ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ "ΠΥΘΙΑ ΚΑΠ", ΙΤΕΑ

Τέταρτη θέση στο "ΠΥΘΙΑ ΚΑΠ" η Εθνική Νέων Γυναικών, ήττα 13-10 από Ρωσία και αποφασισμένη για σκληρή δουλειά - Το χρυσό η Ιταλία (photos)

  19.08.2018 14:29       1235

Την 4η θέση στο διεθνές τουρνουά προετοιμασίας "ΠΥΘΙΑ ΚΑΠ" πήρε η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Νέων Γυναικών καθώς ηττήθηκε στον μικρό τελικό από τη Ρωσία με 13-10, την Κυριακή (19/8) το μεσημέρι.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ολοκληρώνει τη συμμετοχή της στο συγκεκριμένο τουρνουά έχοντας απολογισμό δύο νίκες (επί Κίνας και Αυστραλίας) και δύο ήττες (από τις πανίσχυρες Ιταλία και Ρωσία) στα πρώτα της επίσημα φετινά παιχνίδια. Δείχνει ότι βρίσκει σιγά σιγά τον ρυθμό της, αλλά χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά ώστε να είναι έτοιμη στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που γίνεται 9-16 Σεπτεμβρίου στην Πορτογαλία, κάτι για το οποίο δηλώνουν αποφασισμένες οι κοπέλες του Στέφανου Λέανδρου.

Το ματς κόντρα τις Ρωσίδες ήταν ντέρμπι, με τη Ρωσία να παίρνει ένα μικρό προβάδισμα και την Ελλάδα να κυνηγάει την ισοφάριση, αλλά έχασε σημαντικές ευκαιρίες σε κρίσιμα σημεία, ενώ δεν είχε την απόλυτη συνοχή και προσοχή στην άμυνα.

Ο φίλαθλος κόσμος της Ιτέας, πάντως, κατέκλυσε και πάλι τις εξέδρες του κολυμβητηρίου και χειροκρότησε τα κορίτσια και το τεχνικό τιμ, καθώς γνωρίζει ότι βρίσκεται σε στάδιο προετοιμασίας και ο ομοσπονδιακός προπονητής δοκιμάζει σχήματα, τακτικές και πραγματοποιεί συνεχείς αλλαγές στη σύνθεση ώστε να βρει το τελικό κατάλληλο σχήμα που να είναι έτοιμο στις μεγάλες διοργανώσεις (καθώς υπάρχει και το Παγκόσμιο Νεανίδων όπου θα μετάσχουν κορίτσια που έχουν λάβει μέρος και στην προετοιμασία της Νέων Γυναικών).

ΕΛΛΑΔΑ - ΡΩΣΙΑ 10-13

Οκτάλεπτα: 2-2, 4-3, 1-4, 3-4.

Η σύνθεση και τα γκολ της ΕΛΛΑΔΑΣ: Κοτσιώνη, Πρωτοπαπά 2, Ελληνιάδη 5, Νίνου 1, Μυριοκεφαλιτάκη 2, Παπαναστασίου, Μπιτσάκου, Δούλη, Λούδη, Κοντονή, Κανετίδου, Αντωνιάδη, Γιαννακέα.

Η ΙΤΑΛΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ

ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ του "ΠΥΘΙΑ ΚΑΠ" κατέκτησε η Ιταλία, που επιβλήθηκε στον μεγάλο τελικό της Ολλανδίας με 11-9.

Στον τελικό σφύριξε ο νεαρός Έλληνας διαιτητής Κώστας Βασιλείου, που πέρασε σχολείο διεθνών διαιτητών LEN στο συγκεκριμένο τουρνουά και είναι γιος του παλιού διαιτητή και νυν μέλους της ΚΕΔ και παρατηρητή διαιτησίας Νίκου Βασιλείου.

Στα άλλα παιχνίδια κατάταξης: Για θέσεις 5η-6η: Αυστραλία - Νέα Ζηλανδία 12-8. Για θέσεις 7η-8η: Κίνα - Σερβία 8-6.

Πολυτιμότερη παίκτρια (MVP) του τουρνουά αναδείχθηκε η Ιταλίδα Ντάφνι Μπετίνι, καλύτερη τερματοφύλακας η Ολλανδέζα Σάρα Μπούις και πρώτη σκόρερ η Ρωσίδα Μαργκαρίτα Πίστινα με 15 γκολ.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής