ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ/ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ

«Τιμητική η έκτη θέση. Θέλαμε κάτι περισσότερο»

  25.08.2016 15:56       1199

Η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών επέστρεψε με την τιμητική 6η θέση από τους Ολυμπιακούς Αγώνες  του Ρίο. Οι διεθνείς μας και ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός, Θοδωρής Βλάχος, τόνισαν ότι ήθελαν και είχαν τις δυνατότητες να βρεθούν σε υψηλότερες θέσεις, αφού οι ίδιοι με τις εμφανίσεις τους στις τελευταίες μεγάλες διοργανώσεις είχαν δημιουργήσει τις προσδοκίες για κάτι τέτοιο.

 

Αναλυτικά τα όσα είπαν:

 

Θοδωρής Βλάχος - Προπονητής Εθνικής Ομάδα Υδατοσφαίρισης Ανδρών

«Επιστρέφουμε με μια τιμητική έκτη θέση, η οποία μας κρατάει στις κορυφαίες ομάδες του κόσμου. Σίγουρα είχαμε δημιουργήσει τις προσδοκίες για κάτι καλύτερο και θέλαμε πολύ να πετύχουμε το κάτι παραπάνω. Μπορούσαμε την είσοδο στην τετράδα και την διεκδίκηση ενός μεταλλίου. Δυστυχώς, σε ένα κακό δικό μας παιχνίδι χάθηκε η είσοδος στην τετράδα».

 

Χρήστος Αφρουδάκης – Αρχηγός Εθνικής Ομάδας

«Περιμέναμε κάτι παραπάνω. Εμείς οι ίδιοι είχαμε δημιουργήσει τις φιλοδοξίες και τις προϋποθέσεις ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε κάτι πολύ καλύτερο. Από εκεί και πέρα στο κρίσιμο παιχνίδι, κυρίαρχησε το άγχος της διάκρισης, παρά να βγάλουμε τις πραγματικές μας δυνατότητες και ικανότητες σαν ομάδα. Το θετικό είναι πως πρέπει αυτήν η ήττα να μας μείνει στην μνήμη και να μας πεισμώσει. Να μας πληγώσει με τέτοιο τρόπο ώστε να μας κάνει πιο δυνατούς. Παρ' όλο που μιλάμε για βάθος τετραετίας, πρέπει – και όσα παιδιά πήραν μέρος σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες και όσα παιδιά θα πάρουν μέρος στην επόμενης – όλα τα παιδιά να το συζητάνε και να το έχουν στο μυαλό τους ούτως ώστε να φανούν έτοιμοι στην επόμενη πρόκληση. Είτε αυτό θα λέγεται παγκόσμιο πρωτάθλημα, είτε το Τόκυο».

 

Γιάννης Φουντούλης - Διεθνής Περιφερειακός

«Δεν καταφέραμε να φτάσουμε εκεί που όλοι θέλαμε. Μια έκτη θέση σε Ολυμπιακούς Αγώνες είναι μια αρκετά σημαντική επιτυχία. Απλά νομίζω ότι όλοι φύγαμε απ’ εδώ με άλλα όνειρα και άλλες φιλοδοξίες. Βέβαια δεν έρχονται τα πράγματα στην ζωή και στον αθλητισμό έτσι όπως τα υπολογίζεις πάντα. Εμείς θα προσπαθήσουμε στο άμεσο μέλλον από την επόμενη κιόλας διοργάνωση να ξαναβρεθούμε στις κορυφαίες ομάδες και να διεκδικήσουμε μετάλλια γιατί νομίζω ότι αυτή η ομάδα έχει τις δυνατότητες να το κάνει».

 

Αλέξανδρος Γούνας - Διεθνής Περιφερειακός

«Η 6η θέση είναι μια καλή διάκριση, όμως νομίζω πως κι εμείς οι ίδιοι αθλητές θέλαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο, γιατί ξέρουμε πως είχαμε τις δυνατότητες για κάτι τέτοιο. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι κάτι διαφορετικό. Βλέπεις όλους τους αθλητές να παίζουν τους κόπους μιας τετραετίας εκεί πέρα. Νομίζω πως είναι ξεχωριστή εμπειρία και θα μου μείνει αξέχαστη».

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ:ΝβΧ