ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ / ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ

Δύο χρυσά κι ένα ασημένιο μετάλλιο για τις πρώτες ελληνικές συμμετοχές!

  03.02.2017 22:02       5916

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το κύπελλο καταδύσεων του Αϊντχόφεν για τα ελληνικά χρώματα, αφού Θάνος Τσιρίκος και Νίκος Μόλβαλης ανέβηκαν από δύο φορές στο βάθρο, κατακτώντας συνολικά τρία μετάλλια, εκ των οποίων τα δύο ήταν χρυσά και το ένα ασημένιο. Στους αγώνες συμμετέχουν περισσότεροι από 210 αθλητές και θεωρείται ένα σπουδαίο μίτινγκ.

Στο αγώνισμα των συγχρονισμένων καταδύσεων από αναπηδητήριο 3μ., στην κατηγορία Α των αγοριών, οι δύο αθλητές κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο συγκεντρώνοντας 253.08 βαθμούς, ενώ λίγη ώρα αργότερα ο Θάνος Τσιρίκος ήταν πρώτος στο αγώνισμα των καταδύσεων από πλατφόρμα (5μ. - 7,5μ. - 10μ.) της κατηγορίας Β' συγκεντρνοντας 346.90 βαθμούς.

Στο ίδιο αγώνισμα, ο Μίνως Γιαννόπουλος κατέλαβε την 7η θέση με 309.45 βαθμούς.

Το τρίτο μετάλλιο ήρθε από το Νίκο Μόλβαλη και είχε ασημένιο χρώμα. Ο αθλητής του Παναθηναϊκού κατάφερε να συγκεντρώσει 507.50 βαθμούς στο αγώνισμα των καταδύσεων από αναπηδητήριο 3μ. της κατηγορίας Α. Ο Θεόφιλος Αυθίνος που συμμετείχε στο ίδιο αγώνισμα της ίδιας κατηγορίας στάθηκε άτυχος, καθώς δεν πέρασε στην 6άδα του τελικού για μόλις 3.25 βαθμούς. Ο αθλητής του συλλόγου Αργώ, συγκέντρωσε 403.95 βαθμούς.

 

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Πέτρος Φυρίγος σημείωσε μετά τη λήξη της 1ης ημέρας των αγώνων: «Είχαμε μια εξαιρετική ημέρα στον πρώτο διεθνή αγώνα για τη νέα σεζόν. Ήδη έχουμε ξεπεράσει την προ διετίας παρουσία μας στο ίδιο μίτινγκ. Ευελπιστώ να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο. Τα παιδιά παρά το γεγονός ότι προπονούνται σε αντίξοες υλικοτεχνικά συνθήκες έχουν υπερβάλει εαυτό και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Το έβλεπα στην προπόνηση πως θα έχουμε καλά αποτελέσματα, αλλά οι αθλητές ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Συνεχίζουμε».

 

Οι αγώνες συνεχίζονται αύριο (4/2) με την παρουσία του Θάνου Τσιρίκου στις καταδύσεις από αναπηδητήριο 3μ. της Β' Κατηγορίας και του Θεόφιλου Αυθίνου στο αγώνισμα του 1μ. της Α' Κατηγορίας.

 

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ