ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / WORLD LEAGUE ΑΝΔΡΩΝ

Θοδωρής Βλάχος: «Νίκη αυτοπεποίθησης»

  14.02.2017 22:20       798

Η Εθνικής μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών πέτυχε μια πολύ σημαντική νίκη επί της ασημένιας Ολυμπιονίκη του Ρίου Κροατίας με 10-8, και ο Θοδωρής Βλάχος και οι παίκτες του δεν μπορούσαν να μην είναι ικανοποιημένοι από την απόδοση της ομάδας και ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο.

 

Θοδωρής Βλάχος: "Χτίζουμε" αυτοπεποίθηση

Στη σημασία της νίκης που "χτίζει" την αυτοπεποίθηση της ομάδας στάθηκε ο προπονητής της Εθνικής ομάδας Θοδωρής Βλάχος, τονίζοντας πως, όταν η ομάδα του είναι καλή στην άμυνα μπορεί να φτάσει σε μεγάλες νίκες.

«Πάντα μια νίκη επί της Κροατίας είναι πολύ σημαντική. Είναι μια υπερδύναμη της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης. Αυτό ήθελα από τους παίκτες μου, να παίξουν για τη νίκη μέσα στην έδρα μας και μπροστά στο κοινό μας να κάνουμε καλά παιχνίδια, ώστε να χτίζουμε την αυτοπεποίθησή μας. Έρχεται μια σημαντική διοργάνωση, όπως είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα και κάθε βήμα που κάνουμε μετράει. Θέλουμε να νιώθουμε ότι μπορούμε να το ξανακάνουμε, αλλά οι αντίπαλοί μας να νιώθουν πως παίζουν απέναντι σε μία ομάδα που έχει χαρακτηριστικά. Εμείς σήμερα δείξαμε ότι όταν είμαστε καλοί στην άμυνα έχουμε ελπίδες να κερδίσουμε κάθε αντίπαλο».

 

Για την απόδοση στο δεύτερο μισό του αγώνα σημείωσε: «Είχαμε ένα κακό ξεκίνημα στον αγώνα, με κακές άμυνες και εύκολες αποβολές. Μετά παίξαμε αρκετές άμυνες στον παίκτη λιγότερο, βελτιώνοντας πάρα πολύ την απόδοσή μας σε αυτόν τον τομέα. Όταν δεν πετυχαίνει γκολ ο αντίπαλος είναι σαν να το πετυχαίνουμε εμείς. Στη συνέχεια βρήκαμε τις λύσεις που χρειαζόμασταν και πήραμε μία νίκη, δηλαδη αυτό που θέλαμε. Από εκεί και πέρα ήταν πολύ δύσκολο να ανατραπεί το σκορ με το οποίο χάσαμε στην Κροατία (σ. 11-6)».

 

 

Αλέξανδρος Γούνας: «Παρόμοιες εμφανίσεις με τη σημερινή»

Για συνέχεια στις καλές εμφανίσεις και στα επόμενα παιχνίδι έκανε λόγο ο Αλέξανδρος Γούνας, τονίζοντας τη σπουδαιότητα του αντιπάλου.

«Πετύχαμε μια εξαιρετικής σημασίας νίκη. Μην ξεχνάμε ότι αντιμετωπίζαμε τους ασημένιους Ολυμπιονίκες. Καταφέραμε και πήραμε μια μεγάλη νίκη, δείχνοντας ότι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ελπίζω και οι υπόλοιπες εμφανίσεις μας στα προκριματικά να έιναι παρόμοιες με τη σημερινή. Νομίζω πως σήμερα παίξαμε αρκετά καλά, αν αναλογιστεί κανείς και τη σπουδαιότητα του αντιπάλο. Είναι μια πολύ σημαντική νίκη για την αυτοπεποίθησή μας και μας δείχνει πως μπορούμε να παίξουμε με μεγάλες ομάδες και να είμαστε ανταγωνιστικοί διεκδικώντας τη νίκη, όπως κάναμε τα τελευταία χρόνια. Νομίζω πως το σημαντικό είναι να μπορόυμε να εξελιχθούμε κι άλλο, που πιστεύω πως θα γίνει στα επόμενα παιχνίδια».

 

Κώστας Μουρίκης: «Νίκη ψυχολογίας»

Ως νίκη ψυχολογίας χαρακτήρισε την επικράτηση της Εθνικής μας ομάδας επί της Κροατίας ο φουνταριστός Κώστας Μουρίκης.

«Είναι μια μεγάλη νίκη απέναντι στην ασημένια Ολυμπιονίκη. Θεωρώ ότι παίξαμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Κρατήσαμε στα 8 γκολ του Κροάτες που είναι ένα πολύ καλό σκορ. Κάναμε αυτά που μας είπε ο προπονητής και πετύχαμε μια νίκη ψυχολογίας. Βέβαια δεν ήρθε με τη διαφορά που θα θέλαμε, ώστε να έχουμε βλέψεις για πρόκριση στο Super Final του World League, αλλά στόχος μας είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Βουδαπέστη και εκεί πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι».

 

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ