ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΠΥΘΙΑ ΚΑΠ, ΙΤΕΑ

"Στόχος η ευρωπαϊκή κορυφή", λένε οι Νεάνιδες και οι προπονητές τους

  06.08.2017 15:20       1448

Τα κορίτσια αυτά που συνθέτουν την Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης Νεανίδων, παρότι βρίσκονται εδώ και λίγες μέρες μαζί στην προετοιμασία, με τον προπονητή τους Κώστα Δήμου και τη συνεργάτιδα προπονήτρια Άντι Μελιδόνη, αποδεικνύουν ότι έχουν τσαγανό, αλλά και φιλοδοξίες. Κι η παρουσία τους στο διεθνές τουρνουά "ΠΥΘΙΑ ΚΑΠ" τους δίνει το δικαίωμα να βάζουν ψηλά τον πήχη. Κι όχι μόνο το κάνουν αλλά λένε ότι στόχος τους στο Ευρωπαϊκό του Νόβισαντ είναι, γιατί όχι, η κορυφή, το χρυσό μετάλλιο.

Η Ειρήνη Νίνου το λέει ξεκάθαρα στις δηλώσεις που μας έκανε: "Το συγκεκριμένο τουρνουά ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να δοκιμάσουμε πολλά πράγματα τα οποία δουλέψαμε στην προπόνηση. Πήραμε, εξάλλου, μια γεύση από τις άλλες ομάδες -όπως Ολλανδία- που θα τη συναντήσουμε στον Όμιλό μας στο Ευρωπαϊκό. Θα πάμε καλά προετοιμασμένες στο Νόβισαντ. Θα δουλέψοευμε ακόμα περισσότερο τις ημέρες που απομένουν, ώστε να πάμε εκεί και να βγάλουμε αυτά που έχουμε δουλέψει προπόνηση και να κατακτήσουμε την κορυφή. Ναι, στόχος μας είναι η πρώτη θέση. Το χρυσό μετάλλιο".

Η αδερφή της Παναγιώτα Νίνου μας είπε: "Είδαμε τις αδυναμίες μας και στον υπόλοιπο χρόνο της προετοιμασίας θα προσπαθήσουμε να τις καλύψουμε και να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο το παιχνίδι μας ώστε να είμαστε πανέτοιμοι στο στόχο. Η διοργάνωση ήταν πολύ καλά δομημένη, ο κόσμος μας υποστήριξε εδώ, μας έδειξε τη αγάπη του".

Ο προπονητής Κώστας Δήμου δήλωσε: "Ήταν μια πολύ καλή διοργάνωση και είναι σημαντικό ότι έχει γίνει θεσμός. Αποτέλεσε ένα πολύ δυνατό τουρνουά προετοιμασίας για μας εν όψει των υποχρεώσεων που έχουμε στο Ευρωπαϊκό. Είναι θετικό ότι δώσαμε τέσσερα παιχνίδια με ανταγωνιστικές ομάδες, βγάλαμε συμπεράσματα για τη συνέχεια. Διότι αυτό ήταν το ζητούμενο. Όσον αφορά την πορεία της προετοιμασίας έχουμε φανερά σημάδια σηνατικής βελίωσης. Η ομάδα έχει ρυθμό, βγάζει υγεία. Θα δουλέψουμε το υπόλοιπο διάστημα σε αυτά που είδαμε ότι υστερούμε για να εμφανιστούμε πανέτοιμοι στο Ευρωπαϊκό. Είναι λογικό τα κορίτσια, όσο αγωνίζονται, να έχουν στόχο την κορυφή. Να είμαστε υγιείς για να εκπλήρώσουμε τα όνειρά μας".

Η συνεργάτιδα προπονήτρα Άντι Μελιδόνη τόνισε: "Έίχαμε την ευκαιρία να δώσουμε κάποια δυνατά παιχνίδια στο πλαίσιο μιας πολύ καλής προετοιμασίας. Τα κορίτσια έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια. Είμαστε ευχαριστημένοι για την πορεία τους. Η εικόνα που έδειξαν εδώ τα κορίτσια εν όψει Ευρωπαϊκού ήταν ανταγωνιστική. Είμαστε πολύ κοντά στις ομάδες που θεωρούνται φαβορί. Βγήκαν πολλά και σημαντικά συμπεράσματα. Θα δουλέψουμε ακόμα δυο εβδομάδες και θα είμαστε απολύτως έτοιμοι την κατάλληλη στιγμή".

Η έφορος της ομάδας και μέλος του ΔΣ της ΚΟΕ Άννα Μαρκοπούλου είπε: «Το "ΠΥΘΙΑ ΚΑΠ", που αναβίωσε φέτος με τον πιο πετυχημένο τρόπο, ήταν ένα δυνατό τεστ για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα των Νεανίδων. Η Εθνική μας ομάδα έχει μπει πλέον σε πολύ καλό δρόμο στην προετοιμασία της για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Τα κορίτσια έχουν δουλέψει σκληρά μαζί με τους προπονητές τους. Είμαι σίγουρη ότι την κατάλληλη στιγμή η ομάδα θα εμφανιστεί πανέτοιμη για να διεκδικήσει μια ακόμα διάκριση για την ελληνική υδατοσφαίριση».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής