ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ/ΩΚΛΑΝΤ

Στέφανος Λέανδρος: «Παιχνίδι που μας δίνει αυτοπεποίθηση»

  13.12.2016 12:24       762

Για το ισόπαλο παιχνίδι (10-10) της 2ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων, απέναντι στις ΗΠΑ που θεωρούνται ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης των Νεανίδων που διεξάγεται στο Ώκλαντ της Νέας Ζηλανδίας μίλησε ο προπονητής του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος Στέφανος Λέανδρος. Ο Έλληνας τεχνικός σημείωσε πως το τελικό αποτέλεσμα και ο τρόπος που διαμορφώθηκε αφήνει μια στενοχώρια στην ομάδα, τονίζοντας παράλληλα ότι αυτήν η εμφάνιση μπορεί να δώσει την απαραίτητη αυτοπεποίθηση στα κορίτσια της Εθνικής.

Στέφανος Λέανδρος: «Είναι ενα αποτέλεσμα που μας αφήνει στενοχωρημένους (σ. Η ελληνική ομάδα δε βρέθηκε ποτέ πίσω στο σκορ και ισοφαρίστηκε 2:54 πριν τη λήξη του αγώνα σε 10-10), αναφορικά με τον τροπο που αγωνιστήκαμε και το τελικό σκορ ετσι όπως διαμορφώθηκε. Θεωρώ πως είχαμε αρκετά καλη απόδοση, αφού προσπαθήσαμε να αλλάξουμε κάποια πραγματα στην επίθεση και αυτα πήγαν καλα, ενώ πήγαμε αρκετά καλά και στην άμυνα».

Για το πως θα βοηθήσει στην ψυχολογία των κοριτσιών ενόψει της συνέχειας τόνισε: «Ηταν ενα παιχνιδι που σιγουρα δινει την απαιτουμενη αυτοπεποίθηση στα κορίτσια αλλα απο την άλλη πρέπει να καταλάβουν γρήγορα οτι ηταν απλά ενα παιχνιδι. Αυτο πρέπει να το ξεχάσουμε άμεσα να κρατήσουμε τα πραγματα που κάναμε καλα και να διορθώσουμε κάποια λάθη, καθώς ο δρόμος ειναι μακρύς και καθε μερα, καθε παιχνιδι ειναι μια διαφορετική πραγματικότητα με τις δυσκολίες και τις ιδιαιτερότητες της».

Τέλος, αναφερόμενος στο επόμενο παιχνίδι απέναντι στην Ιαπωνία (σήμερα, 13/12, 23:50 ώρα Ελλάδας) σημείωσε: «Κοιτάμε το επόμενο παιχνιδι και σιγουρα ο πιο βασικός μας στόχος θα ειναι να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε την απόδοση μας στο καλύτερο δυνατό επίπεδο».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ