ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / Ιωάννα και Στεφανία Χαραλαμπίδου

Θέλουμε και δεν μπορούμε

  14.03.2012 17:25       1567

Οι δύο νεαρές, δίδυμες, πολίστριες του Τρίτωνα Αμαρουσσίου, Ιωάννα και Στεφανία Χαραλαμπίδου, κλήθηκαν πρόσφατα από τον Ομοσπονδιακό τεχνικό Γιώργο Μορφέση, στην Εθνική πόλο Γυναικών. Οι δύο αδερφές θεωρούνε μεγάλη τιμή την κλήση τους αυτή, αλλά όπως είπαν στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, είναι αδύνατον –μέχρι νεοτέρας- να λάβουν μέρος στις προπονήσεις, με τις υπόλοιπες 21 αθλήτριες. Ο λόγος για αυτήν την δυσκολία, δεν είναι άλλος από το σχολείο. Όντας 17, αμφότερες, παρακολουθούν ακόμη μαθήματα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κάτι που τις κρατά πίσω από τις προπονήσεις. Όπως δήλωσαν, οι θυσίες μπορούν να γίνουν, αλλά μόνο όταν υπάρχει ανταπόκριση και κατανόηση από τις δύο πλευρές (Εθνική και σχολείο), αλλά από την πλευρά της δεύτερης, κάτι τέτοιο δεν κρίνεται εφικτό.

Για την κλήση τους στην Εθνική, οι δύο ταλαντούχες νεαρές είπαν: «Είναι τεράστια τιμή για εμάς να αγωνιστούμε στην Εθνική ομάδα, και ευχαριστούμε τον κύριο Μορφέση που μας έδωσε αυτήν την ευκαιρία.» και συνέχισαν για τις δυσκολίες  «Μέχρι στιγμής δεν μπορούμε να προπονηθούμε λόγω του σχολείου. Τα πρωινά έχουμε μάθημα στο σχολείο, και δεν υπάρχει η βοήθεια από την πλευρά των καθηγητών. Εμείς προσπαθούμε να συνδυάσουμε μάθηση και αθλητισμό, αλλά προς το παρόν πρέπει να επιλέξουμε κάτι από τα δύο, όσον αφορά το κομμάτι της Εθνικής. Τα μαθήματα προχωράνε, οι προπονήσεις επίσης και αναγκαστικά πρέπει να χάσουμε κάτι».

Για το που θα οδηγήσει αυτήν η κατάσταση: «Έχουμε μιλήσει με τον κύριο Γιώργο (σ.σ. Μορφέσης) και δείχνει κατανόηση, αλλά δεν ξέρουμε ποιο θα είναι το μέλλον μας με τα «γαλανόλευκα». Είναι κάτι που θέλουμε πολύ, αφού όπως είπαμε, το θεωρούμε μεγάλη τιμή. Είμαστε στεναχωρημένες που δεν μπορούμε να προπονηθούμε».

(Φώτο: οι αδερφές Χαραλαμπίδου διακρίνονται στο βάθος)

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος