ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ / ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΤΑΔΥΣΕΩΝ/ΟΑΚΑ

Πέτρος Φυρίγος: «Ποιοτικό το αποτέλεσμα, υψηλό επίπεδο»

  12.06.2017 15:58       2980

Για το πολύ καλό επίπεδο του πανελληνίου πρωταθλήματος καταδύσεων που διεξήχθη το προηγούμενο τετραήμερο (8-11 Ιουνίου) στο ΟΑΚΑ και για την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στα σωματεία μίλησε ο προπονητής των Εθνικών ομάδων Πέτρος Φυρίγος. Ο έμπειρος τεχνικός έκανε αναφορά στον υψηλό συναγωνισμό της κατηγορίας ΟΠΕΝ, εξάροντας την προσπάθεια των αθλητών του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Μόλβαλη, Νίκου Μόλβαλη και Θάνου Τσιρίκου, που έδωσαν τον τίτλο στο «τριφύλλι». Παράλληλα αναφέρθηκε στην προετοιμασία που θα πραγματοποιήσει η Εθνική ομάδα για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Α' και Β' Κατηγορίας του Μπέργκεν (27/6 – 2/7), ευχαριστώντας την Γενική Γραμματέα της τεχνικής επιτροπής καταδύσεων της FINA και Προέδρου της τεχνικής επιτροπής καταδύσεων της LEN κ. Γεωργίας Φυρίγου – Κόνσολο, καθώς και την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας.

 

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Ήταν ένα πολύ καλό και όμορφο πρωτάθλημα με πολύ καλές επιδόσεις από όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες σε όλες τις κατηγορίες. Το επίπεδο ήταν υψηλό και τα παιδιά ανταπεξήλθαν πλήρως στους τελευταίους αγώνες σωματείων πριν το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μπέργκεν. Με βάση αυτούς τους αγώνες έγιναν και οι τελευταίες επιλογές για την Εθνική ομάδα. Είναι πολύ ευχάριστο που όλα τα παιδιά κάνουν το καλύτερο που μπορούν μέσα από τις αντίξοες έως οικτρές συνθήκες και δίνουν ότι μπορούν. Σε αυτό πολύ σημαντική συμβολή έχουν οι προπονητές των σωματειών και οι ομοσπονδιακοί προπονητές. Το αποτέλεσμα είναι πολύ ποιοτικό σε σχέση με τις συνθήκες που επικρατούν και οφείλεται στη σκληρή δουλειά από όλους».

 

Για το αποτέλεσμα στην Κατηγορία ΟΠΕΝ: «Υπήρξε πολύ μεγάλος συναγωνισμός στην κατηγορία ΟΠΕΝ και διαφορά ενός μόλις βαθμού (Παναθηναϊκός 70 και Αργώ 69), παρά το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός δεν είχε καθόλου κορίτσια σε αυτή την κατηγορία. Όμως, η πολύ ποιοτική προσπάθεια των αδελφών Μόλβαλη (Δημητρίου και Νίκου) και του Θάνου Τσιρίκου έφεραν αυτό το αποτέλεσμα. Οι τρεις αυτοί αθλητές έδωσαν το πρωτάθλημα στον Παναθηναϊκό για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά».

 

Τέλος για την προετοιμασία της ομάδας στο Μπέργκεν από 20-25 Ιουνίου τόνισε: «Χάρη στις ενέργειες της κ. Φυρίγου – Κόνσολο εξασφαλίσαμε 5ήμερο καμπ στο Μπέργκεν στο σωστό timing για την κατάλληλη προετοιμασία των αθλητών ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Δε θα υπάρξουν ούτε έξοδα διαμονής, ούτε έξοδα προπόνησης, ενώ χάρη στην Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας καλύπτεται πλήρως και η διατροφή των αθλητών, οπότε θα έχουμε ιδανικές συνθήκες προετοιμασίας λίγες ημέρες πριν τους αγώνες».

 

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ