ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / EUROPA CUP ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2018, ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΙ, ΒΟΛΟΣ

“Το ξεκίνημα μιας ελπιδοφόρας χρονιάς”

  04.02.2018 13:39       1011

Ιδιαιτέρως ικανοποιημένοι ήταν όλοι στην Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Γυναικών στο φινάλε των αγώνων του Β’ Ομίλου της Προκριματικής φάσης του Europa Cup, στον Βόλο, καθώς το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έδειξε σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση, παρότι βρίσκεται στην αρχή της προετοιμασίας της. Ενώ επετεύχθη και ο αντικειμενικός στόχος που ήταν η πρωτιά στον Όμιλο και μάλιστα αήττητη, εξασφαλίζοντας την απευθείας πρόκριση στους ημιτελικούς του Φάιναλ Σιξ της συγκεκριμένης διοργάνωσης.

Στις απολογιστικές δηλώσεις τους μετά τον τελευταίο αγώνα με την Ιταλία (ισοπαλία 11-11), τόσο ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Μορφέσης όσο και οι παίκτριες, η Ιωάννα Χυδηριώτη, από τη νέα γενιά, και η Άλκηστη Αβραμίδου από τις έμπειρες της παλιάς φρουράς, τόνισαν ότι φαίνεται να είναι η απαρχή μιας ελπιδοφόρας χρονιάς όπου απώτερος στόχος είναι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βαρκελώνης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:   

Γιώργος Μορφέσης: “Δεν μπήκαμε στο παιχνίδι σκεπτόμενοι τις διαφορές στο σκορ (που δίνουν πρωτιά), αλλά μόνο τη νίκη, όπως πάντα. Είχαμε μια καταπληκτική αντίδραση μετά το νωθρό ξεκίνημά μας και με ένα συν 7 πήγαμε από το 2-5 στο 9-5. Κι αυτό γιατί αντιδράσαμε σωστά στην άμυνα. Προς το τέλος, πάλι, κακώς χαλαρώσαμε και δώσαμε την ευκαιρία στην Ιταλία. Είχαμε όμως ευκαιρίες και στο τέλος να πάρουμε τη νίκη. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την όρεξη και την αφομοίωση πραγμάτων που έδειξαν τα κορίτσια αυτές τις πέντε μέρες που βρεθήκαμε εδώ μαζί. Ο μεγάλος στόχος της χρονιάς είναι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βαρκελώνης. Καλή είναι και η πρωτιά που μας έδωσε την απευθείας πρόκριση στους ημιτελικούς του Φάιναλ Σιξ. Θέλω να πιστεύω ότι είναι η αρχή μια ελπιδοφόρας χρονιάς”.

Ιωάννα Χυδηριώτη: “Βρισκόμαστε σε πρώιμο στάδιο προετοιμασίας. Προερχόμασταν από διαφορετικά συστήματα στις ομάδες μας και προσπαθούμε στην Εθνική να δοκιμάσουμε κάποια καινούργια πράγματα. Στο σημερινό παιχνίδι (σ.σ.: με τη Ιταλία) υπήρξαν μεγάλες αποκλίσεις και εναλλαγές στο σκορ, αλλά τελικά αποδεικνύεται ότι η ελληνική ψυχή είναι μεγαλειώδης. Κάνουμε λάθη, θα δουλέψουμε πάνω σ’ αυτά και πιστεύω ότι θα είναι μια καλή χρονιά για μας η φετινή”.

Άλκηστη Αβραμίδου: “Πάντα η Ιταλία μας δυσκολεύει με τον τρόπο που παίζει. Αγωνιστήκαμε, όμως, πολύ καλά -εκτός από το πρώτο πεντάλεπτο- και είχαμε την ευκαιρίες να την κερδίσουμε. Είναι σημαντικό που περάσαμε απευθείας στους ημιτελικούς του Φάιναλ Σιξ του Europa Cup. Είμαστε στην αρχή της σεζόν, υπάρχουν νέα παιδιά στην ομάδα με πολύ ταλέντο και σιγά σιγά θα δέσουμε ως ομάδα. Στόχος μας είναι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βαρκελώνης”.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής