ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / ΝΟΡΑ ΔΡΑΚΟΥ

«Όνειρο μου η Ολυμπιάδα»

  29.05.2012 11:49       1420

Για την εντύπωση που της άφησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και την παρουσία της σε αυτό μίλησε η Ελληνίδα κολυμβήτρια Νόρα Δράκου, δηλώνοντας: «Η εμπειρία μου ήταν παρόμοια με εκείνη του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2010. Μου φάνηκε λίγο πιο εύκολο φέτος το Πανευρωπαϊκό, είναι η αλήθεια, από άποψη συναγωνισμού. Εγώ δεν τα πήγα όπως αναμενόταν. Σύμφωνα με την προπόνησή μου έπρεπε να πάω πολύ καλύτερα και στα 100μ. ελεύθερο και στα 50μ. ύπτιο. Δεν μου βγήκε γιατί το σώμα μου ήταν λίγο κουρασμένο. Άλλωστε, εμένα ο στόχος μου είναι η Ολυμπιάδα, ωστόσο βγήκε το 50άρι ελεύθερο που έχω σαν στόχο στην Ολυμπιάδα και είμαι πολύ ευχαριστημένη από το χρόνο μου που αποτελεί προσωπικό μου ρεκόρ. Έκλεισε καλά το Πανευρωπαϊκό, ξεκίνησε άσχημα αλλά έκλεισε καλά».

Τέλος, η αθλήτρια μίλησε για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου λέγοντας: «Ο μεγάλος μου στόχος είναι η Ολυμπιάδα, το όνειρο μου από μικρή και ελπίζω εκεί να πάμε καλά και να έχουμε ημιτελικό ή ακόμα και τελικό. Θα ήταν ό,τι καλύτερο θα μπορούσα να σκεφτώ».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΕΚΑΚΗΣ: Ικανοποιημένος από την εμφάνιση της Δράκου

«Η εμφάνιση της Νόρας, ενώ δεν ξεκίνησε καθόλου καλά, κατέληξε με τον καλύτερο τρόπο γιατί είναι πολύ δύσκολο για έναν αθλητή που στα δύο πρώτα αγωνίσματα πάει αρκετά πάνω από τα προσωπικά του ρεκόρ, να το αντιστρέψει μέσα του αυτό ψυχολογικά, να το ξεπεράσει και να καταφέρει να κάνει ατομικό ρεκόρ με μια πάρα πολύ καλή επίδοση, όπως είναι το 25.05», δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ ο προπονητής της Νόρας Δράκου, Γιώργος Λεκάκης.

Ο κ. Λεκάκης έκανε επίσης λόγο για τις δυσκολίες που έχουν να αντιμετωπίσουν κατά τις προπονήσεις: «Στόχος μας είναι η Ολυμπιάδα και θα προσπαθήσουμε να δουλέψουμε όσο καλύτερα γίνεται κάτω από τις συνθήκες που έχουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Πάντα προσπαθούσαμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε για να καλυτερεύσουμε αυτές τις συνθήκες και να τις ξεπεράσουμε».

Στη φωτογραφία η Ελληνίδα κολυμβήτρια Νόρα Δράκου.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος