ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ / ANOIXTH ΘΑΛΑΣΣΑ, ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Πρωταθλητές Φωκαϊδης, Λυμπερτά στα 5χλμ

  29.06.2014 15:05       1349

Ολοκληρώθηκε στην Πλαζ Αρετσού της Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη το Εθνικό Πρωτάθλημα Κολύμβησης Μεγάλων Αποστάσεων (Ανοιχτής Θάλασας) Ανδρών - Γυναικών, Εφήβων - Νεανίδων, Παίδων - Κορασίδων και Αναπτυξιακών Ηλικιών.

Τη σημερινή δεύτερη μέρα της διοργάνωσης, Αντώνης Φωκαϊδης και Μαριάννα Λυμπερτά τερμάτισαν πρώτοι σε άνδρες και γυναίκες με τους αθλητές του Ολυμπιακού να στέφονται πρωταθλητές Ελλάδας. Στους παίδες, την πρώτη θέση κατέλαβε ο Κωνσταντίνος Χατζηγεωργίου του Ο.Ε.Α.Ν.Α.Β  στα αγόρια, ενώ  πρώτη στα κορίτσια ήταν  η  Ελένη Μαρμαρά του ΠΑΟΚ.  Τέλος, στα 7,5 χλμ Εφήβων-Νεανίδων, στα αγόρια πρώτος τερμάτισε ο Αστέριος Δαλδογιάννης του ΠΑΟΚ ενώ στα κορίτσια την πρώτη θέση κατέκτησε η Κυριλλή Αναστασία του  Ολυμπιακού.

Αναλυτικά οι επιδόσεις των πρώτων:

5χλμ Ανδρών –Γυναικών

Φωκαϊδης Αντώνης- (Ολυμπιακός) με χρόνο 53:44:50

Λυμπερτά Μαριάννα- (Ολυμπιακός) με χρόνο 55:16:40

5χλμ Παίδες

Χατζηγεωργίου Κωνσταντίνος- (ΟΕΑ-ΝΑΒ) με χρόνο 54:32:28

Μαρμαρά Ελένη- (ΠΑΟΚ) με χρόνο 57:08:83

7,5χλμ Εφήβων-Νεανίδων

Δαλδογιάννης Αστέριος-(ΠΑΟΚ) με χρόνο 1:26:58:51

Κυριλλή Αναστασία- (Ολυμπιακός) με χρόνο 1:29:54:32

Οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί Βορείου Ελλάδας Βαγγέλης Βούλτσος και Τάσος Παπαδόπουλος  αλλά και ο Χριστόδουλος Χούμας, τεχνικός σύμβουλος της ΚΟΕ στο άθλημα βρέθηκαν στην Καλαμαριά για να παρακολουθήσουν τους αγώνες. Μετά την ολοκλήρωση τους, μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ ο Βαγγέλης Βούλτσος, τόνισε: «Η διοργάνωση ήταν επιτυχημένη αγωνιστικά και οργανωτικά. Ήταν οι κατάλληλες συνθήκες για να διεξαχθούν οι αγώνες, όπως τόνισαν και πολλοί από τους αθλητές, με τις εγκαταστάσεις να είναι προσαρμοσμένες  στις ανάγκες τους. Οι φορείς της διοργάνωσης στην περιοχή δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για να οργανωθεί και πάλι κάτι αντίστοιχο στο μέλλον και αυτό είναι θετικό»

Από την πλευρά του ο Τάσος Παπαδόπουλος δήλωσε: «Το νερό και το περιβάλλον ευνόησαν αρκετά τους αθλητές και είδαμε καλές κούρσες. Οι επιδόσεις των παιδιών κινήθηκαν σε αρκετά καλά επίπεδα και μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Νίκος Χαραλαμπόπουλος