ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / WORLD LEAGUE ΑΝΔΡΩΝ

Τέσσερις διεθνείς μας, για την Εθνική και τις προοπτικές της

  11.01.2017 13:23       1038

Για το νέο Ολυμπιακό κύκλο που άνοιξε και για τις προοπτικές που υπάρχουν  μίλησαν στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας τέσσερις παίκτες της Εθνικής μας ομάδας μετά τη λήξη του αγώνα με τη Γαλλία για την 3η αγωνιστική των προκριματικών της ευρωπαϊκής ζώνης του World League, ο οποίος βρήκε την Εθνική μας ομάδα νικήτρια με 16-7.

Αναλυτικά τα όσα είπαν: 

Αλέξανδρος Γούνας – Παίκτης Εθνικής ομάδας: «Νομίζω ότι πήγαμε καλά. Κάναμε μια ωραία προσπάθεια και αν δεν είχαμε δεχτεί κάποια γκολ στην αρχή του αγώνα θα μπορούσα να πω πως πήγαμε τέλεια».

 Για το εάν προσαρμόστηκε γρήγορα στο ιταλικό πρωτάθλημα και το κατά πόσο τον βοηθάει το ότι είναι ανταγωνιστικό:

 «Δε χρειάστηκε πολύς χρόνος να προσαρμοστώ στο ιταλικό πρωτάθλημα, καθώς αυτό μοιάζει σε αρκετά πράγματα με το ελληνικό. Η ομάδα μου, η Σαβόνα, πηγάινει καλά έως τώρα και εγώ μαζί της. Σίγουρα το ότι κάθε εβδομάδα παίζουμε ένα παιχνίδι ντέρμπι σε κάνει καλύτερο. Αυτό πιστεύω θα βοηθήσει και εμένα και τα άλλα δύο παιδιά που παίζουν εκεί (σ. Άγγελο Βλαχόπουλο και Γιώργο Δερβίση) στη συνέχεια». 

Κυριάκος Ποντικέας – Παίκτης Εθνικής ομάδας: «Αυτά τα παιχνίδι είναι ευκαιρία ώστε να δοκιμαστούν και καινούργιοι παίκτες για την Εθνκή ομάδα. Έτσι είναι το σωστό και αυτό κάνει ο προπονητής.

Είμαστε αρκετά ανανεωμένοι. Σε κάθε αγώνα βρισκόμαστε και καλύτερα και ο χρόνος θα δείξει για το που μπορούμε να φτάσουμε».

 Για το αν «ανησυχεί» για τη θέση του στην Εθνική: «Ο υγιής ανταγωνισμός πρέπει να υπάρχει. Κανένας παίκτης δεν είναι σίγουρος και κανείς παίκτης δεν είναι εκτός της Εθνικής ομάδας, οπότε είναι στο χέρι του κάθε αθλητή στις προπονήσεις και στον αγώνα να αποδεικνύει πράγματα».

 Για το παιχνίδι με τη Γαλλία σημείωσε: «Νομίζω ότι είχαμε κάποια αρκετά καλά διαστήματα σε άμυνα και επίθεση. Αυτά είναι που πρέπει να κρατήσουμε. Νομίζω ότι πρέπει να διωρθόσουμε κάποια άλλα κομμάτια και στους δύο τομείς, ώστε να παρουσιαστούμε ακόμη καλύτεροι». 

Κώστας Γενηδουνιάς – Παίκτης Εθνικής ομάδας: «Από αυτό που έχουμε δει και από τους αγώνες είμαστε μια καινούργια ομάδα. Δεν έχουμε δύο παίκτες που ήταν ηγέτες σε αυτήν (σ. Χρήστος Αφρουδάκης και Μανώλης Μυλωνάκης) τους τελευταίους τέσσερις μήνες. Όχι πως είμαστε άπειρη ομάδα. Τα περισσότερα παιδιά έχουν παίξει σε μεγάλες διοργανώσεις και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Απλά πρέπει σιγά σιγά να βρίσκουμε τα πατήματά μας. Σήμερα ήμασταν βελτιωμένοι σε σχέση με τα δύο προηγούμενα παινχίδια του World League, και ιδάιτερα στην άμυνα. Στην επίθεση νομίζω πως έχουμε αρκετές λύσεις».

Στέλιος Αργυρόπουλος – Παίκτης Εθνικής ομάδας: «Το όνειρό μου είναι να αγωνιστώ σε όσο περισσότερους αγώνες μπορώ με την Εθνική ομάδα, να γίνω σιγά σιγά βασικό της στέλεχος και να τη βοηθήσω να πετύχει τους στόχους της, δηλαδή να είμαστε σε όλες τις διοργανώσεις στις κορυφαίες ομάδες του κόσμου. Έχουμε ξεκινήσει τον Ολυμπιακό κύκλο σε ένα πολύ καλό επίπεδο με παλιούς και νέους παίκτες να απαρτίζουν αυτήν την ομάδα».

Για το παιχνίδι με τη Γαλλία υπογράμμισε: Δεν υποτιμήσαμε τον αντίπαλο. Δεν κάναμε το λάθος να πέσουμε στην παγίδα που πέσαμε με την Ολλανδία. Θέλουμε λίγο ακόμη προσοχή στην άμυνα.

Όσο για το αν ο ίδιος χωράει στην Εθνική ομάδα σε μια μεγάλη διοργάνωση τόνισε: «Χωράει όποιος προσπαθήσει. Οπότε ναι, εάν προσπαθήσω και βελτιώνομαι συνέχεια, χωράω».

 

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ