ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Ολοκληρώθηκε η ημερίδα κατά του ντόπινγκ στο Βόλο

  20.01.2018 18:19       1065

Πραγματοποιήθηκε χθες στο Ξενοδοχείο Volos Palace Hotel  η ημερίδα με θέμα «Το μέγιστο κοινωνικό αγαθό της άθλησης στα γρανάζια της εμπορευματοποίησης και των αναβολικών», την οποία διοργάνωσε η μη κερδοσκοπική οργάνωση ΑΧΩΑ.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, των τοπικών αρχών της Μαγνησίας, των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων, αθλητές και αθλήτριες, στρατευμένοι αθλητές, όπως επίσης και πολίτες που αγαπούν και ενδιαφέρονται για τον καθαρό αθλητισμό. Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, εκ μέρους του Δήμου Βόλου ο εκπρόσωπος δημάρχου Αν. Μπατζιάκας, η βουλευτής Β΄ Αθηνών της Ν.Δ. και τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού Άννα Καραμανλή και ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Δημήτρης Διαθεσόπουλος.

Ο κ. Διαθεσόπουλος, σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα taxydromos.gr του Βόλου, υποστήριξε: «Στον Βόλο έγινε μια ημερίδα που έχει να κάνει με τα προβλήματα του αθλητισμού, που αφορούν την εμπορευματοποίησή του, σε πολλά επίπεδά του και το ντόπινγκ. Η διοργάνωση ήταν μίας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης, της ΑΧΩΑ (Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά), με την οποία και εμείς σαν Ομοσπονδία παλαιότερα αλλά και στη συγκεκριμένη ημερίδα πάντοτε είχαμε μια συνεργασία και βοηθούσαμε, διότι πιστεύουμε ότι είναι δύο μεγάλα προβλήματα που λαβώνουν τον αθλητισμό, τον αμαυρώνουν και από τα οποία πάσχει. Η ΚΟΕ θέλει να είναι κοντά σε μια τέτοια διοργάνωση, μαζί με τον Σ.Ε.Γ.ΑΣ. Σε αυτό βοηθούν και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, ο Δήμος Βόλου και ο δήμαρχος, αλλά και το Volos Palace που προσφέρει τον χώρο και βοηθά στη διοργάνωση αυτής της ημερίδας. Πιστεύουμε ότι ο αθλητισμός δεν είναι μόνο οι αγώνες και η προπόνηση, είναι και οι παράπλευρες λειτουργίες».

Στη συνέχεια προσέθεσε: «Το ντόπινγκ, αυτή τη στιγμή είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα που δημιουργεί τεράστια προβλήματα στον αθλητισμό, στους αθλητές και σε όλους τους εμπλεκόμενους στο πλαίσιο του αθλητισμού. Αυτές είναι εκδηλώσεις, που δεν είναι μεν άμεσα αγωνιστικό το ενδιαφέρον, αλλά που έχουν ενδιαφέρον άμεσα συνδεδεμένο με την καθαρότητα, την εξέλιξη και την ποιότητα του αθλητισμού. Και ιδιαίτερα για τη δικιά μας χώρα, που είναι η γενέτειρα του αθλητισμού και του Ολυμπιακού ιδεώδους. Είναι πρωταρχικές αξίες και πρέπει να καταπολεμούμε ό,τι τις αγγίζει και να είμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια που τείνει στον καθαρό αθλητισμό. Αυτό είναι το περιεχόμενο και ο σκοπός αυτής της ημερίδας στην οποία οι βασικοί ομιλητές είναι άνθρωποι που έχουν εντρυφήσει σε αυτό το αντικείμενο, που ξέρουν αυτά τα προβλήματα, που τα έχουν μελετήσει επιστημονικά και μπορούν να καθοδηγήσουν και να προτείνουν λύσεις και να βοηθήσουν ανθρώπους που ασχολούνται με τον αθλητισμό, είτε είναι αθλητές είτε προπονητές, είτε παράγοντες και όποιος άλλος εμπλέκεται στην ευρύτερη έννοια του αθλητισμού».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ