ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / WORLD LEAGUE ΑΝΔΡΩΝ

Θοδωρής Βλάχος: «Έλληνες είμαστε, μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα»

  10.01.2017 20:30       548

Η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών επιβλήθηκε εύκολα της αντίστοιχης της Γαλλίας με 16-7, πράγμα που άφησε ικανοποιημένους τόσο τους Έλληνες διεθνείς, όσο και τον προπονητή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, Θοδωρή Βλάχο. Το σημαντικότερο κατά τον Έλληνα τεχνικό ήταν το γεγονός ότι όσες δοκιμές κι αν έκανε, η απόδοση παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα, ενώ η συνολικότερη εμφάνιση ικανοποίησε τον πάντα απαιτητικό τεχνικό. Παράλληλα σημαντικότερος στόχος για τον προπονητή της Εθνικής μας ομάδας αποτελεί η διατήρηση των χαρακτηριστικών που την έχουν φέρει ανάμεσα στις κορυφαίες του κόσμου, δηλαδή της ομαδικότητας, της αμυντικής προσήλωσης και του πάθους με το οποίο αγωνίζονται όσοι φορούν το σκουφάκι με το Εθνόσημο.

 

Θοδωρής Βλάχος – Προπονητής Εθνικής ομάδας «Είδα δεκατρία παιδιά που έκαναν τα πάντα ώστε να έχουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Στην παρούσα φάση δε βλέπω πρόσωπα. Θέλω να βλέπω όσους μπαίνουν μέσα να παίζουν το ίδιο καλά και να μην υπάρχει καμία διαφορά στην απόδοσή μας. Σήμερα αυτό έγινε. Δεν ξέρω αν οφείλεται στη διαφορά δυναμικότητας με τον αντίπαλο. Ίσως να ήταν κι αυτό. Πάντως η προσπάθεια της ομάδας ήταν συνολικά πολύ καλύτερη σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι με τους Ολλανδούς που είναι στο ίδιο επίπεδο με τη Γαλλία. Είμαι συνολικά ευχαριστημένος από την προσπάθεια και την απόδοση όλων των παιδιών».

 

Για το τι πρέπει να περιμένουμε στο 2017 σημείωσε: «Αυτό που θα πρέπει να περιμένουμε είναι μια Εθνική ομάδα που θα προσπαθεί να κερδίσει κάθε παιχνίδι, που θα συνεχίσει να μη φοβάται κανέναν αντίπαλο, αλλά θα σέβεται την κάθε ομάδα που θεωρείται ως υποδεέστερη και το κάθε παιχνίδι, ώστε να κερδίζει με μια άνεση και να μην του αφήνει περιθώρια ότι μπορεί να διεκδικήσει κάτι. Θέλουμε να μείνουμε ταπεινοί και να προσπαθούμε σε κάθε παιχνίδι να παίρνουμε το καλύτερο δυνατό από την ομάδα μας. Δεν θα πούμε ως που μπορούμε να φτάσουμε. Έλληνες είμαστε και μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Στην Εθνική ομάδα υπάρχει ταλέντο και έχουμε κάποια χαρακτηριστικά ως ομάδα τα τελευταία χρόνια. Μας διακρίνουν η ομαδικότητα και το πολύ πάθος στο παιχνίδι, ενώ έχουμε προσήλωση κυρίως στην άμυνα. Όταν είμαστε καλοί αμυντικά μπορούμε να κερδίσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο. Από εκεί και πέρα παίζει ρόλο και η μέρα που θα βρεθείς σε μια μεγάλη διοργάνωση. Πιστεύω πως η Εθνική ομάδα θα έχει και φέτος τα χαρακτηριστικά που είχε τις δύο προηγούμενες χρονιές κι αν όλα τα γύρω γύρω συμβούν όπως πρέπει θα έχουμε μια καλή χρονιά».

 

Από την πλευρά του Άγγελος Βλαχόπουλος, που σημείωσε τρία γκολ στο σημερινό (10/1) παιχνίδι, στάθηκε στην κορυφή και στα μετάλλια, στα οποία πρέπει να διεκδικεί η ελληνική ομάδα.

 

Άγγελος Βλαχόπουλος – Παίκτης Εθνικής ομάδας «Η αλήθεια είναι ότι παίξαμε καλά, αλλά σίγουρα έχουμε θέσει πολύ ψηλά τον πήχη και δεν κάναμε αυτό που ακριβώς θέλαμε. Ακόμη και οι νέοι παίκτες που έχουν μπει στην Εθνική ομάδα αναγνωρίζουν ποια πρέπει να είναι η συνέχεια αυτής. Πρέπει να βρισκόμαστε στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες και να διεκδικούμε μετάλλια και τρόπαια. Το να διεκδικείς την κορυφή είναι το πιο σημαντικό. Νομίζω ότι είχαμε κάνει ένα πολύ μικρό βήμα και τώρα καλούμαστε να κάνουμε το βήμα παραπάνω. Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Βλέπουμε ότι ο Ολυμπιακός παίζει στο τοπ επίπεδο στην Ευρώπη και ότι η Βουλιαγμένη είναι μια πολύ καλή όμαδα, ενώ όλοι οι σύλλογοι φέτος παρουσιάζονται βελτιωμένοι. Η άνοδος του επιπέδου του πρωταθλήματος ανεβάζει και την Εθνική. Έχουμε τις δυνατότητες και πρέπει να το αποδεικνύουμε στο νερό. Στα λόγια όλοι μπορούν να είναι στην κορυφή».

 

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Τζωρτζάτος υπογράμμισε την αμυντική συγκέντωση που επέδειξαν οι Έλληνες διεθνείς, τονίζοντας ότι φτιάχνεται μια ομάδα που θα διεκδικεί μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις.

 

Παναγιώτης Τζωρτζάτος – Τερματοφύλακας Εθνικής ομάδας «Δε θα έλεγα ότι ήταν μια προπόνηση, αφού η Γαλλία είναι μια καλή ομάδα. Συγκεντρωθήκαμε στην άμυνα και ειδικά στο δεύτερο μισό του αγώνα και καταφέραμε να πάρουμε μια εύκολη νίκη. Άνοιξε ένας καινούργιος Ολυμπιακός κύκλος και όλα τα παιδιά είναι συγκεντρωμένα. Ετοιμαζόμαστε να φτιάξουμε μια πολύ καλή ομάδα που θα διεκδικεί μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις».

 

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ