ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ (ΟΠΕΝ)

Θριαμβευτικά πρωταθλητής και πολυνίκης ο ΑΝΟ Μεταμόρφωσης (photos)

  09.04.2017 19:52       3243

Με θριαμβευτή τον ΑΝΟ Μεταμόρφωσης και απόλυτη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή το απόγευμα στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Νέας Σμύρνης το Εθνικό Πρωτάθλημα Συγχρονισμένης Κολύμβησης (ΟΠΕΝ).

Τα "Σκαθάρια" του ΑΝΟΜ αναδείχθηκαν πρωταθλητές και πολυνίκες, καθώς κατέκτησαν πέντε χρυσά μετάλλια στους ισάριθμους τελικούς των αγωνισμάτων της διοργάνωσης, ενώ πήραν και δύο ασημένια, σε αυτούς τους τελικούς όπου είχαν και δεύτερη συμμετοχή και φυσικά πρώτευσαν στη Γενική Βαθμολογία με 331 βαθμούς.

Συγκεκριμένα, τα κορίτσια του ΑΝΟ Μεταμόρφωσης, μετά την κατάκτηση των χρυσών το Σάββατο σε Κόμπο και Highlight, ανέβηκαν στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου στο Σόλο, με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, στο Ντουέτο με τις Ευαγγελία Πλατανιώτη - Εβελίνα Παπάζογλου, αλλά και στο Ομαδικό. Ασημένιο κατέκτησαν για τον ΑΝΟΜ, η Εβελίνα Παπάζογλου στο Σόλο και οι 'Αννα Μαρία Ταξοπούλου - Αθανασία Τσόλα (αναπλ. Γεωργία Βασιλοπούλου) στο Ντουέτο.

Το χάλκινο μετάλλιο στο Σόλο κέρδισε η Σοφία Ευαγγελία Μαλκογεώργου του ΝΟ Βουλιαγμένης και στο Ντουέτο οι Σοφία Ευαγγελία Μαλκογεώργου - Σοφία Σαραντίδη του ΝΟ Βουλιαγμένης. Το ασημένιο στο Ομαδικό πήρε ο ΝΟ Βουλιαγμένης και το χάλκινο ο ΝΟ Χανίων. Στη Γενική Βαθμολογία, δεύτερος ήταν ο ΝΟ Βουλιαγμένης με 262 β. και τρίτος ο ΚΟ Ηρακλείου με 223 βαθμούς.

Τα αποτελέσματα με τις τρεις πρώτες και τις συνολικές βαθμολογίες τους μετά τους τρεις Τελικούς της Κυριακής:

ΝΤΟΥΕΤΟ ΤΕΛΙΚΟΣ:

1. Εβελίνα Παπάζογλου - Ευαγγελία Πλατανιώτη (ΑΝΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ) 87,6457 β.

2. Άννα Μαρία Ταξοπούλου - Αθανασία Τσόλα, αναπλ. Γεωργία Βασιλοπούλου (ΑΝΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ) 83,6938 β.

3. Σοφία Ευαγγελία Μαλκογεώργου - Σοφία Σαραντίδη (ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ) 81,3504 β.

ΟΜΑΔΙΚΟ ΤΕΛΙΚΟΣ:

1. ΑΝΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ (Γεωργία Βασιλοπούλου, Ηλιάνα Καμπούτση, Αλεξάνδρα Κουτρομάνου, Αικατερίνη Μανάρα, Εβελίνα Παπάζογλου, Ευαγγελία Πλατανιώτη, Άννα Μαρία Ταξοπούλου, Αθανασία Τσόλα, αναπλ. Θάλεια Παπαδοπούλου, Όλγα Παπασαράντη) 84,1712 β.

2. ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Μαρία Έλλη Αλζιγκούζη, Σοφία Ευαγγελία Μαλκογεώργου, Ξανθή Μέλλου, Ελένη Παπανδρέου, Πολυξένη Σαραντίδη, Σοφία Σαραντίδη, Ιωάννα Σελετοπούλου, Μαρία Νεφέλη Σταμέλου, αναπλ. Ευαγγελία Μαλκογεώργου, Ευδοκία Φάνου) 80,9116 β.

3. ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ (Ευαγγελία Γαυγιωτάκη, Βιολέτα Ζουζούνη, Όλγα Κουργιαντάκη, Αθηνά Μαρία Μαρκουλάκη, Στυλιανή Μαυρομμάτη, Νικολέτα Παπαγεωργίου, Μαρία Παπαδοκωνσταντάκη, Αναστασία Παπασηφάκη, αναπλ. Γιάνα Πέτροβα Γκεοργκίεβα, Αριάδνη Μαλιδρέτου) 77,9412 β.

ΣΟΛΟ ΤΕΛΙΚΟΣ:

1. Ευαγγελία Πλατανιώτη (ΑΝΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ) 88,4294 β.

2. Εβελίνα Παπάζογλου (ΑΝΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ) 87,0125 β.

3. Σοφία Ευαγγελία Μαλκογεώργου (ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ) 82,2055 β.

Πιο αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα των αγώνων του Εθνικού Πρωταθλήματος (ΟΠΕΝ) Συγχρονισμένης μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ.

Το ρεπορτάζ από τους αγώνες στου Σαββάτου ΕΔΩ.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Τελική):

1. ΑΝΟ Μεταμόρφωσης 331

2. ΝΟ Βουλιαγμένης 262

3. ΚΟ Ηρακλείου 223

4. Νηρέας Χαλανδρίου 198

5. ΝΟΒΑ 165

6. ΝΟ Χανίων 159

7. Πανσερραϊκός 102

8. Ωρίωνας 76

9. Αρίων Γλυφάδας 54

10. ΓΑΣ Καλαμαριάς "Ο Βόσπορος" 30

11. ΣΚ Ροή 24

Στο φινάλε του πρωταθλήματος έγινε επίδειξη από το Μικτό Ντουέτο της Εθνικής μας Ομάδας αποτελούμενο από την Βασιλική Κοφίδη του ΝΟΒΑ και τον Βασίλη Γκορτσιλά του ΓΑΣ Καλαμαριάς "Ο Βόσπορος" που θα μας εκπροσωπήσουν στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο στην Ιταλία.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος, που παραβρέθηκε στους αγώνες και έκανε απονομή, μας δήλωσε: "Το ευχάριστο είναι ότι, στις δύσκολες συγκυρίες που περνάμε και στον αθλητισμό, έγινε με απόλυτη επιτυχία το κορυφαίο πρωτάθλημα του αθλήματος με μαζική συμμετοχή, ανταγωνιστικό, με τις κορυφαίες αθλήτριές μας και με επιδόσεις που μας δίνουν ελπίδες εν όψει του Παγκοσμίου της Βουδαπέστης. Αγωνιστικά δείχνουν ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν με τις συνθήκες προπόνησής τους. Από οργανωτικής άποψης ήταν άψογο και δεν ακούστηκε το παραμικρό παράπονο από κανέναν. Θέλω να ευχαριστήσω όσους συντέλεσαν σε αυτή τη διοργάνωση, αλλά ιδιαίτερα τον Δήμο Νέας Σμύρνης που μας έδωσε το κολυμβητήριο, καθώς και για την αμέριστη συμπαράσταση. Και ιδιαίτερα την υπεύθυνη αθλητισμού Ιωάννα Καριοφύλη. Για πρώτη φορά, εξάλλου, παρουσιάζουμε κι εμείς, στο πλαίσιο των απαιτήσεων της FINA, ένα αγόρι που θα μετέχει στο Μικτό Ντουέτο. Φαίνεται ότι έχει προοπτικές, αγαπάει αυτό που κάνει, το έχει ως σημείο αναφορά, βάζει στόχους και έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο. Θα μετάσχουμε για πρώτη φορά στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο με Μικτό Ντουέτο και ελπίζω να δημιουργήσουμε προοπτική και για διάκριση, διότι είναι και θέμα ranking".

Η τεχνική σύμβουλος του ΑΝΟΜ και εθνική προπονήτρια Μαρία Θηβαίου μας δήλωσε: “Συγχαρητήρια στα κορίτσια και σε όλους τους συντελεστές της επιτυχίας. Ταβάνι δεν βάζουμε ποτέ. Μπορούμε ακόμα καλύτερα. Ήταν πολύ βαρύ και εξαντλητικό το πρόγραμμα του πρωταθλήματος, πολύ κουρασμένα τα κορίτσια, αλλά κρατηθήκαμε ψηλά, με καλές επιδόσεις, πέντε χρυσά, σε όλους τους τελικούς, καθώς και δύο ασημένια. Ξεχώρισε η Μεταμόρφωση, με διαφορά από τον δεύτερο. Αυτή η επιτυχία όμως, δεν γίνεται από τη μια στιγμή στην άλλη και δεν εφησυχάζουμε ποτέ. Αυτά που βλέπετε είναι αποτέλεσμα σκληρής ομαδικής δουλειάς με σωστή οργάνωση. Ο καθένας γνωρίζει καλά από το πόστο του τι πρέπει να κάνει. Όλοι βοηθούν από το δικό τους μετερίζι. Φέτος διοργανώνουμε και το διεθνές μίτινγκ “Hellas Beetles Synchro Cup” στη Σύρο. Θα είναι σπουδαίο με συμμετοχή όλων των μεγάλων ομάδων μας. Θα δώσει εμπειρίες και στα πιο νέα κορίτσια, καθώς θα έχουν την σπάνια για τις περισσότερες ευκαιρία να βρεθούν μπροστά στην ολυμπιονίκη και παγκόσμια πρωταθλήτρια Ρωσία. Είναι μια τεράστια ευκαιρία που δεν την έχουν όλα τα παιδιά και κυρίως τα νέα. Ελπίζουμε να στεφθεί με επιτυχία η διοργάνωση και να καθιερωθεί. Στα παιδιά εύχομαι να έχουν καλή διάθεση και στους γονείς τους, που τα στηρίζουν, να τα βοηθούν με τον σωστό τρόπο. Τα εύσημα, φυσικά και στις προπονήτριές μας. Το μεγαλύτερο ποσοστό της επιτυχίας πιστώνεται σε εκείνες”.

Η προπονήτρια Δέσποινα Θεοδωρίδου μας είπε: “Οι απαιτήσεις είναι κάθε χρόνο και μεγαλύτερες. Το ότι είμαστε στην κορυφή, με πολλά μετάλλια και πολλά προγράμματα, δεν σημαίνει ότι εφησυχάζουμε. Είναι πιο δύσκολο να μείνεις στην κορυφή, γι αυτό μας περιμένει ακόμα πιο σκληρή δουλειά. Με ρωτάτε το μυστικό και τη συνταγή της επιτυχίας. Ακούστε: Κρατάμε αυτά τα παιδιά δεμένα μεταξύ τους, αυτές τις αθλήτριες που είναι μεγάλες και έχουν κι άλλες υποχρεώσεις, είναι μέλη μιας ομάδας ενωμένης και τα δίνουν όλα για αυτήν. Επίσης, είμαστε σε έναν σύλλογ στον οποίο ό,τι κι αν χρειαστώ είναι “παρών” και στηρίζει, με ψυχή φυσικά τη Μαρία Θηβαίου. Την ευχαριστώ, όπως και την έφορο Χαρά Αδρακτά, τις συνεργάτιδές μου στο προπονητικό τιμ και φυσικά τις αθλήτριες. Το άθλημα για μας δεν είναι ατομικό, είναι ομαδική προσπάθεια, ένα ολόκληρο τιμ που μας στηρίζει. Ευχαριστώ και τους γονείς. Που στηρίζουν τα παιδιά τους σε όλες τις λεπτομέρειες που τους ζητάμε (γιατί ξέρετε είναι δύσκολοι οι καιροί). Ευχαριστούμε τους υπεύθυνους του Δήμου και τους ανθρώπους κολυβητηρίου της Νέας Σμύρνης που μας φιλοξένησαν”.

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη τόνισε: “Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη που ο σύλλογος τα σάρωσε όλα. Είμαι ικανοποιημένη και από τον εαυτό μου εν όψει και των υποχρεώσεων στην Εθνική Ομάδα. Σε δύο εβδομάδες θα πάμε μαζί με την Εβελίνα (Παπάζογλου) στο ανοιχτό Ιαπωνικό πρωτάθλημα και οι αγώνες εδώ ήταν μια καλή πρόβα. Έχουμε μπροστά μας χρόνο να δουλέψουμε και να φτάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε για τις φετινές μεγάλες διοργανώσεις”.

Η Εβελίνα Παπάζογλου μας είπε: “Ήταν ο πρώτος αγώνας για μένα φέτος, μετά από τον τραυματισμό μου και την αποκατάσταση, και αποτέλεσε ένα καλό τεστ για να δω ότι είμαι έτοιμη. Ο ΑΝΟΜ τα πήγε τέλεια κι αυτό με χαροποεί. Εκτελέσαμε τα προγράμματα όσο το δυνατόν καλύτερα. Είχαμε μόνο μια εβδομάδα προετοιμασίας, ήταν δύσκολα, κουραστικά, αλλά τα καταφέραμε και αυτό μας δίνει θάρρος και κουράγιο για καλύτερα πράγματα στο μέλλον. Πάμε για το πρώτο τεστ του Ντουέτου της Εθνικής ομάδας με την Ευαγγελία στο ανοιχτό Ιαπωνικό πρωτάθλημα και μετά στο Ευρωπαϊκό κύπελλο".

Η τεχνική σύμβουλος Συγχρονισμένης κολύμβησης στην ΚΟΕ Ελένη Κουγιά δήλωσε: "Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ΟΠΕΝ οκοκληρωθηκε με απόλυτη επιτυχία αγωνιστικά και οργανωτικά. Η συμμετοχή ηταν η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών, γεγονός που αποδεικνύει οτι ανάπτυξη επιτελείται σε όλες τις κατηγορίες. 150 αθλήτριες, ένας αθλητής, παρουσίαση Μικτού Ντουέτο και Σόλο Μάστερ, πολλές ωραίες χορογραφίες σε ένα μόνο τριήμερο. Ένα πολύ μεγάλο "μπράβο" σε όσους συμμετείχαν και μας πρόσφεραν πολύ ωραίο θέαμα. Ωραία και καλά εκτελεσμένα προγράμματα μας άφησαν θετικές εντυπώσεις και δημιουργούν απαιτήσεις για το μέλλον. Οι αθλήτριες της Εθνικής ομάδας έκαναν μια καλή πρόβα τσενεράλε πριν από το Ευρωπαϊκό Κύπελλο. Για πρώτη φορά είχαμε συμμετοχή στο Σόλο Ανδρών. Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές αυτού του πρωταθλήματος και τους ανθρώπους του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Νέας Σμύρνης που μας το παραχώρησαν για τους αγώνες και όλους εκείνους που εργάστηκαν για να ολοκληρωθεί αυτή η διοργάνωση. Εύχομαι σε όλους Καλό Πάσχα".

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής