ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ

«Πλώρη» για το χάλκινο μετάλλιο η Εθνική νεανίδων – Ήττα στον ημιτελικό με 10-7 από την Ισπανία

  26.08.2017 23:13       1085

Για την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο, του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης νεανίδων, θα παλέψουν αύριο (18:30 ώρα Ελλάδας) τα κορίτσια του Κώστα Δήμου, τα οποία πριν από λίγο γνώρισαν την ήττα στον ημιτελικό από την ισχυρή Ισπανία με 10-7.

Το σημείο-κλειδί που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των Ισπανίδων ήταν ένα ξέσπασμα που είχαν στο 3ο οκτάλεπτο κερδίζοντάς το με 5-1, με την Εθνική ομάδα να δίνει όλη της την ψυχή στην 4η περίοδο, μη μπορώντας όμως να γυρίσει το παιχνίδι.

Η Εθνική μας αν και προηγήθηκε στο ματς με 0-1, έδειχνε αγχωμένη, με αποτέλεσμα οι Ισπανίδες να γυρίσουν το παιχνίδι και να προηγηθούν με τη λήξη του οκταλέπτου με 3-2. Στη δεύτερη περίοδο βελτιώσαμε την άμυνά μας και καταφέραμε να ισοφαρίσουμε σε 3-3 με την Τσιμάρα.

Μάλιστα, θα μπορούσαμε να είχαμε προηγηθεί στην αναμέτρηση αν το πέναλτι που εκτέλεσε η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη ήταν εύστοχο, με την εξέλιξη του ματς να ήταν διαφορετική. Τελικά, οι Ισπανίδες με γκολ της Αθνάρ 0:18 πριν το τέλος της 2η περιόδου πήραν κεφάλι στο σκορ με 4-3.

Η 3η περίοδος ήταν καταστροφική για την Εθνική, με τις Ισπανίδες να έχουν βρει ρυθμό και την Εθνική μας να μην μπορεί να ακολουθήσει. Για έξι λεπτά, μείναμε χωρίς σκορ, με την Ισπανία να το εκμεταλλεύεται και να μετατρέπει το 5-4 σε 9-4 με τη λήξη της 3ης περιόδου.

Όλη τους την ψυχή έδωσαν τα κορίτσια του Κώστα Δήμου στο τελευταίο 4ο οκτάλεπτο, με την Ειρήνη Νίνου 2:11 πριν το τέλος να μειώνει στα δύο γκολ (9-7). Ωστόσο, οι Ισπανίδες πήραν τη νίκη-πρόκριση στον τελικό με την Ντεσκάλτζι να διαμορφώνει με πέναλτι το τελικό 10-7.

Στον αυριανό τελικό (20:30 ώρα Ελλάδας), αντιμετωπίζει την Ολλανδία, η οποία επικράτησε εύκολα στον άλλον ημιτελικό της Ουγγαρία με 8-3.

ΙΣΠΑΝΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ  10-7 (3-2, 1-1, 5-1, 1-3)

Ισπανία: Ντομένε, Αρίας 1, Ντίαζ, Γκουιράλ 2, Μορέλ, Γκόμεζ, Φάρε 1, Κάμους, Ντεσκάλτζι 1, Ντίας, Αρίνο 2, Αθνάρ 3, Ρούντγκερς

Ελλάδα: Αρχοντάκη, Κολιτσοπούλου, Νίνου Παν. Λούδη, Κανετίδου 1, Μαστρόκαλου, Νίνου Ειρ. 1, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Κοκκινάκη, Δούλη 2, Κοντονή 1, Τσιμάρα 1, Γιαννακέα

 

Μικρός τελικός (ώρα Ελλάδας):

18:30 Ουγγαρία – Ελλάδα

 

Μεγάλος Τελικός (ώρα Ελλάδας):

20:30 Ολλανδία – Ισπανία

 

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ