ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ / ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ

Πρόκριση στον τελικό του Ντουέτου οι Πλατανιώτη / Παπάζογλου με 10η θέση στον προκριματικό

  15.08.2016 20:06       3182

Την πρόκρισή τους στον τελικό του Ντουέτου της συγχρονισμένης κολύμβησης των 31ων Ολυμπιακών αγώνων, στο Ρίο ντε Τζανέιρο, πήραν οι Ευαγγελία Πλατανιώτη και Εβελίνα Παπάζογλου, κάτι που αποτελεί σαφώς μια ακόμα μεγάλη επιτυχία για το άθλημα στην Ελλάδα.

Το ελληνικό δίδυμο αγωνίστηκε τη Δευτέρα (15/8) το απόγευμα στο τεχνικό του προκριματικού -με θέμα χορογραφίας "Φλερτ", που επιμελήθηκε η εκ των ομοσπονδιακών προπονητριών Ναταλία Τσερνέτσκα- και εκτέλεσε όμορφα το πρόγραμμά του, άφησε πολύ ευχαριστημένες τις προπονήτριές του (η άλλη ομοσπονδιακή είναι η Μαρία Θηβαίου). Βαθμολογήθηκε τελικά με 85,3550 β. (10ες) στο τεχνικό και με συνολική βαθμολογία (50% ελεύθερο από την Κυριακή 86,100 και 50% τεχνικό) 171,4550 β. μπήκε στον τελικό ως 10ο.

Εκεί στον τελικό, που θα γίνει την Τρίτη 16/8 στις 20.00 (ώρα Ελλάδας), τα κορίτσια μας θα επιδιώξουν να πετύχουν ακόμα καλύτερη βαθμολογία (παρότι αδικήθηκαν και πάλι στο τεχνικό του προκριματικού στη βαθμολόγηση από τους κριτές σε σχέση με την 8η Γαλλία και τις 9ες ΗΠΑ) ώστε να πετύχουν τον πολυπόθητο στόχο που είναι η είσοδος στην 8άδα των Ολυμπιακών αγώνων (όπως είχαν κάνει η Ευαγγελία Πλατανιώτη με τη Δέσποινα Σολωμού το 2012 στο Λονδίνο).

Την πρώτη θέση στο τεχνικό του προκριματικού πήρε η Ρωσία (Ιστσένκο - Ρομάσινα), τη 2η η Κίνα και την 3η η Ουκρανία, αλλά στο σύνολο πέρασε πρώτη η Ρωσία, δεύτερη η Κίνα και τρίτη η Ιαπωνία.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στο τεχνικό πρόγραμμα και η τελική κατάταξη του προκριματικού και φυσικά τα Ντουέτα που προκρίθηκαν στον τελικό μπορείτα να τα δείτε ΕΔΩ.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής