ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΘΕΣΟΠΟΥΛΟΣ

Ομάδα για 3 Ολυμπιάδες η σημερινή των γυναικών

  04.06.2012 14:54       1426

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος, αμέσως μετά την άφιξή του από το Τσανγκτσού της Κίνας, μίλησε στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου από την Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Γυναικών στο φετινό Γουορλντ Λιγκ.

«Σημασία έχει ότι αυτή η ομάδα δεν είναι απλώς το μέλλον της ελληνικής γυναικείας υδατοσφαίρισης. Αυτή η ομάδα είναι το μέλλον της παγκόσμιας γυναικείας υδατοσφαίρισης. Πρόκειται για μία ομάδα πρωτοφανή στην ιστορία του παγκόσμιου γυναικείου πόλο, με τόσα μικρά παιδιά, με μέσο όρο ηλικίας πρωτοφανή στην ιστορία της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης (20 ετών). Όλα πρωτοφανή είναι σε αυτή την ομάδα στην μέχρι τώρα ιστορία της. Μιλάμε για αθλήτριες που η πλειοψηφία τους είναι κάτω από 18, 17, 16 χρονών. Φτάσαμε και στο σημείο να παίζει σε αυτή την ομάδα 15 χρονών αθλήτρια, όπως είναι η Πλευρίτου», δήλωσε ο κ. Διαθεσόπουλος ενώ συνέχισε μιλώντας για το μέλλον της νεανικής αυτής ομάδας:

«Μια ομάδα γεμάτη μέλλον, ελπίδα, που μπορεί να σταθεί χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία και χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Έπεσε να παίξει με πέντε ομάδες που θα συμμετάσχουν στην Ολυμπιάδα μετά από ενάμιση μήνα, για να πάρει μετάλλιο και να σταθεί δίπλα τους ισάξια. Κατάφερε να κερδίσει τη Ρωσία και έχασε άδικα από την Αμερική 7-6. Νομίζω ότι είναι θέμα χρόνου να κερδίσει στο μέλλον και αυτές τις ομάδες. Αυτή η ομάδα είναι ομάδα για τρεις Ολυμπιάδες, μέχρι το 2024. Ο κύκλος που ανοίγει τώρα για την Εθνική έχει στόχο το 2016».

Όσον αφορά τις κλήσεις του Ομοσπονδιακού προπονητή Ντράγκαν Άντριτς, ο πρόεδρος της ΚΟΕ είπε: «Εγώ ποτέ δεν ανακατεύομαι. Έχουν το ελεύθερο οι προπονητές να καλούν όποιους και όσους θέλουν», ενώ αναφέρθηκε και στην απουσία του Ντόσκα λέγοντας: «Δεν θα ήταν αδικία κάποια παιδιά με ένα μήνα προετοιμασία να έπαιρναν την πρόκριση  και να έρθει κάποιος να τους καπακώσει; Ο αθλητισμός πρέπει να έχει ηθική. Δεν μπορεί να παίζεις με την Χίο την παραμονή της κλήσης , να παίζεις την επομένη όταν αρχίζει το πρωτάθλημα και σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας και των αγώνων να είσαι άρρωστος και να θες να πάρεις τη θέση κάποιου άλλου. Τι θα πεις σε ένα παιδί που θα το διώξεις; Το θέμα του Ντράγκαν είναι καταρχήν η Ολυμπιάδα αλλά και να φωνάξει κάποια παιδιά που θα είναι το μέλλον της ελληνικής ομάδας. Το πείραμα αυτό έπρεπε το είχε κάνει πιο παλιά. Αν αυτό είχε γίνει και με την ομάδα των γυναικών μπορεί τώρα να ήμασταν στην Ολυμπιάδα».

Για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος από το ΝΟ Βουλιαγμένης: «Συγχαρητήρια στη Βουλιαγμένη που έσπασε την κυριαρχία του Ολυμπιακού μετά από τόσα χρόνια. Αυτό είναι πολύ καλό για το πόλο. Να υπάρχουν εναλλαγές για να υπάρχει και ενδιαφέρον διότι η μονοτονία δεν κάνει καλό στον αθλητισμό. Δύο τελικοί να κριθούν στα πέναλτι και ένας στην παράταση πραγματικά δείχνουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και για τον αθλητισμό και για το άθλημα. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό και ούτε θα ξαναγίνει».

Σχετικά με τα κίνητρα του αθλήματος και την μετανάστευση των αθλητών είπε: «Αυτό είναι καταστροφικό. Η ΚΟΕ είναι η μόνη που το έχει παλέψει τόσο πολύ εδώ και μήνες. Φτάσαμε ως την πηγή αλλά δυστυχώς οι πολιτικές καταστάσεις όπως εξελίχθηκαν δεν άφησαν περιθώριο να γίνει μία διαρθρωτική αλλαγή στο θέμα των κινήτρων. Είναι ντροπή να σημειώνουμε αυτά τα αποτελέσματα χωρίς κολυμβητήρια, λεφτά, κίνητρα. Θα ήμασταν στην κορυφή του κόσμου αν τα είχαμε όλα αυτά. Πρέπει να καταλάβουν ότι ο αθλητισμός είναι το μόνο σημείο αναφορά ς της χώρας που την ανεβάζει ψηλά. Αυτή είναι η άλλη Ελλάδα και την έχουν ξεχάσει, την έχουν εγκαταλείψει».

Στη φωτογραφία ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος με την Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης Γυναικών κατά την άφιξή τους από το Τσανγκτσού της Κίνας.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος