ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ, ΓΛΑΣΚΩΒΗ

Ψηλά, με 5η θέση στον ευρωπαϊκό τελικό του Ελεύθερου Ομαδικού η Εθνική μας

  04.08.2018 18:01       2233

Έκαναν τη σπουδαία υπέρβαση τα εκπληκτικά κορίτσια της Εθνικής μας ομάδας Γυναικών της Καλλιτεχνικής (Συγχρονισμένης) κολύμβησης και ανέβηκαν ψηλά, στην ιδιαιτέρως τιμητική 5η θέση της Ευρώπης, στον τελικό του Ελεύθερου προγράμματος του Ομαδικού, το απόγευμα του Σαββάτου (4/8), δεύτερης ημέρας του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος υγρού στίβου στη Γλασκώβη.

Οι Ιφιγένεια Δίπλα, Βασιλική Κοφίδη, Σοφία Μαλκογεώργου, Εβελίνα Παπάζογλου, Σοφία Σαραντίδη, Άννα Μαρία Ταξοπούλου, Αθανασία Τσόλα, Γεωργία Βασιλοπούλου εκτέλεσαν όσο πιο όφορμα μπορούσαν το πρόγραμμά τους, βαθμολογήθηκαν με 87,6333 β., πολύ καλύτερα από τον προκριματικό, ξεπέρασαν και τη Γαλλία 87,5000 (που τις είχε περάσει στον προκριματικό και τις είχε αφήσεις 6ες) και κατετάγησαν τελικά 5ες κάνοντας περήφανη την ελληνική αποστολή.

Είναι μια σημαντική διάκριση γι αυτήν την πολύ νεανική ομάδα που έχει όλο το χρόνο μπροστά της, αλλά και τα εχέγγυα, για να πάει ακόμα πιο ψηλά με σκληρή και μεθοδική δουλειά, που είναι φανερό πως γίνεται στο άθλημα και σε εθνικό επίπεδο.

Το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του Ελεύθερου Ομαδικού πήρε η αχτύπητη Ρωσία (97,0333), το ασημένιο η Ουκρανία (94.6000) και το χάλκινο η Ιταλία (92,2333). Τέταρτη ήταν η Ισπανία με 92,1000.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στον τελικό του Ελεύθερου προγράμματος του Ομαδικού ΕΔΩ.

Την Κυριακή (5/8), τρίτη μέρα των αγώνων, υπάρχει η συμμετοχή της Ευαγγελίας Πλατανιώτη στον προκριματικό του Ελεύθερου προγράμματος του Σόλο και της Εθνικής μας ομάδα στον τελικό του Κόμπο.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής