ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ / Καταδύσεις

Αγκαλιά με την πρόκριση στο Λονδίνο ο Παπαρούνας, ελπίδες για Μάνο

  21.02.2012 21:15       2142

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι δύο αθλητές των καταδύσεων, Στέφανος Παπαρούνας και Αλέξανδρος Μάνος στο Λονδίνο, όπου αγωνίστηκαν με φόντο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς του καλοκαιριού στη ίδια πόλη.

Συγκεκριμένα, στον αγώνα έλαβαν μέρος 59 αθλητές, με τον Στέφανο Παπαρούνα να  βρίσκεται με το «ένα πόδι» στην Ολυμπιάδα, αφού κατετάγη 21ος συγκεντρώνοντας 409.45 βαθμούς. Από την πλευρά του, ο Αλέξανδρος Μάνος τερμάτισε στην 29η θέση, συγκεντρώνοντας 389.65 βαθμούς, και τρέφει επίσης αρκετές ελπίδες για πρόκριση, αφού η επικίνδυνη ζώνη είναι μία θέση κάτω, δηλαδή η 30η. Ο Μάνος θα αγωνιστεί και πάλι την Κυριακή, στον αγώνα της έξτρα ευκαιρίας, ώστε να θέσει εαυτόν στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου.

Φυρίγος: «Περνάει ο Παπαρούνας, ελπίδες για Μάνο»

Αναφορικά για τον αγώνα των δύο αθλητών, μίλησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Πέτρος Φυρίγος, και εμφανίστηκε αισιόδοξος και για τους δύο αθλητές, λέγοντας «Και τα δύο παιδιά έκαναν έναν πολύ καλό αγώνα. Όμως, είναι δύσκολο να μιλήσουμε ξεκάθαρα για πρόκριση στην Ολυμπιάδα. Είναι επίσης εξίσου δύσκολο να αναλύσω μέσα σε λίγες λέξεις τα σενάρια, αλλά και τον τρόπο πρόκρισης. Το αποτέλεσμα του Παπαρούνα, είναι λογικά αποτέλεσμα πρόκρισης, ενώ όσον αφορά τον Μάνο, το δικό του αποτέλεσμα ενδεχομένως να του δώσει και αυτού το εισιτήριο. Αυτό θα κριθεί τις επόμενες μέρες, καθώς θα παίξουν ρόλο οι δυνατότητες αρκετών χωρών να αγωνιστούν στη συγκεκριμένη με δύο, ακόμη και τέσσερις αθλητές, στα ατομικά και ομαδικά αθλήματα των τριών μέτρων τραμπολίνο και των 10 μέτρων σταθερού βατήρα και στη συνέχεια να κριθούν οι θέσεις για την Ολυμπιάδα, βάσει ποσοστών. Εν κατακλείδι, ο Παπαρούνας είναι αγκαλιά με την πρόκριση, ενώ και για τον Μάνο οι πιθανότητες είναι αυξημένες».

Να σημειωθεί πως η χώρα μας έχει ακόμη έναν υποψήφιο εκπρόσωπο για τους Ολυμπιακούς, τον Μιχάλη Τζίφα, ο οποίος αγωνίζεται την Παρασκευή στα δέκα μέτρα σταθερού βατήρα.

(στην φωτογραφία ο Στέφανος Παπαρούνας)

Γραφείο Τύπου

Νίκος Χαραλαμπόπουλος