ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ, ΤΑΡΑΓΟΝΑ

Σπουδαία νίκη επί της Ισπανίας, 4-3 η Εθνική Ανδρών, ελπίζει για πρωτιά

  28.06.2018 23:58       870

Σημαντική νίκη με 4-3 επί της οικοδέσποινας Ισπανίας πέτυχε η Εθνική μας ομάδας υδατοσφαίρισης των Ανδρών στον δεύτερο αγώνα της στους Μεσογειακούς της Ταρραγόνα, αργά το βράδυ της Πέμπτης (28/6).

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρίσκεται στη 2η θέση του Β' Ομίλου με 4 βαθμούς (με μια νίκη από την οποία πήρε 3 βαθμούς και μια ήττα στα πέναλτι από την Ιταλία, στην πρεμιέρα, από την οποία πήρε 1 β.), πίσω από την 1η Ιταλία που έχει 5 βαθμούς (νίκησε εύκολα την Τουρκία με 23-3 στο άλλο ματς της 2ης αγωνιστικής του Β΄Ομίλου με 23-3). Έτσι, με την προϋπόθεση ότι θα νικήσει την Παρασκευή (29/6) την αδύναμη Τουρκία, θα ελπίζει σε νίκη της Ισπανία επί της Ιταλίας στο άλλο ματς, είτε στην κανονική διάρκεια είτε στα πέναλτι, προκειμένου να πάρει την πρωτιά στον Β' Όμιλο και να παίξει την Κυριακή για το χρυσό μετάλλιο κόντρα στην 1η του Α' Ομίλου. Αν καταταγεί δεύτερη στον Όμιλο θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο.

Το παιχνίδι κόντρα στην Ισπανία ήταν σκληρό, με κλειστές άμυνες και οι διαιτητές άφηναν τα δυνατά αντιαθλητικά μαρκαρίσματα πάνω στον φουνταριστό μας χωρίς να σφυρίζουν τις αποβολές σε όλες τις περιπτώσεις. Οι Έλληνες διεθνείς, όμως, λειτούργησαν άψογα στην άμυνα στον παίκτη λιγότερο και παρότι οι Ισπανοί προηγήθηκαν με 1-0, κατάφεραν να περάσουν μπροστά στο σκορ με 4-2, καθώς είχαν ένα καλό δεύτερο και τρίτο οκτάλεπτο. Από δύο γκολ πέτυχαν οι Άλεξ Γούνας, που ήταν και πάλι ο κορυφαίος παίκτης της, και ο Γιώργος Δερβίσης. Οι Ισπανοί απλά μείωσαν στο τέλος στο τελικό 4-3.

ΕΛΛΑΔΑ - ΙΣΠΑΝΙΑ 4-3

Οκτάλεπτα: 0-1, 3-1, 1-0, 0-1.

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Φλέγκας, Γεννηδουνιάς, Σκουμπάκης, Νικολαϊδης, Φουντούλης, Καπότσης, Δερβίσης 2, Αργυρόπουλος - Κανακάκης, Μουρίκης, Κολόμβος, Γούνας 2, Βλαχόπουλος, Ζερδεβάς.

Γκολ ΙΣΠΑΝΙΑΣ: Εσπανιόλ 2, Φερνάντεζ Μιράντα 1.

Η Βαθμολογία του Β΄Ομίλου (2 αγ.):

1. Ιταλία 5 β.

2. Ελλάδα 4 β.

3. Ισπανία 3 β.

4. Τουρκία 0 β.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής