ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Αντώνης Αρώνης

Σε καλό δρόμο οι Εθνικές ομάδες υδατοσφαίρισης Ανδρών και Γυναικών

  15.03.2012 15:49       1196

Ο μάνατζερ των Εθνικών ομάδων υδατοσφαίρισης, Αντώνης Αρώνης (φώτο), μίλησε στην ΚΟΕ για την προετοιμασία των Εθνικών ομάδων Ανδρών και Γυναικών. Ο Έλληνας μάνατζερ τόνισε πως η προετοιμασία αμφότερων των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων βρίσκεται σε πολύ καλό σημείο. Τόνισε, όμως, πως είναι ακόμη στην αρχή της. Αρχικά για την ομάδα των Ανδρών μεσολαβούν τα παιχνίδια με την Τουρκία (Σάββατο) και την Ρουμανία (Τρίτη) για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και η προετοιμασία μαζί με την αντίστοιχη Εθνική ομάδα της Σερβίας (22-24 Μάρτιου). Για την ομάδα των Γυναικών η προετοιμασία που ξεκίνησε την Δευτέρα θα συνεχιστεί μαζί με αυτήν των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, πριν ταξιδέψουν στην Τεργέστη για το Προολυμπιακό Τουρνουά (1-8 Απριλίου). Αναλυτικότερα:

Για την Εθνική των Ανδρών: «Η προετοιμασία έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό για τους Άνδρες, και μέχρι στιγμής βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο, όμως υπάρχει ακόμη δρόμος. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως υπάρχουν και τα δύο δυνατά παιχνίδια με την Τουρκία αύριο, και με την Ρουμανία την Τρίτη, όπου θα κριθεί αν θα συνεχίσουμε στην διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Στη συνέχεια η ομάδα θα ταξιδέψει στην Σερβία (26/3)  και θα προπονηθεί με την αντίστοιχη Εθνική, πριν αναχωρήσει για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Εκεί θα είναι ένα δύσκολο τουρνουά, που αν παρουσιαστούμε έτοιμοι, θεωρώ πως θα κάνουμε μια καλή εμφάνιση που μπορεί να φέρει την πρόκριση».

Για την Εθνική των Γυναικών: «Όπως και οι Άνδρες, έτσι και οι Γυναίκες έχουν ξεκινήσει καλά την προετοιμασία τους για το Προολυμπιακό της Τεργέστης. Είναι ένας δύσκολος όμιλος για την γυναικεία ομάδα, όπως και για την ανρική άλλωστε.Μάλιστα για τις Γυναίκες θα έλεγα πως είναι ακόμη πιο δύσκολος ο όμιλος.  Όμως μέσω της προπόνησης, που συμπεριλαμβάνει και μεικτή προπόνηση με την Εθνική των ΗΠΑ εδώ στην Ελλάδα, θεωρώ πως μπορούν να έχουν μια καλή παρουσία. Αξίζει να τονιστεί, πως για αμφότερες τις ομάδες, το πρόγραμμα των προπονήσεων είναι ιδιαίτερα σκληρό και επίπονο, αφού περιλαμβάνει 2 προπονήσεις καθημερινά».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος