ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Ομοφωνία στην Γενική Συνέλευση της ΚΟΕ

  18.03.2012 15:52       1561

Ομόφωνα εγκρίθηκαν ο Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός, καθώς και ο Ισολογισμός χρήσης για το 2011, κατά την σημερινή Τακτική Γενική Συνέλευση της ΚΟΕ όπου και έδωσαν το παρών 110 Σωματεία με δικαίωμα ψήφου.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος κατά την ομιλία του, αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της χρονιάς που πέρασε, απαρίθμησε τις πολύ μεγάλες επιτυχίες που σημείωσαν τα αθλήματα του υγρού στίβου τα οποία, μέσα στο 2011, συγκέντρωσαν συνολικά 92 Μετάλλια σε κορυφαίες διοργανώσεις.

Όπως μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σαγκάης, σε σύνολο 202 χωρών που είναι μέλη της Fina, η Ελλάδα καταλαμβάνει την 9η θέση στη σχετική κατάταξη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, με βάση τις επιτυχίες των αθλημάτων του υγρού στίβου.

Επικέντρωσε στα προβλήματα που υπάρχουν και έχουν να κάνουν με την υπολειτουργία των αγωνιστικών χώρων, την έλλειψη κινήτρων, αλλά και την «ασφυξία» που προκαλεί το οικονομικό, αναφέροντας πως στην Ομοσπονδία η Πολιτεία οφείλει 1,3 εκατομμύρια ευρώ για τη χρονιά που πέρασε γεγονός που σημαίνει ότι η επιχορήγηση της έχει σταματήσει στο 75% του συνόλου του εγκεκριμένου προϋπολογισμού της.

Η Συνέλευση απέρριψε πρόταση αλλαγής σε άρθρο του Κανονισμού Μετεγγραφών που κατέθεσε ο ΠΑΟΚ και αφορούσε την αδυναμία μετεγγραφής σε αθλητές / τριες, πριν περάσουν 2 χρόνια από την ενηλικίωση τους (18ο έτος).

Αντίθετα ομόφωνα πέρασε άλλη πρόταση που κατέθεσε το ΔΣ της ΚΟΕ και αφορά την τιμωρία αθλητών / τριών που αρνούνται αδικαιολογήτως να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις Εθνικές ομάδες, ή έχουν αποκλειστεί σκοπίμως επικαλούμενοι λόγους που δεν ευσταθούν, ή που αποχωρούν από την προετοιμασία χωρίς λόγο.

Η τιμωρία, όπως πλέον ορίζεται με νέο άρθρο στον Κανονισμό Μετεγγραφών θα ισούται με αγωνιστικές αποκλεισμού από το Σωματείο του/ ης, όσες και οι αντίστοιχες υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας εντός της σεζόν.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ