ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / WORLD LEAGUE ΑΝΔΡΩΝ

Αλ. Γούνας: «Βελτιωμένοι παιχνίδι με παιχνίδι»

  12.04.2017 18:30       804

 

Μια γλυκόπικρη γεύση άφησε το τελευταίο παιχνίδι της Εθνικής μας ομάδας υδατοσφαίρισης των Ανδρών για τα προριματικά του World League στην ευρωπαϊκή ζώνη. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκανε μια καλή εμφάνιση στο Νανσί και πήρε μια ακόμα νίκη, την 5η σε 6 αγώνες, αλλά έχασε την πρόκριση στην τελική φάση, καθώς στην ισοβαθμία στην κορυφή με την Κροατία είχε χειρότερη διαφορά τερμάτων. Ο διεθνής περιφερειακός Αλέξανδρος Γούνας δηλώνει ότι αυτό μπορεί λίγο να τους στενοχώρησε, αλλά παράλληλα οι πολύ καλές εμφανίσεις αυτής της ανανεωμένης ομάδας δίνει προοπτικές για το μέλλον και κυρίως εν όψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Βουδαπέστης:

 

«Κλείσαμε τον κύκλο του World League όπου τα πήγαμε πολύ καλά, όμως δεν περάσαμε για τρία γκολ στη διαφορά τερμάτων. Μας πείραξε λίγο που αποκλείστηκε με αυτό τον τρόπο, αλλά δεν μας στοιχίζει για τη συνέχεια καθώς μένει η θετική προσπάθεια και ότι παιχνίδι με παιχνίδι δείχνουμε βελτιωμένοι κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Αναμένουμε πλέον το ξεκίνημα της προετοιμασίας το καλοκαίρι για το παγκόσμιο της Βουδαπέτσης. Είμαστε μια ομάδα με πολλά νέα παιδιά που έχουμε τις προδιαγρφές, τα φόντα και την δυμαμινκη να ανταπεξέλθουμε κόντρα σε μεγάλες ομάδες. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να κοιτάξουμε κάθε αντίπαλο στα μάτια, κυρίως στον εντός έδρας αγώνα με την Κροατία. Τη νικήσαμε και αν στο πρώτο παιχνίδι που χάσαμε ήμασταν πιο έτοιμοι θα είχαμε προκριθεί».

 

Για τις φιλοδοξίες ενόψει παγκοσμίου πρωταθλήματος είπε: «Δεν μπορώ να μιλήσω για θέσεις στο παγκόσμιο, αλλά έχουμε αποκτήσει αυτοπεποίθηση στο να αντιμετωπίζουμε όλες τις ομάδες».

 

Για το ματς με Γαλλία σημείωσε: «Παίξαμε καλή άμυνα απέναντι σε μια ομάδα μικρότερης δυναμικότητας και χτίσαμε σιγά σιγά τη διαφορά υπέρ μας. Ήταν μια ακόμα καλή εμπειρία για την ομάδα μας».

 

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ