ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΕΦΗΒΩΝ / ΜΑΛΤΑ

Πρώτοι οι Έφηβοι στην Μάλτα. Νίκη με 9-7 επι της Τουρκίας.

  12.09.2017 15:37       920

Την πρώτη θέση στον όμιλό της κατέκτησε η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των Εφήβων κερδίζοντας σημερα (12/9) την Τουρκία με 9-7 στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που γίνεται στην Μάλτα.

Ήταν η τρίτη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια (είχαν προηγηθεί οι επιτυχίες απέναντι στην Σλοβακία με 11-10 και την Ρωσία με 9-7), που οδηγεί το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στην τελική οκτάδα της διοργάνωσης, δημιουργώντας προσδοκίες για την συμμετοχή στην τετράδα στο κρίσιμο χιαστί παιχνίδι που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη απέναντι σε μια δύσκολη ομάδα που πιθανότατα θα είναι η Ουγγαρία (είναι το ακλόνητο φαβορί στον αγώνα με την Γεωργία που θα γίνει το μεσημέρι της Τετάρτης 13/9). 

Το παιχνίδι της Πέμπτης (14/9) θα πραγματοποιηθεί στις 13.00 ώρα Ελλάδας.

Στην σημερινή (12/9) συνάντηση απέναντι στους Τούρκους η ελληνική ομάδα ήταν πολυ καλή και κυριάρχησε στο παιχνίδι, με εξαίρεση το πρώτο οκτάλεπτο που ήταν αρνητικό για τα παιδιά του Δημήτρη Κραβαρίτη. Οι Τούρκοι προηγήθηκαν με 2-1, αλλα η συνέχεια ήταν ελληνική!

Οι παίκτες μας γύρισαν γρήγορα το σκορ, προηγήθηκαν με 5-2,7-4,9-5 και τελικά επικράτησαν με 9-7.

Σκόραραν 8 Έλληνες δείχνοντας μια πολυφωνία στην επίθεση. Τα τέρματα πέτυχαν ο Παπανικολάου 2 και απο 1 οι Κουλούρης , Δήμου, Τσιστράκης , Καλογερόπουλος , Γραμματικός , Πάτερος και Περόπουλος . Αγωνίστηκαν ακόμη οι Μανθογιάννης, Αλαμάνος, Κουρούβανης, Γωνιωτάκης και Πιόβαν.

Τα οκτάλεπτα ήταν: 1-2,2-0,4-3,2-2.

Ο Δημήτρης Κραβαρίτης σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα μας, υποστήριξε: "Το τουρνουά είναι πολύ ανταγωνιστικό στην Μάλτα. Οι διάφορες ανάμεσα στις κλασικές ομάδες της ευρωπαϊκής υδατοσφαίρισης και τις νεοεισερχόμενες έχουν μικρύνει. Στον όμιλό μας τα παιχνίδια ήταν ολα ανταγωνιστικά. Καταφέραμε και πήραμε την πρώτη θέση στον όμιλο και αυτό ειναι σπουδαίο γι' αυτά τα παιδιά που θέλουν μεγάλη προσπάθεια για να φτάσουν εκεί που οι ίδιοι θέλουν και ονειρεύονται. Ο δρόμος ειναι μακρύς και δύσκολος. Η προσπάθεια πρέπει να ειναι διαρκής. Την Πέμπτη απέναντι σε μια εμφανώς καλύτερη ομάδα την οποία δεν ξέρουμε ακόμη, θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε μια θέση στα μετάλλια. Ο ρόλος μας ειναι δύσκολος και το ξέρουμε. Κρατάμε χαμηλούς τόνους και συνεχίζουμε".

Στον άλλο αγώνα του 4ου ομίλου η Ρωσία νίκησε με 10-7 την Σλοβακία και κατέκτησε την 2η θέση.

Η βαθμολογία του ομίλου διαμορφώθηκε ως εξής:

Ελλάδα 9, Ρωσία 6, Τουρκία 3 και Σλοβακία 0.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Ν.β.Χ