ΤΕΧΝΙΚΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ/ΒΡΟΤΣΛΑΒ

«Ασημένιοι» οι Έλληνες πρωταθλητές στη σκυταλοδρομία του OPEN WATER

  08.07.2017 21:11       3710

Το 5ο ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης Ανδρών Γυναικών του Βρότσλαβ (Πολωνία) πανηγυρίζει η Ελλάδα, αφού στην τελευταία ημέρα των αγώνων, όπου διεξήχθησαν τα αγωνίσματα του OPEN WATER, η Εθνική μας ομάδα κατέλαβε την 2η θέση στα 4χ2000μ. Επιφάνεια.

 

Οι Χρήστος Δαμολής, Στέλλα Κωνσταντινίδου, Χριστίνα Ζαφειρίου και Σταύρος Κουρλάκης (με τη σειρά που κολύμπησαν) τερμάτισαν σε χρόνο 1:18.15 και έμειναν πίσω μόνο από την ομάδα της Ρωσίας που κάλεψε την απόσταση σε 1:17.53. Τρίτη σε απόσταση αναπνοής από την Ελλάδα ήταν η Ιταλία με 1:18.18.

 

Στις άλλες τρεις παρουσίες στα ατομικά αγωνίσματα, είχαμε την 6η θέση του Χρήστου Δαμολή στα 6000μ. Επιφάνεια με 1:00.24, ενώ στο ίδιο αγώνισμα και στην κατηγορία των γυναικών η Στέλλα Κωνσταντινίδου ήταν 9η με 1:12.43 και η Χριστίνα Ζαφειρίου 11η με 1:19.24.

 

Μετά το τέλος των αγώνων οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της σκυτάλης μίλησαν για την επιτυχία τους τονίζοντας την πίστη που είχαν για την κατάκτηση ενός μεταλλίου.

 

Σταύρος Κουρλάκης: «Ήταν μια πολύ δύσκολη και απαιτητική κούρσα. Δώσαμε και οι τέσσερις τον καλύτερο εαυτό μας και καταφέραμε να πάρουμε αυτό το μετάλλιο. Ευχαριστώ πολύ τους προπονητές μου και τον σύλλογό μου που με στήριξαν και με βοήθησαν να φτάσω ως εδώ».

Στέλλα Κωνσταντινίδου: «Είμαι πολύ χαρούμενη για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στην σκυτάλη των 4×2000 καθώς όλοι δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό και προσπαθήσαμε για το καλύτερο. Επιπλέον, ειμαι εξίσου χαρούμενη και για την επίδοση μου στο ατομικό αγώνισμα των 6000. Θα ήθελα λοιπόν να ευχαριστήσω τους προπονητές μου Βίκυ Τσίκλη και Παύλο Μπάπκα για την προετοιμασία και την συνεχή στήριξη τους, καθώς και την Ομοσπονδία και τους προπονητές της για την βοήθεια τους σε όλη την διοργάνωση».

Χριστίνα Ζαφειρίου: «Είμαι πολύ περήφανη που καταφέραμε να ανέβουμε στο βάθρο παρολες τις ατυχίες που είχαμε. Εγώ από μέρος μου θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που μου στάθηκαν και με βοήθησαν στην προσπάθεια μου αυτη! Πρώτα από όλα τους δυο μου προπονητές τον κύριο Αλέκο Ξιαρχο και τον κύριο Γιώργο Σαλταμανικα αλλά και τον διατροφολόγο μου Λάμπρο Μελίστα και τον φυσικοθεραπευτή μου Γιώργο Γκούντα. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τους γονείς μου και την οικογένειά και τους φίλους μου που ήταν πάντα εκεί, δίπλα μου».

Χρήστος Δαμολής: «Χάρηκα πολύ για την επιτυχία που κάναμε με τα παιδιά. Προσπαθησαμε και πήγαμε όλοι πολύ καλά, ήταν μια θέση που μας άξιζε. Συγχαρητήρια αξίζουν και τα υπόλοιπα παιδιά της αποστολής τα οποία έδωσαν το καθένα ξεχωριστά τον καλύτερο τους εαυτό. Προσωπικά, θα ήθελα να ευχαριστώ αρχικά τον προπονητή μου Τσίκλη Δημήτρη και έπειτα όλους τους άλλους παράγοντες που με στηριξαν στην προσπάθειά μου, φίλους, γονείς, άτομα που έμειναν και άτομα που αποφάσισαν να φύγουν. Όλοι τους με βοήθησαν κατά έναν βαθμό, ξεχωριστά».

 

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ