ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / 17ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ / ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Βλάχος: Ανάμικτα συναισθήματα και παράπονο για την απουσία της Πολιτείας

  30.07.2017 00:58       1060

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ: ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΣΑΤ ΠΑΝΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Η ολοκλήρωση της προσπάθειας της Εθνικής ομάδας πόλο, με την καθ΄όλα επιτυχημένη πορεία της στο 17ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου, δεν ήταν προφανώς η επιθυμητή. Και δεν ήταν αυτές καθαυτές οι ήττες από υπέρτερους αγωνιστικά (και ιστορικά) αντιπάλους , αλλά ο τρόπος που αυτές σημειώθηκαν.

Οι δύο… βολές που εύστοχα είχε χαρακτηρίσει τις δύο αναμετρήσεις με την Ουγγαρία και τη Σερβία(προέκυψε λίγο πολύ αναπάντεχα, αντί της αναμενόμενης Κροατίας), μετά το θρίαμβο επί του Μαυροβουνίου, ο ομοσπονδιακός προπονητής Θόδωρος Βλάχος, για τη διεκδίκηση και την κατάκτηση ενός μεταλλίου, αντί για το …πλεκτό έσκασαν με πάταγο στο σίδερο και η διπλή ιστορική ευκαιρία , για την υπέρβαση, χάθηκε.

Η πικρία και η απογοήτευση όλων, για την διόλου αμελητέα 4η θέση της εθνικής ομάδας στον κόσμο(3η το 2015 στο αντίστοιχο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν) αποδεικνύει το μέγεθος των (ανεκπλήρωτων) ελπίδων, αλλά και των υψηλών δυνατοτήτων των διεθνών και των προσδοκιών, που πάντως δεν έγιναν πραγματικότητα. Και αυτό αδικεί τη σπουδαία προσπάθεια των ίδιων των παικτών, όπως  θα παρατηρήσει και ο ομοσπονδιακός προπονητής Θόδωρος Βλάχος.

< < Είναι ανάμικτα τα συναισθήματα >>, τόνισε,  φανερά απογοητευμένος και πικραμένος απ την εξέλιξη του αγώνα με την  Σερβία και τον αιφνιδιασμό  του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, το οποίο δέχθηκε τρία γκολ σε δύο λεπτά και αναγκάστηκε να αποδυθεί σε ένα κυνήγι με  χίμαιρες…

<< Απ’ τη μια είμαστε χαρούμενοι που φτάσαμε στην τετράδα ενός παγκοσμίου πρωταθλήματος, στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του κόσμου και διεκδικήσαμε σε δύο παιχνίδια ένα μετάλλιο…  Αυτό είναι ένα πολύ θετικό πρόσημο για την εθνική… Στα τρία τελευταία χρόνια, έχει διεκδικήσει τέσσερις φορές μετάλλια κι έχουμε κατακτήσει δύο σε παγκόσμια τουρνουά…

>> Απ την άλλη όμως δεν είμαστε ευχαριστημένοι και νομίζω κάπου αδικήσαμε  τους εαυτούς μας στα παιχνίδια με Ουγγαρία και Σερβία, με τον τρόπο που τα διεκδικήσαμε.

Με διαφορετικό τρόπο αδικήσαμε τους εαυτούς μας και στα δύο. Με τους Ούγγρους επιθετικά, σταματήσαμε να  έχουμε φαντασία και να δημιουργούμε και σήμερα με τη Σερβία, κάναμε ένα ξεκίνημα, το χειρότερο που κάναμε ποτέ, με μια ομάδα που δεν συγχωρεί και που όταν μπει μπροστά με μια διαφορά τριών γκολ, δεν θα τη χάσει εύκολα.

>> Παιδιάστικα λάθη, σαν παιδική ομάδα. Δυστυχώς και στα δύο παιχνίδια παρουσιάσαμε κάποια κενά και δεν μας δόθηκε η ευκαιρία να διεκδικήσουμε σε ένα σουτ, σε ένα γκολ μια πρόκριση για ένα μετάλλιο. Μακάρι να μας γίνουν μαθήματα όλα αυτά, και τις επόμενες φορές που θα ξαναβρεθούμε πάλι – και δεν είναι εύκολο να βρίσκεσαι στους τέσσερις – να διεκδικήσουμε πιο σωστά ένα μετάλλιο και μια διάκριση…

>> Το ότι φεύγουμε στενοχωρημένοι από ένα τέτοιο παιχνίδι και με ένα τέτοιο αντίπαλο, και τρόπον τινά εκνευρισμένοι, δείχνει ότι η ομάδα αυτή έχει βάλει ψηλά τον πήχη και όλοι μας θέλουμε κάτι παραπάνω. Απλά εδώ στα δύο αυτά παιχνίδια δεν κάναμε σωστά το κάτι παραπάνω . Δεν μειώνει σε τίποτε  την παρουσία της εθνικής. Είναι μια ομάδα, η οποία παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει, μπορεί και διακρίνεται και στέκεται επάξια απέναντι σε πολύ μεγάλους αντιπάλους…>>

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, δεν έκρυψε και το παράπονό του.

<< Θα θέλαμε να έχουμε πιο πολλά πράγματα, ανέφερε. Δυστυχώς έχουμε δίπλα μας μόνο  τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας και γενικότερα την Ομοσπονδία.

>> Η Πολιτεία  είναι απούσα τα τρία τελευταία χρόνια, σε απλά θέματα, βασικά και αυτονόητα. Θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν και εμείς να γίνουμε καλύτεροι…Προχωράμε…>>

>> Θα μιλήσω με τα παιδιά τις επόμενες ώρες. Θα τους δώσω τα συγχαρητήριά μου. Είναι αυτοί που μπαίνουν μπροστά και τις πιο πολλές φορές προσπαθούν πάνω απ αυτά που μπορούνε. Καταφέρνουν και κρατούν μια ομάδα, μια χώρα ψηλά, σ ένα άθλημα που δεν έχει και την ανάλογη και τη μεγάλη προβολή στην Ελλάδα… Συνεχίζουμε…>>.

Η αποστολή της Εθνικής μας ομάδας υδατοσφαίρισης Ανδρών επιστρέφει στην Αθήνα από Βουδαπέστη την Κυριακή (30/7) το βράδυ, στις 20.25, με την πτήση Α3879.