ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Χ. Χούμας: «Ενθαρρυντική παρουσία»

  12.04.2017 12:12       1444

Μία άκρως ενθαρρυντική παρουσία είχαμε από τους κολυμβητές μας στην πολυεθνή συνάντηση παίδων/νεανίδων που διεξήχθη το περασμένο Σαββατοκύριακο στο κολυμβητήριο του Πειραιά. Συγκεκριμένα, η Ελλάδα κατέκτησε στο σύνολο τη δεύτερη θέση,  ενώ στις επιμέρους κατηγορίες οι κορασίδες τερμάτισαν στην τρίτη θέση και οι παίδες στην δεύτερη.

Για την διοργάνωση αλλά και για την απόδοση των κολυμβητών μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ,  ο τεχνικός σύμβουλος κολύμβησης, Χριστόδουλος Χούμας.

«Η κατάκτηση των θέσεων που λάβαμε ως χώρα και στα αγόρια και στις κοπέλες ήταν μία πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία δεδομένου ότι συμμετείχαν 11 χώρες, οι οποίες είναι καλλιεργημένες στο άθλημα της κολύμβησης σε επίπεδο παγκόσμιων πρωταθλημάτων. Οι κολυμβητές στο σύνολό τους είχαν μία πάρα πολύ καλή παρουσία, έδειξαν πως βρίσκονται σε ικανοποιητική κατάσταση και αυτό φάνηκε από την κατάρριψη των ατομικών τους επιδόσεων. Επέδειξαν μεγάλη ωριμότητα, αγωνίστηκαν με ένταση και ανταγωνιστικότητα ιδιαίτερα στα ατομικά αγωνίσματα. Παράλληλα είχαμε τη χαρά να χειροκροτήσουμε πανελλήνια ρεκόρ όπως αυτά των Δαμασιώτη και Παπαστάμου,  οι οποίοι έπιασαν τα όρια για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων – νεανίδων. Ωστόσο, και άλλοι αθλητές διεκδικούν τη συμμετοχή τους σε μεγάλες διοργανώσεις. Από κει και πέρα θα πρέπει να επιλυθούν τα προβλήματα που υπάρχουν, όπως η κατάσταση που βιώνουν τα τοπικά κολυμβητήρια με αποτέλεσμα να μην μπορούν τα παιδιά να προπονηθούν σε σωστές βάσεις».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε για το αν αυτή η «φουρνιά» αθλητών είναι καλύτερη ή όχι σε σχέση με τις προηγούμενες, τονίζοντας: «Αυτές οι κατηγορίες πάντα έχουν καλή συμμετοχή και παρουσία, με τα 22 παιδιά που συμμετείχαν στην πολυεθνή συνάντηση να δείχνουν εξαιρετική εικόνα, Ωστόσο, ορισμένοι κολυμβητές, έδειξαν πως αν προσεχθούν και βελτιώσουν κάποια στοιχεία θα βρεθούν σε πολύ υψηλά επίπεδα, με την Ομοσπονδία να είναι στο πλάι τους για να τους βοηθήσει».

Ο κ. Χούμας καταλήγοντας έκανε μια σύγκριση με την απόδοση των αθλητών που συμμετείχαν στην πολυεθνή συνάντηση της Πράγας για τις κατηγορίες νεανίδων/εφήβων, επισημαίνοντας: «Αντίστοιχα στην πολυεθνή συνάντηση της Πράγας οι κολυμβητές δεν έδειξαν αυτή την ένταση και την αισιόδοξη εικόνα που είχαμε εδώ. Ορισμένα από τα παιδιά δεν τα κατάφεραν, μη πιάνοντας το χρόνο με το οποίο είχαν ταξιδέψει στην Τσεχία. Ο ανταγωνισμός ήταν πιο έντονος, μένοντας μακριά από τις καλές επιδόσεις τους. Απώτερος στόχος μέσα από όλους αυτούς τους αγώνες που γίνονται και αυτών που θα ακολουθήσουν είναι τα παιδιά να παρουσιαστούν έτοιμα στο Ευρωπαϊκό των εφήβων – νεανίδων».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ