ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ

Χριστόδουλος Χούμας: «Τελευταία ευκαιρία για όρια»

  11.05.2017 18:55       2727

Αύριο το απόγευμα αρχίζει στο ΟΑΚΑ η διεθνής συνάντηση Ακρόπολις (12-14 Μαΐου), με τους κολυμβητές να έχουν θέσει τους αγώνες ως προτεραιότητά τους, καθώς αποτελεί την τελευταία ευκαιρία ώστε να πιάσουν τα όρια τόσο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης όσο και για το ευρωπαϊκό νέων στη Νετάνια.

Το παρόν πρόκειται να δώσουν αρκετοί κολυμβητές, με τα μεγάλα ονόματα να μην λείπουν. Κέλλυ Αραούζου, Νόρα Δράκου, Άννα Ντουντουνάκη πρόκειται να κλέψουν τις εντυπώσεις, με τους «μικρούς» Νίκο Ντάνο, Γιώργο Βελιάδη, Γεωργία Δαμασιώτη, Ορφέα Γενκιανίδη, Φωτεινή Μέτσιου κ.α. να παρουσιάζονται έτοιμοι να προσφέρουν τον καλύτερό τους εαυτό, ώστε να επιτύχουν τους στόχους τους.

Ένα από τα πιο ιστορικά μίτινγκ είναι το Ακρόπολις, με τον κ. Χούμα να επισημαίνει πως για άλλη μια χρονιά πρόκειται να δούμε μία διοργάνωση με πολύ δυνατές κούρσες και ατομικά ρεκόρ.

«Το Ακρόπολις είναι μία ιστορική διοργάνωση. Είναι σημαντικό που θα πραγματοποιηθεί στο ΟΑΚΑ, όμως δεν παύει ο συγκεκριμένος χώρος να έχει κάποια προβλήματα στις εγκαταστάσεις του, καθώς δεν υπάρχουν καινούργιοι βατήρες. Είναι μια παγιωμένη διοργάνωση στην οποία έχουν συμμετάσχει κατά καιρούς μεγάλα ονόματα της κολύμβησης. Κάτι παρόμοιο πρόκειται να γίνει και φέτος. Οι Έλληνες φίλαθλοι βρίσκονται σε αναμονή να δουν την Αραούζου, την Δράκου, την Ντουντουνάκη, τον Σπανουδάκη και άλλους κολυμβητές, οι οποίοι με τη σειρά τους θα διεκδικήσουν να πιάσουν τα όρια για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.  Θα γίνει και φέτος μία καλή διοργάνωση με τη συμμετοχή Κυπρίων και Τούρκων αθλητών».

Στη συνέχεια διευκρίνισε πως από τις επιδόσεις που θα κάνουν οι κολυμβητές θα συγκροτηθούν και οι εθνικές αποστολές τόσο για το παγκόσμιο ανδρών - γυναικών όσο και για το ευρωπαϊκό νέων.

«Περιμένω να δούμε ένα καλό μίτινγκ με πολύ δυνατές κούρσες. Αναμένεται να παρακολουθήσουμε μία ενδιαφέρουσα διοργάνωση καθώς αποτελεί την τελευταία ευκαιρία των αθλητών να πιάσουν τα όρια τόσο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης όσο και για ευρωπαϊκό νέων στη Νετάνια. Βάση αυτών που θα δούμε θα συγκροτήσουμε και τις εθνικές ομάδες που θα συμμετάσχουν στις δύο σημαντικές διοργανώσεις. Υπάρχουν και άλλοι αγώνες που θα γίνουν στη συνέχεια όπως το Comen cup αλλά και το ευρωπαϊκό ολυμπιακό φεστιβάλ νεότητας, με όσους θα συμμετέχουν να είναι μία πολύ καλή ευκαιρία ώστε να επιτύχουν προσωπικές επιδόσεις».

Για το στάδιο της μετάβασης των παιδιών σε επίπεδο ανδρών και γυναικών αντίστοιχα, διευκρίνισε ότι: «Αυτή η μετάβαση χρειάζεται μία ιδιαίτερη προσοχή. Οι στόχοι τίθενται σε επίπεδο ανδρών και γυναικών αντίστοιχα, με αποτέλεσμα να γίνονται πιο δύσκολοι. Σε αυτή τη χρονική στιγμή της μετάβασης σημαντικό ρόλο παίζουν οι προπονητές αλλά και το οικογενειακό περιβάλλον. Τα παιδιά όταν βρεθούν σε αυτή τη μετάβαση θα πρέπει να δουλέψουν ακόμη περισσότερο καθώς το επίπεδο ανδρών και γυναικών είναι πιο σκληρό. Σημαντικό είναι να μην το βάλουν κάτω και να μην παρατήσουν την προσπάθεια που έχουν κάνει τα προηγούμενα χρόνια».

Τέλος, αναφέρθηκε στην επιτυχία της ελληνικής αποστολής στους βαλκανικούς αγώνες που έγιναν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στη Σόφια, υπογραμμίζοντας:

«Είμαστε ευχαριστημένοι στην ομοσπονδία για την παρουσία των αθλητών στη διοργάνωση των βαλκανικών αγώνων που προηγήθηκαν. Είναι μία διοργάνωση που είναι ιστορική και κατά κάποιο τρόπο έχει παγιωθεί στη συνείδηση των φιλάθλων, γιατί έχουμε φέρει αρκετές διακρίσεις ως χώρα. Κάθε χρόνο είναι όλο και πιο δύσκολη, γιατί οι χώρες κατεβάζουν αξιόλογες ομάδες. Φέτος συμμετείχαν 10 χώρες και είναι χαρακτηριστικό ότι οι κολυμβητές τους πέτυχαν υψηλούς χρόνους. Η χώρα μας διακρίθηκε και βγήκε πρώτη στη γενική βαθμολογία και καταφέραμε να κατακτήσουμε 31 μετάλλια κάτι το οποίο μας ικανοποιεί απόλυτα. Ορισμένα παιδιά βρέθηκαν κοντά στα όρια για το ευρωπαϊκό της Νετάνια και άλλα έκαναν πολύ καλές επιδόσεις. Αν είχαμε την δυνατότητα να συμμετείχαν ακόμη περισσότερα άτομα από αυτά που βρέθηκαν στη Σόφια, τότε θα είχαμε πάει ακόμα καλύτερα».

 

 

Γραφείο Τύπου: ΝβΧ