ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ / Αντώνης Φωκαϊδης

«Το άθλημα της ανοικτής θάλασσας ταιριάζει στον Έλληνα»

  29.06.2013 19:12       2726

Στην επίσημη ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας μίλησε μετά το τέλος του σημερινού τελικού των 10 χλμ. Ανδρών, όπου ο ίδιος κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο. Ο νεαρός διεθνής κολυμβητής του Ολυμπιακού τόνισε χαρακτηριστικά:

«Έχουμε πολλή θάλασσα σαν χώρα. Το αγώνισμα των 5 και των 10 χιλιομέτρων στην ανοιχτή θάλασσα μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν άγνωστο για εμάς. Την αρχή έκανε ο Σπύρος Γιαννιώτης το 2007. Νομίζω πως μας πάει η ανοιχτή θάλασσα, καθώς βλέπουμε ότι έχουμε παράδοση αυτά τα χρόνια.

Ο κόσμος είχε σήμερα την ευκαιρία να δει ένα άθλημα που ίσως δεν το γνώριζε, να δει πως μάχονται οι αθλητές μέσα στο νερό. Ένα μικρό παιδί που κολυμπάει στην πισίνα και θέλει να κολυμπήσει στη θάλασσα, θα πρέπει να το κάνει όσο πιο νωρίς γίνεται, καθώς η θάλασσα θέλει εμπειρία, όσο μικρός κι αν είναι κάποιος. Αυτό το αγώνισμα ταιριάζει στον Έλληνα, κατά τη γνώμη μου. 

Η συνέχεια, πλέον, είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου της Βαρκελώνης, αφού πήρα την πρόκριση σήμερα. Πρέπει να κάνουμε καλή δουλειά αυτό τον μήνα που έχουμε μπροστά μας και ό,τι καλύτερο έρθει.»

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος