ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ "ΠΥΘΙΑ ΚΑΠ", ΙΤΕΑ

Στον μικρό τελικό του τουρνουά η Εθνική Νέων Γυναικών, 7-5 την Αυστραλία

  18.08.2018 23:31       895

Η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Νέων Γυναικών πέτυχε τη δεύτερη νίκη της, σε τρεις αγώνες, στον Α' Όμιλο του διεθνούς τουρνουά προετοιμασίας "ΠΥΘΙΑ ΚΑΠ" στην Ιτέα, επιβλήθηκε με 7-5 της Αυστραλίας, πήρε τη 2η θέση στη βαθμολογία του συγκεκριμένου Ομίλου και θα παίξει στον μικρό τελικό της διοργάνωσης, διεκδικώντας το χάλκινο μετάλλιο κόντρα στη Ρωσία (2η στον Β' Όμιλο).

Η ομάδα του Στέφανου Λέανδρου ξεκίνησε δυνατά το συγκεκριμένο παιχνίδι, υπερείχε σε όλους του τομείς και προηγήθηκε με 4-0, αλλά στη συνέχεια είχε κάποια διαστήματα με προβλήματα στην άμυνα και ισοφαρίστηκε σε 5-5.

Στο τελευταίο οκτάλεπτο, όμως, βρήκε και πάλι τον καλό της εαυτό, εξουδετέρωσε τα ατού των Αυστραλέζων και πήρε πάλι προβάδισμα με τη Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη (6-5). Οι καθοριστικές αποκούσεις της Μαρίνας Κοτσιώνη κράτησαν το προβάδισμα για την Ελλάδα και η Ειρήνη Νίνου διαμόρφωσε το τελικό 7-5 υπέρ της Εθνικής μας στον παίκτη παραπάνω, λίγο πριν από το φινάλε και εν μέσω αποθέωσης από το θερμό φίλαθλο κοινό της Ιτέας που κατέκλυσε τις εξέδρες.

ΕΛΛΑΔΑ - ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ 7-5

Οκτάλεπτα: 4-0, 0-3, 1-1, 2-1.

Η σύνθεση και τα γκολ της ΕΛΛΑΔΑΣ: Κοτσιώνη, Πρωτοπαπά 1, Ελληνιάδη 1, Καρυπίδου, Μυριοκεφαλιτάκη 2, Κανετίδου, Δούλη, Κοντονή 1, Κατσίμπρη, Γρηγοροπούλου, Νίνου 2, Αντωνιάδη, Αρχοντάκη.

Τα άλλα αποτελέσματα της ημέρας: Α’ Όμιλος: Κίνα - Αυστραλία 4-8, Ιταλία - Κίνα 12-6. Β’ Όμιλος: Ολλανδία - Ν. Ζηλανδία 16-6, Ρωσία - Ν. Ζηλανδία 16-7, Ολλανδία - Σερβία 17-5.

ΟΙ ΤΕΛΙΚΕΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ:

Α’ ΟΜΙΛΟΣ: 1. Ιταλία 6, 2. ΕΛΛΑΔΑ 4, 3. Αυστραλία 2, 4. Κίνα 0.

Β’ ΟΜΙΛΟΣ: 1. Ολλανδία 7, 2. Ρωσία 7, 3. Ν. Ζηλανδία 3, 4. Σερβία 0.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (19/8):

8.30 Κίνα - Σερβία (θέσεις 7η-8η), 10.00 Αυστραλία - Ν. Ζηλανδία (θέσεις 5η-6η), 11.30 ΕΛΛΑΔΑ - Ρωσία (θέσεις 3η-4η), 13.00 Ιταλία - Ολλανδία (θέσεις 1η-2η).

Ο προπονητής Στέφανος Λέανδρος μας είπε: "Από την πρώτη στιγμή είπα ότι κάνουμε δοκιμές σε τακτικές, σχήματα, παίκτριες. Είχαμε καλά διαστήματα σε ένα παιχνίδι με αλλαγές στις τακτικές. Πιστεύω ότι θα αρχίσουμε σιγά σιγά να βελτιωνόμαστε. Αυτό δείχνουμε. Ξαναλέω, έχουμε πάρα πολύ δρόμο και σε ατομικά και σε ομαδικά χαρακτηριστικά. Με υπομονή και επιμονή θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Έχει σημασία να πάρουμε το χάλκινο στο τουρνουά, αύριο, αλλά εμείς θα εστιάζουμε στα σημεία της προετοιμασίας μας, στην τακτική μας, στους αυτοματισμούς μας". και Συμπλήρωσε: "Πολλά συγχαρητήρια για την Εθνική Εφήβων και τον προπονητή της Δημήτρη Κραβαρίτη και τους συνεργάτες του".

Η τερματοφύλακας Μαρίνα Κοτσιώνη μας δήλωσε: "Είναι δύσκολη η προετοιμασία μας και λόγω σκληρής προπόνησης, αλλά και διότι είμαστε και δύο ομάδες σε μία. Η Νέων Γυναικών για το Ευρωπαϊκό και η Νεανίδων για το Παγκόσμιο. Όλο αυτό κάπως μας έχει μπερδέψει, προσπαθούμε να βρούμε τα πατήματά μας και να είμαστε καλές και στις δύο διοργανώσεις. Χαιρόμαστε πάρα πολύ με τη νίκη στο σημερινό παιχνίδι, αλλά κρατάμε χαμηλό προφίλ για τη συνέχεια".

Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΕΣΗ

Πριν από τον αγώνα της Ελλάδας με την Ολλανδία βραβεύθηκε από τον Δήμο Δελφών και τον ΝΟ Ιτέας ο ομοσπονδιακό προπονητής των Γυναικών Γιώργος Μορφέσης για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Γυναικών στη Βαρκελώνη, αλλά και την εν γένει προσφορά του και τις διακρίσεις του με τις Εθνικές μας ομάδες. Την τιμητική πλακέτα επέδωσαν ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Ιτέας Λουκάς Αναγνωστόπουλος και η Πρόεδρος του ΝΟ Ιτέας Σοφία Αναγνωστάκου.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής