ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Τρία όρια στο διεθνές μίτινγκ «Ακρόπολις»

  08.05.2016 21:22       3819

Ολοκληρώθηκε σήμερα (Κυριακή 8/05) στο Δημοτικό κολυμβητήριο του Αλίμου, το διεθνές μίτινγκ κολύμβησης «Ακρόπολις», το οποίο διήρκεσε όλο το τριήμερο, με τη συμμετοχή 250 κολυμβητών και κολυμβητριών.

Συνολικά, σημειώθηκαν 3 Όρια για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων, από τους Αθανάσιο Κυνηγάκη, Δημήτρη Νέγρη και Ελένη Κοντογεώργου, ενώ καλύτερος αθλητής αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Σαμιλίδης και καλύτερη αθλήτρια η Κέλλυ Αραούζου, βάσει των επιδόσεών τους το τριήμερο.

Αναλυτικά τα όρια που σημειώθηκαν:

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΥΝΗΓΑΚΗΣ 200μ. πεταλούδα Ανδρών – 2.00.12 (Όριο για Ευρωπαϊκό Νέων)

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΕΓΡΗΣ 400μ. ελεύθερο Ανδρών – 3.55.62 (Όριο για Ευρωπαϊκό Νέων)

ΕΛΕΝΗ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΥ 200μ. πρόσθιο Γυναικών - 2:33.84 (Όριο για το Ευρωπαϊκό Νεανίδων)

Μετά τους αγώνες, ο ομοσπονδιακός προπονητής, Νίκος Κραουνάκης, σε δηλώσεις του σημείωσε:

«Είχαμε πολύ δυνατές κούρσες και έντονο συναγωνισμό. Πολλοί αθλητές βρέθηκαν κοντά στα όρια για τις μεγάλες διοργανώσεις. Οι κολυμβητές μας τώρα προετοιμάζονται για τους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες σε Άνδρες και Γυναίκες και έχουν ήδη ξεκινήσει την προπόνηση. Εύχομαι να πετύχουν τους στόχους τους και να εξακολουθήσουν να έχουν ανάλογες επιδόσεις».

Από τη μεριά του, ο Δημήτρης Νέγρης που επιβεβαίωσε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στα 400μ. ελεύθερο Ανδρών, τόνισε:

«Το όριο το είχα εξασφαλίσει εδώ και καιρό αλλά τώρα βρέθηκα αρκετά πάνω από το προσωπικό μου ρεκόρ. Σε γενικές γραμμές είμαι πολύ ικανοποιημένος από την παρουσία μου αλλά πιστεύω πως θα μπορούσα να τα έχω πάει ακόμη καλύτερα. Τώρα κοιτάζουμε μπροστά».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ