ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Το αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΚΟΕ

  20.01.2016 14:01       1748

Στα Γιάννενα ολοκληρώνεται το Σάββατο (23 Ιανουαρίου) ο πρώτος κύκλος του αναπτυξιακού προγράμματος επιλέκτων της ΚΟΕ για τη φετινή περίοδο.

Με την ολοκλήρωση της πρωινής ενότητας των διασυλλογικών αγώνων  «Swimming Cup» που διοργανώνονται στο Εθνικό κολυμβητήριο της ηπειρωτικής πρωτεύουσας, θα ακολουθήσει συνάντηση των παραγόντων και προπονητών των σωματείων της Περιφέρειας Ηπείρου  με κλιμάκιο της ΚΟΕ, επικεφαλείς στο οποίο και θα είναι ο Αντιπρόεδρος της Γιώργος Κατσαρός και ο Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Σαρακατσάνης.

Στη συνάντηση θα γίνει ενημέρωση για το αναπτυξιακό πρόγραμμα επιλέκτων και την εφαρμογή του στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Βασικός στόχος του προγράμματος για κολυμβητές/τριες ηλικίας 12 έως 15 ετών είναι η ενιαία κατεύθυνση σε θέματα προετοιμασίας, η αγωνιστική ανάπτυξη, τα προπονητικά προγράμματα και γενικά  η φιλοσοφία που  πρέπει να διαμορφώνουν οι νεαροί κολυμβητές/τριες στην πορεία τους προς τον πρωταθλητισμό και τις υψηλές επιδόσεις.

Το πρόγραμμα της ΚΟΕ στοχεύει σε δομικές παρεμβάσεις στον αναπτυξιακό τομέα του αθλήματος, πέραν της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, σε κάθε μία από τις Περιφέρειες της χώρας, με προπονητικές και παράλληλες αναπτυξιακής επιστημονικής μορφής δραστηριότητες.

Η ΚΟΕ επιχειρεί την ανάπτυξη ενός πανελλαδικού δικτύου, σε συνεργασία με τους προπονητές των επιλέκτων κολυμβητών/τριών, με πυρήνες σε όλες τις Περιφέρειες.

Με βάση την αξιολόγηση που έχει γίνει με αντικειμενικά κριτήρια, έχουν επιλεγεί για τη φετινή περίοδο 371 κολυμβητές/τριες σ’ όλη τη χώρα.

Μέχρι τώρα το πρόγραμμα, στην πρώτη του φάση, έχει αρχίσει να εφαρμόζεται στην Καβάλα, την Τρίπολη, το Ηράκλειο, το Βόλο και τη Θεσσαλονίκη.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ