ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Κέλλυ Αραούζου: «Στόχος μου είναι ένα μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα»

  30.12.2016 14:31       1790

Τον απολογισμό του 2016 έκανε η πρωταθλήτρια της κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας Κέλλυ Αραούζου. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μιλώντας στη ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας τόνισε πως δεν έμεινε ικανοποιημένη από την απόδοσή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά οι εμπειρίες που κέρδισε ήταν πάρα πολλές. Παράλληλα υποστήριξε πως στόχος της για τη νέα χρονιά είναι ένα μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, δίνοντας παράλληλη τις ευχές της στους Έλληνες φιλάθλους.

Για τον απολογισμό της χρονιάς που μας πέρασε σημείωσε: «Το 2016 για μένα δεν το θεωρώ ούτε μια καλή ούτε μια κακή χρονιά. Η εμπειρία που αποκόμισα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες σίγουρα θα με βοηθήσει στην περαιτέρω πορεία μου. Το έχω δει πολύ αισιόδοξα μέχρι στιγμής όπως και τις περισσότερες φορές που δεν έχω πάει καλά. Νομίζω υπάρχει τρόπος να σε βοηθήσει η αποτυχία. Δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένη από θέμα απόδοσης στο Ρίο. Ικανοποιημένη είμαι από θέμα εμπειριών που αποκόμισα. Η κούραση που είχα ήταν πάρα πολύ μεγάλη και περισσότερο ήταν ψυχολογική, διότι ξέρεις ότι όταν υπάρχει μια θέση που σε ικανοποιεί σίγουρα το βάρος είναι πολύ μεγαλύτερο. Από την άλλη αν έχεις μια επιτυχία λες «χαλάλι όλα αυτά». Όλα είναι μέσα στον αθλητισμό και αυτό διδάσκεται κάθε μέρα. Σημασία για μένα έχει προσπάθεια που έκανα και δεν το λέω επειδή δεν πήγα καλά, αλλά γιατί όντως μετράει η προσπάθεια ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Είμαι σίγουρη ότι ο καθένας στο τέλος παίρνει αυτό που του αξίζει».   

Για τους στόχους της, την χρονιά που έρχεται:

«Στόχος μου είναι καθαρά το παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Βουδαπέστη. Θα πάω να διεκδικήσω ότι καλύτερο μπορώ όπως πάντα. Θα προσπαθήσω για να το καλύτερο και στοχεύω να φέρω ένα μετάλλιο».

Τέλος ευχήθηκε σ’ όλον τον κόσμο:

«Επειδή ζούμε σε δύσκολες εποχές, εύχομαι σ’ όλον τον κόσμο να έχει πάνω απ’ όλα υγεία αλλά και εργασία γιατί καλώς ή κακώς τα πράγματα έχουν δυσκολέψει τόσο πολύ που η ευτυχία ορίζεται από την δουλειά μας. Εύχομαι όλος ο κόσμος να έχει δουλειά ώστε να τα βγάζει πέρα».

 

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ