ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ / Πέτρος Φυρίγος

«Θα έχουμε μεγάλο ανταγωνισμό»

  16.03.2012 12:09       1108

Στο Βόλο στρέφεται το ενδιαφέρον των καταδύσεων, καθώς το Σαββατοκύριακο διεξάγεται η ημερίδα ορίων επιλογής για το διεθνές μίτινγκ της Δρέσδης για την Α,Β,Γ κατηγορία. Παρά τα προβλήματα του χώρου, η συμμετοχή αναμένεται να είναι αρκετά μεγάλη.

Τους αγώνες θα παρακολουθήσει και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Πέτρος Φυρίγος, παραθέτοντας την άποψή του για τη διοργάνωση:

«Πρόκειται για τον πρώτο αγώνα από πέρυσι το Σεπτέμβριο καθώς οι προηγούμενοι που είχαν προγραμματιστεί ακυρώθηκαν. Παρά τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί, καταφέραμε να πάρουμε το κολυμβητήριο του Βόλου, καθώς δεν υπήρχε άλλο διαθέσιμο. Αποτελεί λοιπόν την πρώτη ημερίδα για το 2012 και είναι ένα κριτήριο, μαζί με το κύπελλο Άνοιξης που διεξάγεται τον Απρίλιο, για το ποιοι αθλητές θα συμμετάσχουν στο μίτινγκ της Δρέσδης».

Για τον ανταγωνισμό στη διοργάνωση τόνισε: «Πιστεύω πως θα έχουμε μεγάλο ανταγωνισμό, ιδιαίτερα στη Β’ και Γ’ κατηγορία. Βέβαια και στην Α’ υπάρχουν δύο πολύ καλές αθλήτριες η Μπανούση Ιουλιάνα και η Κατσούλη Ελένη οι οποίες θα είναι στο Ευρωπαικό πρωτάθλημα νέων. Επομένως θα είναι καλό να έχουμε μία εικόνα της αγωνιστικής ετοιμότητάς τους, καθώς δεν έχουν αγωνιστεί από τις 26 Ιουλίου και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σαγκάης».

Κλείνοντας, ο Πέτρος Φυρίγος αναφέρθηκε στο επίπεδο του αθλήματος στη χώρας μας: «Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, οι υποδομές είναι πολύ καλές. Για παράδειγμα τα δύο κορίτσια που προανέφερα, παρ’ ότι βρίσκονται σε νεαρή ηλικία έχουν πιάσει τα όρια της ΟΠΕΝ κατηγορίας για το Πανευρωπαϊκό. Βέβαια αυτό δεν ξέρω μέχρι πότε θα ισχύει, καθώς δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες εγκαταστάσεις. Τρία κολυμβητήρια υπάρχουν στην Ελλάδα τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις, από τα οποία λειτουργούν τα δύο».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Νίκος Χαραλαμπόπουλος