ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Σε πέμπτο παιχνίδι η σειρά των τελικών - νίκη Ολυμπιακού στη Βουλιαγμένη με 9-8

  11.05.2017 22:22       1184

Σε πέμπτο παιχνίδι θα κριθεί η σειρά των τελικών της Α1 Υδατοσφαίρισης Γυναικών, αφού ο Ολυμπιακός κατάφερε να κάνει το μπρέικ στην έδρα του ΝΟ Βουλιαγμένης, στο Λαιμό με 9-8 και να ισοφαρίσει τη σειρά σε 2-2.

Το πέμπτο και τελευταίο παιχνίδι, το οποίο θα αναδέιξει τον πρωταθλητή θα λάβει χώρα στην έδρα του Ολυμπιακού, στο «Π. Καπαγέρωφ» του Πειραιά το Σάββατο 13/5 και ώρα 20:00.

 

Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε να πάρει προβάδισμα δύο γκολ από τα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου, το οποίο μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου είχε διευρύνει στα τρία γκολ (2-5). Πρωταγωνίστριες μέχρι εκείνη την ώρα ήταν η Ρομπέρτα Μπιανκόνι και η Γιασμίν Σμιτ που έδωσαν πολλές λύσεις στις «ερυθρόλευκες», καθώς και η τερματοφύλακας της ομάδας Χρυσή Διαμαντοπούλου που πραγματοποίησε σωρεία επεμβάσεων.

Στη συνέχεια το παιχνίδι άνοιξε με τις δύο ομάδες να παρουσιάζονται πολύ δυνατές επιθετικά, όχι όμως αμυντικά. Αποτέλεσμα αυτού ήταν ο Ολυμπιακός να αυξήσει κι άλλο τη διαφορά στη λήξη της τρίτης περιόδου (5-9), χάρη σε ένα εντυπωσιακό γκολ της Νικολέτας Ελευθεριάδου από τα 9 μέτρα.

Κι εκεί που όλα έμοιαζαν προδιαγεγραμμένα ο ΝΟ Βουλιαγμένης κατάφερε να αντιδράσει και να μειώσει με δύο γκολ στα δύο πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου (7-9). Στη συνέχεια οι παίκτριες του Γιώργου Κατσούλη – αφού ο προπονητής του Ολυμπιακού Χάρης Παυλίδης ήταν τιμωρημένος – έπαιξαν και με το χρόνο, με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να σκοράρουν. Ο ΝΟΒ που πήρε αρκετό ρίσκο στην άμυνά του, μείωσε με γκολ της Χυδηριώτη 1:54 πριν το τέλος και έβαλε φωτιά στο παιχνίδι (8-9), όμως οι παίκτριες της Αλεξίας Καμμένου δεν μπόρεσαν να ισοφαρίσουν στις επόμενες δύο επιθέσεις που είχαν, με αποτέλεσμα οι Πειραιώτες να πανηγυρίσουν μια μεγάλη νίκη.

 

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 8-9

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 1-3, 3-4, 3-0

 

ΝΟ Βουλιαγμένης Ολυμπιακός
Κούβδου Διαμαντοπούλου Χρ.
Τσουκαλά  Πλευρίτου Ελ. 
Χυδηριώτη 2 Ελευθεριάδου 1
Ο' Ντόνελ 3 Σώρα
Πρωτοπαπά   Μανωλιουδάκη  1
Ξενάκη 1 Αβραμίδου 
Μαυρωτά Ασημάκη  1
Πάτρα 1 Πλευρίτου Μ. 
Κούλχαας  1 Λογοθέτη
Διαμαντοπούλου Β.  Πλευρίτου Β. 
Σελετοπούλου Μπιανκόνι  3
Κοντογιάννη  Σμιτ 3
Κοτσιώνη Σταματοπούλου
Ιωαννίδη Ζοφώλη Β. 
Λούδη Α. Νίνου
Προπονήτρια: Αλεξία Καμμένου Προπονητής: Γιώργος Κατσούλης

 

Διαιτητές: Σταυρίδης, Μπιράκης

Αλυτάρχες: Λευτέρης Γιαννέλης, Βασίλης Λαγός

 

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ