ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ

Στο Ρίο για την πρόκριση το ελληνικό Ντουέτο

  26.02.2016 05:02       3315

Την πρόκριση τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του ερχόμενου Αυγούστου θα διεκδικήσει (2-6 Μαρτίου), στο Προολυμπιακό μίτινγκ που αποτελεί και test event του Ρίο ντε Τζανέιρο, το Ντουέτο μας στη Συγχρονισμένη κολύμβηση.

Αύριο (27/2), για το σκοπό αυτό, μεταβαίνουν στη Βραζιλία οι αθλήτριες μας Ευαγγελία Πλατανιώτη, Εβελίνα Παπάζογλου και Ευαγγελία Κουτίδη, συνοδευόμενες από τις ομοσπονδιακές προπονήτριες Ναταλία Τσερνέτσκα και Μαρία Θηβαίου.

Το δίδυμο Πλατανιώτη – Κουτίδη θα αγωνιστεί στο Τεχνικό Ντουέτο (2 Μαρτίου, 11.15 τοπική) και το δίδυμο Πλατανιώτη – Παπάζογλου στο Ελεύθερο Ντουέτο (3 Μαρτίου, 11.15 τοπική ο Α’ Γύρος και 6 Μαρτίου, 15.00 τοπική ο Β’ Γύρος).

Στο Τεχνικό το ελληνικό δίδυμο θα χρησιμοποιήσει τη χορογραφία «Φλερτ» της Ναταλία Τσερνέτσκα και στο Ελεύθερο τη χορογραφία «Κατάσκοποι» της Μαρίας Θηβαίου.

Σ’ ότι αφορά την διαδικασία της πρόκρισης για  τα 24 συνολικά Ντουέτα, τα  (5) πάνε στους Ολυμπιακούς Αγώνες με βάση τις ήδη προκριθείσες χώρες στο Ομαδικό (από τις Ηπείρους), τα τρία (3) με βάση την κατάταξη στο Προολυμπιακό  (σσ. το Ομαδικό προηγείται του Ντουέτο). Δώδεκα (12) Ντουέτα μετά τον Α’ Γύρο (Τεχνικό και Ελεύθερο πρόγραμμα) και άλλα τέσσερα (4) από τα οκτώ (8) που θα αγωνιστούν στον Β’ Γύρο του Ελεύθερου προγράμματος.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ