με τα 100μ. Ύπτιο να είναι το μόνο σίγουρο», επισήμανε ο μεγάλος πρωταγωνιστής του τριημέρου Απόστολος Χρήστου.

 

«Αυτό το πανελλήνιο πρωτάθλημα είναι το πιο χαλαρό στο οποίο έχω κολυμπήσει ποτέ. Ευχαριστήθηκα πάρα πολύ τους αγώνες. Ξεκίνησα πολύ αργά φέτος την προετοιμασία μου. Ήθελα να ξεκουραστώ μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι μια πάρα πολύ καλή αρχή, καθώς στην προπόνηση δεν έχω βάλει πολύ όγκο δουλειάς. Θα κολυμπήσω το Μάρτιο σε έναν αγώνα προετοιμασίας ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Κολύμπησα πολύ καλά σε ένα εξαιρετικό κολυμβητήριο, στο οποίο πρέπει να γίνονται τέτοιοι αγώνες, με μια καιρούργια ομάδα και νομίζω πως μόνο θετικές εντυπώσεις έχει να μου αφήσουν οι αγώνες», τόνισε η Νόρα Δράκου που από φέτος αγωνίζεται με τα χρώματα του Παναθηναϊκού.

 

«Οι χρόνοι μου δείχνουν ότι είμαι πολύ κοντά στα ατομικά μου ρεκόρ και δεν μπορώ παρά να είμαι πολύ ευχαριστημένος από την παρουσία μου στο χειμερινό πρωτάθλημα. Ίσως περίμενα λίγο καλύτερο χρόνο, αφού το πρωί στον προκριματικό πήγα πολύ καλά. Ίσως έκανα κάποιο λάθος στην εκκίνηση και δε βγήκε αυτό που μπορούσα. Συνολικά είμαι πολύ ευχαριστημένος», σημείωσε ο Νίκος Σοφιανίδης.

«Η φετινή χρονιά ξεκίνησε με μεγάλες αλλαγές για εμένα. Άλλαξα ομάδα, άλλαξα προπονητή, άλλαξα χώρο που προπονούμαι. Σίγουρα αυτό ως ένα βαθμό με έχει επηρεάσει. Πιστεύω ότι στην πορεια θα πάω καλά. Ύστερα από μία Ολυμπιακή χρονιά, όπου έχω κουραστεί σωματικά και ψυχολογικά δεν ήταν ότι πιο εύκολο να πιέσω στο μάξιμουν τον εαυτό μου. Τώρα θέλω να πιστεύω ότι με τον καιρό θα το ξαναβρώ. Η προπόνηση με τον κ. Κοζομπόλη πάει πολύ καλά, οπότε πιστεύω πως θα έχουμε και τα ανάλογα αποτελέσματα», σημείωσε η Άννα Ντουντουνάκη.

 

 

Ο προπονητής του Αποστόλη Χρήστου, Παναγιώτης Βελέντζας σημείωσε:

«Όλες οι επιδόσεις έρχονται βάσει προγραμματισμού. Θέλαμε να κλείσουμε το χειμερινό κύκλο προετοιμασίας με γρήγορες κούρσες στους δύο αγώνες που έλαβε μέρος. Το πετύχαμε σε αμφότερους τους αγώνες βελτιώνοντας τις επιδόσεις του και πετυχαίνοντας ατομικά ρεκόρ. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να δουλέψουμε χωρίς να σκεφτούμε κούραση και στόχους για το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστήμενος από τον Απόστολο και από τη δουλειά του. Έδειξε πάρα πολύ καλά στοιχεία και ότι αυτά που κάνουμε στην προπόνηση βγαίνουν στους αγώνες. Αυτό δείχνει ότι μπορεί να φτάσει ψηλά. Ο στόχος μας είναι αποκλειστικά το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης και η δική μου, όπως και η δική του πεποίθηση και θέληση είναι να φτάσει όσο ψηλότερα γίνεται. Το πόσο ψηλά θα φτάσει δεν μπορεί να το ξέρει κανένας. Αν μπορούμε και βελτιώνεται σε κάθε αγώνα που κάνει θα φτάσει πάρα πολύ ψηλά».

 

Ο κ. Κραουνάκης, ομοσπονδιακός προπονητής τόνισε: «Πιστεύω ότι και σήμερα ήταν μια ικανοποιητική ημέρα, αφού δύο αθλήτριες έπιασαν τα όρια για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων της Νετάνια του Ισραήλ, ενώ είχαμε κούρσες με μεγάλο συναγωνισμό και πολύ αξιόλογες επιδόσεις. Ως προς το σύνολο, θεωρώ πως έγινε ένα πολύ καλό χειμερινό πρωτάθλημα παρά τα μεγάλα προβλήματα αυτής της περιόδου με τον πολύ δύσκολο χειμώνα (κακοκαιρία και κρύο νερό στις πισίνες, κλειστό το Ποσειδώνιο κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης και κάποιες ιώσεις αθλητών) έγιναν καλοί χρόνοι. Ας μην ξεχνάμε πως κάποιοι από τους καλύτερους Έλληνες κολυμβητές δε συμμετείχαν, αφού βρίσκονται για σπουδές στις ΗΠΑ. Είχαμε όρια για παγκόσμιο και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που είναι πολύ σημαντικό. Με δουλειά και επιμονή θα έρθουν και οι στόχοι που έχουμε θέσει με την ύπαρξη όσο το δυνατόν περισσότερων ορίων. Από εκεί και πέρα θα έρθουν και τα καλά πλασαρίσματα στις μεγάλες διοργανώσεις».

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων ΕΔΩ καθώς και των σχολικών αγώνων λυκείων ΕΔΩ.

 

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ