ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ / ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΕΩΝ/ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Πρωτιά για τα αγόρια και δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη για την ελληνική ομάδα!

  28.05.2017 18:51       7645

Την πρώτη θέση στην κατηγορία των αγοριών και τη δεύτερη στη γενική κατάταξη κατέλαβαν οι Έλληνες καταδύτες που έλαβαν μέρος στους Βαλκανικούς Αγώνες Νέων που διεξήχθησαν στο Βελιγράδι χθες (27/5) και σήμερα (28/5).

 

Στη δεύτερη ημέρα των αγώνων οι πρωταθλητές μας κατάφεραν να ανέβουν ακόμη πέντε φορές στο βάθρο των νικητών, φτάνοντας συνολικά τα 15 μετάλλια, ενώ ο τραυματισμός του Θάνου Τσιρίκου στην πρώτη προσπάθεια στις συγχρονισμένες καταδύσεις απο πλατφόρμα 10μ είχε ως αποτέλεσμα την αντικατάστασή του στο αγώνισμα των 3μ από τον Ανδρόγεο Σαμψάκη – Μπακόπουλο, ενώ ο αθλητής του Παναθηναϊκού δεν αγωνίστηκε ούτε στα 10μ της Β' Κατηγορίας. Αυτό όμως δεν άλλαξε το χρώμα του μεταλλίου, αφού οι δύο αθλητές (Μόλβαλης – Μπακόπουλος στα 3μ. τραμπολίνο) έκαναν πολύ καλή εμφάνιση, συγκεντρώνοντας 272.25 βαθμούς.

 

Στις καταδύσεις από πλατφόρμα της Α' Κατηγορίας υπήρχε διπλή παρουσία στο βάθρο με το Νίκο Μόλβαλη να παίρνει το ασημένιο μετάλλιο με 451.15 και τον Ανδρόγεο Σαμψάκη την τρίτη με 423.10. Μάλιστα ο αθλητής του Παναθηναϊκού έχασε το χρυσό μετάλλιο για μόλις 2.50 πόντους, αφού ο πρώτος Αλίν-Ιοάν Ρόντου συγκέντρωσε 453.85 βαθμούς.

 

Από την πλευρά του ο Μίνως Γιαννόπουλος ήταν τρίτος στις καταδύσεις από πλατφόρμα της κατηγορίας Β', χάνοντας το ασημένιο μετάλλιο για λιγότερο από ένα βαθμό. Ο αθλητής του συλλόγου Αργώ συγκέντρωσε 308.90 βαθμούς. Ο Ρουμάνος Καταλίν Ζαρνέσκου ήταν πρώτος με 341.60 βαθμούς, ενώ δεύτερος αναδείχθηκε ο Σέρβος Ιβάν Νίκολιτς με 309.85.

 

Τέλος, η Μαριάννα Αθανασάκη έκανε ακόμη μια καλή εμφάνιση στις καταδύσεις από πλατφόρμα της Β' Κατηγορίας, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο με 222.80 βαθμούς.

 

Η συγκομιδή των 15 μεταλλίων είναι η μεγαλύτερη σε βαλκανικούς αγώνες καταδύσεων για την ελληνική αποστολή.

 

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ