ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Δημήτρης Διαθεσόπουλος: «Σημαιοφόρος ο ελληνικός αθλητισμός».

  27.12.2016 11:32       1141

«Εύχομαι ο ελληνικός αθλητισμός, ο σημαιοφόρος της Ελλάδας, να συνεχίσει το σπουδαίο έργο, το οποίο επιτελεί τα τελευταία χρόνια, αποτελώντας τον μεγαλύτερο πρεσβευτή της χώρας σε διεθνές επίπεδο. Μέσα σε ένα περιβάλλον διεθνούς απαξίωσης της Ελλάδας, ο  αθλητισμός μας γεμίζει με υπερηφάνεια, κύρος και αξιοπρέπεια. Εύχομαι λοιπόν σε όλα τα παιδιά να είναι γεμάτα υγεία και χωρίς προβλήματα. Βέβαια η ευχή που δίνω είναι να καλυτερεύσουν στο μέτρο του δυνατού οι συνθήκες προετοιμασίας των αθλητών σε όλα τα αθλήματα και φυσικά σε αυτά της Ομοσπονδίας μας».

Αυτή ήταν η δήλωση του Προέδρου της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, κ. Δημήτρη Διαθεσόπουλου, στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, αναφερόμενος στις ευχές για το 2017.

Παράλληλα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας έκανε ένα μίνι απολογισμό του έργου που επιτελέστηκε στα αθλήματα που φιλοξενούνται στους κόλπους της ΚΟΕ ενώ μίλησε και για αυτά που έρχονται τη νέα χρονιά.

Μιλώντας για το 2016 τόνισε: «Από το 2016 που ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη αλλά σημαντική χρονιά, κρατάμε τη μεγάλη επιτυχία του Σπύρου Γιαννιώτη".

 

Στην συνέχεια ο προεδρος της ΚΟΕ επανέλαβε προσφατες δηλωσεις του στα ΜΜΕ της χωρας και υποστήριξε :

"Το ασημένιο μετάλλιο του Σπύρου ήταν μια από τις σημαντικότερες επιτυχίες σε όλο το φάσμα του αθλητισμού. Το ήθος και η σεμνότητά του δε μας άφησε να διεκδικήσουμε για λογαριασμό του κάτι καλύτερο και έτσι ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής στην ιστορία φεύγει με το ασημένιο μετάλλιο στο στήθος του».

Αναφερόμενος και στις άλλες μεγάλες επιτυχίες των αθλημάτων της Ομοσπονδίας συμπλήρωσε: «Πέρα από το Open Water, η χρονιά ήταν γεμάτη επιτυχίες και για τα υπόλοιπα αθλήματά μας. Ξεκινώντας από την κολύμβηση, στους Ολυμπιακούς Αγώνες είχαμε σημαντική ελληνική εκπροσώπηση, πανελλήνια ρεκόρ και πλασαρίσματα σε ημιτελικούς. Όποιος γνωρίζει το επίπεδο της παγκόσμιας κολύμβησης και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κολύμβηση, καταλαβαίνει πως είχαμε μια ικανοποιητική παρουσία. Επίσης στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Λονδίνου κατακτήσαμε δύο μετάλλια με τον Ανδρέα Βαζαίο και τον Απόστολο Χρήστου, ενώ είχαμε και πολλά καλά πλασαρίσματα, που μας κατέστησαν μία από τις πιο επιτυχημένες χώρες σε αυτή τη διοργάνωση».

«Στην υδατοσφαίριση, η γυναικεία ομάδα μας δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την πρόκριση με ένα απερίγραπτο τρόπο που δεν έχει καμία σχέση με την αξία αυτής της ομάδας σε ομαδικό και σε ατομικό επίπεδο. Η ανδρική ομάδα ήταν η μοναδική που μας εκπροσώπησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες και μάλιστα πήρε την 6η θέση. Να πω επίσης, για να μην αδικήσω κάποιους, ότι είχαμε σημαντικές διακρίσεις και στο πόλο σε επίπεδο ηλικιακών πρωταθλημάτων».

«Στη συγχρονισμένη κολύμβηση και φέτος είχαμε επιτυχίες. Θεωρώ επιτυχημένη τη συμμετοχή μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες και την παρουσία μας στην 10άδα των Αγώνων, αν και θεωρώ ότι οι δυνατότητές μας ήταν για ακόμη καλύτερες θέσεις. Ας μην ξεχνάμε όμως και το ευρωπαϊκό μετάλλιο που πήραμε με το ντουέτο σε επίπεδο Νεανίδων».

«Για την τεχνική κολύμβηση τα πράγματα μιλούν από μόνα τους με τη σωρεία μεταλλίων και διακρίσεων που είχαμε τη φετινή χρονιά».

Όσον αφορά το 2017 και τους στόχους που έχουν τα αθλήματα της Ομοσπονδίας σε αυτό τόνισε: «Για το 2017 θα ήθελα να πω ότι ξεχωρίζει η παρουσία μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, που αποτελεί τον κυρίαρχο στόχο μας. Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι και φέτος στην Ελλάδα θα έχουμε σημαντικές διοργανώσεις υδατοσφαίρισης και τεχνικής κολύμβησης, όπου όπως πάντα έτσι και τώρα, ο στόχος μας είναι η απόλυτη επιτυχία σε οργανωτικό και αγωνιστικό επίπεδο».

 

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ