ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Βήμα πρόκρισης στο Final-4 για τον Ολυμπιακό, 10-10 εκτός έδρας με την Πάντοβα

  25.02.2017 22:12       780

Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή του στο Final-4 της Ευρωλίγκα στην υδατοσφαίριση των γυναικών έκανε ο Ολυμπιακός, αφού απέσπασε ισοπαλία με 10-10 στην έδρα της ιταλικής Πάντοβα.

 

Πάντως, η ομάδα του Χάρη Παυλίδη απώλεσε μεγάλη ευκαιρία να «καθαρίσει» την υπόθεση πρόκριση από τον πρώτο αγώνα, αφού μέχρι και 3:30 πριν τη λήξη της αναμέτρησης ήταν μπροστά στο σκορ με 10-6! Ένα σερί 4-0 για τη γηπεδούχο ομάδα στα τελευταία λεπτά, της άφησε ελπίδες αν και ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο αγωνιζόμενος στην έδρα του.

 

Η ελληνική ομάδα πήρε από την αρχή του αγώνα το προβάδισμα και δεν το έχασε σε κανένα σημείο. Καλύτερο διάστημα για τις «ερυθρόλευκες» αποδείχθηκε το δεύτερο μισό της δεύτερης περιόδου, όταν κατάφεραν με σερί 3-0 να μετατρέψουν το 3-3 στο υπέρ τους 6-3, με το οποίο πήγαν στο ημίχρονο.

 

Από εκεί και πέρα η ελληνική ομάδα διαχειρίστηκε άψογα το παιχνίδι στην τρίτη περίοδο παίζοντας κάποιες καθοριστικές άμυνες σε παίκτη λιγότερο, με αποτέλεσμα να μην αφήσει την Πάντοβα να μειώσει σε λιγότερο από τα δύο γκολ. Μάλιστα στο τέλος της τρίτης περιόδου κατάφερε να φέρει τη διαφορά στα τέσσερα γκολ (9-5).

 

Δε συνέβη όμως το ίδιο και στο δεύτερο μισό της τέταρτης περιόδου. Εκεί ο Ολυμπιακός αν και μπήκε με σκορ 10-6, είχε βιαστικές επιλογές που δεν του επέτρεψαν να φύγει με τη νίκη από την Ιταλία. Πρωταγωνίστρια για την Πάντοβα ήταν η Μαρτίνα Σαβιόλι που πέτυχε τα δύο τελευταία γκολ της ομάδας της, 0:35 και 0:13 πριν τη λήξη της αναμέτρησης.

 

ΠΑΝΤΟΒΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 10-10

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 1-3, 2-3, 5-1

 

Πάντοβα (Στέφανο Ποστερίβο): Τεάνι, Μπαρζόν 1, Σαβιόλι Ιλ., Γκοτάρντο, Σαβιόλι Μ. 4, Κουεϊρόλο 2, Μίλιο, Ντάριο 2, Γκαλάρντι 1, Ρόμπινσον, Νέντσα, Κανσόν, Φραντσεσκίνο

 

Ολυμπιακός (Χάρης Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ελ. 2, Ελευθεριάδου, Σώρα, Μανωλιουδάκη 1, Αβραμίδου, Ασημάκη, Πλευρίτου Μ., Έμολο 1, Πλευρίτου Β. 2, Μπιανκόνι 3, Σμιτ 1, Σταματοπούλου

 

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ