ΤΕΧΝΙΚΗ / ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΠΕΙΡΑΙΑ- ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Πέντε (5) Πανελλήνια ρεκόρ στις πρώτες ημερίδες της χρονιάς

  11.12.2016 18:42       2611

Με μεγάλη επιτυχία που επιστεγάστηκε από 5 Πανελλήνια ρεκόρ, ολοκληρώθηκαν οι πρώτες Ημερίδες στη Τεχνική κολύμβηση για τη φετινή αγωνιστική περίοδο, στον Πειραιά και την Πτολεμαϊδα.

Στο Εθνικό κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ» του Πειραιά μετείχαν 191 αθλητές/τριες από 19 Σωματεία της Νότιας Ελλάδας, ενώ στο Δημοτικό κολυμβητήριο Πτολεμαϊδας 190 αθλητές/τριες από 19 Σωματεία της Βόρειας Ελλάδας.
 
Στον Πειραιά πραγματοποιήθηκαν 4 Πανελλήνια ρεκόρ, στα 200μ. επιφάνεια από τον Ευστράτιο Ηλιάκη (Γλαύκος) με επίδοση 1.36.28 (Π.Ρ. Παμπαίδων-Β), στα 50μ. άπνοη από τον Ιωάννη Δουλγεράκη (Ποσ. Ληξουρίου) με επίδοση 17.22 (Π.Ρ. Παμπαίδων-Α), στα 400μ. επιφάνεια από τον Ευστράτιο Ηλιάκη (Γλαύκος) με χρόνο 3.34.00 (Π.Ρ. Παμπαίδων -Β) και από την Αναστασία Βλάχου (Γλαύκος)  στα 100μ. Υ/Β με επίδοση 43.02 (Π.Ρ. Παγκορασίδων-Α).
 
Μετά το πέρας των αγώνων, ο ομοσπονδιακός προπονητής τεχνικής κολύμβησης, Γιώργος Σαλταμανίκας, εξέφρασε την ικανοποίησή του από τις επιδόσεις των αθλητών, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την νέα σεζόν που μόλις άνοιξε την αυλαία της: "Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την πρώτη ημερίδα της χρονιάς (και τελευταία για το 2016), αφού οι επιδόσεις των αθλητών, έδειξαν την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στα σωματεία. Πραγματοποιήθηκαν επίσης 4 Πανελλήνια ρεκόρ κάτι που αποδεικνύει πως παρά την συγκεκριμένη χρονική περίοδο των αγώνων, οι αθλητές βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο. Η επόμενη ημερίδα θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Ιανουάριο του 2017, όπου περιμένουμε να δούμε την εξέλιξη των αθλητών. Θα ήθελα να ευχηθώ καλές γιορτές σε όλους και ότι καλύτερο για την νέα αγωνιστική σεζόν που μόλις ξεκίνησε για το άθλημα της τεχνικής κολύμβησης".
 
Πολύ καλές επιδόσεις πραγματοποιήθηκαν και στην Πτολεμαϊδα, με την κατάρριψη ενός ακόμη Πανελλήνιου ρεκόρ στην κατηγορία Νεανίδων, στα 50μ. διπλά πέδιλα από την Όλγα Αρνάκη του ΠΑΟΚ, με επίδοση 22.72.
 
Από την πλευρά του ο ομοσπονδιακός προπονητής τεχνικής κολύμβησης Βορείου Ελλάδος, Γιάννης Καλαϊτζογλίδης, υποστήριξε σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ: "Δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει καλύτερα η φετινή χρονιά. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος τόσο αγωνιστικά όσο και οργανωτικά από την πρώτη ημερίδα της σεζόν. Ο αριθμός συμμετοχών ήταν πολύ μεγάλος για την εποχή, δεδομένου των προβλημάτων έλλειψης κολυμβητηρίων από τα σωματεία. όμως πραγματοποιήθηκαν αξιόλογες επιδόσεις τόσο από τους αθλητές που επανδρώνουν τις εθνικές ομάδες όσο και από νέα παιδιά που άφησαν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους βοήθησαν στην επιτυχία αυτής της ημερίδας, καθώς και το σωματείο των Δελφινιών Πτολεμαίδας για την άψογη φιλοξενία".
 
Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ