ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / WORLD LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Δημήτρης Διαθεσόπουλος: «Μεταξύ των κορυφαίων του κόσμου»

  25.01.2017 18:33       790

Ως μεγάλη νίκη απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου χαρακτήρισε την επικράτηση της Εθνικής μας απέναντι στη Ρωσία (8-7) ο Πρόεδρος της ΚΟΕ κ. Δημήτρης Διαθεσόπουλος που είδε από κοντά τις προσπάθειες των παικτριών του Σάκη Κεχαγιά. Παράλληλα τόνισε ότι θα ήθελε αυτή η νίκη να έχει έρθει τον προηγούμενο Μάρτιο, ώστε η Εθνική μας ομάδα να διεκδικήσει ακόμη και ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ τόνισε ότι πιστεύει στις δυνατότητες αυτής της ομάδας, η οποία συγκαταλέγεται ανάμεσα στις καλύτερες του κόσμου.

 

«Είναι μια μεγάλη νίκη για την Εθνική ομάδα, καθώς σημειώθηκε απέναντι σε μία από τις μεγαλύτερες και πιο παραδοσιακές δυνάμεις του παγκοσμίου πόλο που βρίσκεται στη ζώνη των μεταλλίων σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις – ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, παγκόσμια πρωταθλήματα, Ολυμπιακούς Αγώνες - όχι μόνο σε επίπεδο γυναικών, αλλά και στις υποδομές».

 

Στη συνέχεια τόνισε πως: «Μακάρι αυτή η νίκη ερχόταν τον προηγούμενο Μάρτιο, αλλά δυστυχώς δεν ήρθε σε εκείνο το χιαστί παιχνίδι του προολυμπιακού τουρνουά, στο οποίο χαρίσαμε την πρόκριση στη ρωσική ομάδα και ίσως χαρίσαμε ένα μετάλλιο, αφού ας μην ξεχνάμε πως κερδίσαμε την ομάδα που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Συνεχίζουμε όμως. Αυτά υπάρχουν στον αθλητισμό. Βρισκόμαστε μεταξύ των κορυφαίων ομάδων του κόσμου και μακάρι το καλοκαίρι να καταφέρουμε να βρεθούμε σε καλή κατάσταση και να διεκδικήσουμε συμμετοχή στον αφρό της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης. Ας μην ξεχνάμε πως πριν από έξι χρόνια η ομάδα αυτή πήρε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Σανγκάη».

 

Μιλώντας για τις ιδιαιτερότητες της γυναικείας υδατοσφαίρισης σημείωσε: «Το γυναικείο πόλο έχει κάποιες ιδιαιτερότητες ως άθλημα. Μπορεί τη μία ημέρα να κερδίσεις την καλύτερη ομάδα του κόσμου και την άλλη να χάσεις από έναν υποδεέστερο αντίπαλο. Η ομάδα αυτή έχει πολλές δυνατότητες και η απόδειξη είναι η νίκη απέναντι στη χάλκινη Ολυμπιονίκη του Ρίο. Χάσαμε από την Ολλανδία στα πέναλτι. Θα μπορούσαμε να έχουμε κερδίσει και σε αυτό το παιχνίδι. Με όλα αυτά έχουμε δείξει πως μπορούμε να φτάσουμε ψηλά στο επερχόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα».

 

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ