ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / EUROPA CUP ΑΝΔΡΩΝ, ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΙ, ΣΠΛΙΤ

Παλικαρίσια νίκη στην πρεμιέρα η Εθνική μας, 6-4 την παγκόσμια πρωταθλήτρια Κροατία

  15.02.2018 22:12       1008

Με τον πιο ιδανικό τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στον Β' Όμιλο της Προκριματικής φάσης του νεοσύστατου Europa Cup, στο Σπλιτ, η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πέτυχε μια παλικαρίσια νίκη επί της οικοδέσποινας και παγκόσμιας πρωταθλήτριας Κροατίας με 6-4 και έδωσε ένα πρώτο δείγμα της εξαιρετικής κατάστασης που βρίσκεται εν όψει των μεγάλων υποχρεώσεων του καλοκαιριού. Έκανε, φυσικά, και το πρώτο τεράστιο βήμα για την πρόκριση στην Τελική φάση της διοργάνωσης (Final-8).

Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου έκαναν μια εκπληκτική εμφάνιση με βασικό τους όπλο τη γρανιτένια άμυνα και κυρίως στον παίκτη λιγότερο (2/9 και 0/1 πέναλτι οι Κροάτες). Αλλά και με σωστές επιθετικές επιλογές στα κρίσιμα σημεία και καλό ποστσό ευστοχίας στον παίκτη παραπάνω (4/6), η Εθνική μας κατάφερε να φτάσει στην εμφατική επικράτηση και να δώσει τα πρώτα ευχάριστα μηνύματα.

Ηγετική μορφή του αγώνα ήταν ο Άγγελος Βλαχόπουλος, σε πολύ καλή μέρα βρέθηκε ο νέος της ομάδας Αλέξανδρος Παπαναστασίου (πέτυχαν αμφότεροι από 2 γκολ), ενώ και ο τερματοφύλακας Κώστας Φλέγκας έκανε καθοριστικές αποκρούσεις. Εξαιρετικοί ήταν, όμως και όλοι οι υπόλοιποι που αγωνίστηκαν, σε άμυνα και επίθεση.

Η Εθνική έδειξε από την αρχή τις προθέσεις της. Προηγήθηκε με 2-0, οι Κροάτες ισοφάρισαν, αλλά στη συνέχεια το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, με τα στοιχεία που σας περιγράψαμε παραπάνω, εξουδετέρωσε τα ατού των Κροατών, είχε τον έλεγχο και προηγήθηκε και με 6-3, για να μειώσουν οι Κροάτες, στα μέσα του δ' οκταλέπτου, στο τελικό 6-4.

ΕΛΛΑΔΑ – ΚΡΟΑΤΙΑ 6-4

Οκτάλεπτα: 2-1, 1-1, 2-1, 1-1.

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Φλέγκας, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης, Δερβίσης 1, Φουντούλης, Καπότσης, Ποντικέας, Αργυρόπουλος – Κανακάκης, Μουρίκης, Κολόμβος 1, Παπαναστασίου 2, Βλαχόπουλος 2, Ζερδεβάς.

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ίβιτσα Τούτσακ): Μπίγιατς, Μάτσαν, Φάτοβιτς 1, Λόντσαρ, Γιόκοβιτς, Μπουλιούμπασιτς, Βουκίσεβιτς 2, Μπούσλιε, Ζόβιτς, Βρλιτς 1, Σέτκα, Γκαρσία, Μάρσελιτς.

Στον άλλον αγώνα του Ομίλου: Μάλτα - Σερβία 3-17. Ρεπό είχε η Ολλανδία.

Η Εθνική μας αντιμετωπίζει αύριο Παρασκευή (16/2), στις 18.30, στον δεύτερο αγώνα της στον Όμιλο, τη Σερβία.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής