ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Επέστρεψαν στα πάτρια εδάφη οι άνδρες

  30.01.2012 19:43       1248

Μετά από δύο εβδομάδες μακριά από τις οικογένειες τους, οι πολίστες της ελληνικής ομάδας που κατέλαβαν την έκτη θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν, επέστρεψαν σήμερα στα πάτρια εδάφη. Μαζί τους και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημήτρης Διαθεσόπουλος.

Οι παίκτες, αν και κουρασμένοι, δήλωναν ικανοποιημένοι από την πορεία τους στο ευρωπαϊκό, αφού ο στόχος που ήταν η πρόκριση στο Προολυμπιακό τουρνουά του Έντομοντον, επετεύχθη.

Μιράλης: «Δείξαμε ότι είμαστε σε υψηλό επίπεδο»

Ο πρώτος σκόρερ της Εθνικής μας ομάδας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν Ανδρέας Μιράλης αναφέρθηκε αρχικά στην παρουσία της ελληνικής ομάδας στη διοργάνωση. «Η παρουσία της Εθνικής Ελλάδας ήταν ικανοποιητική. Δείξαμε ότι είμαστε σε αρκετά υψηλό επίπεδο, αν και μπορούσαμε και καλύτερα. Θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει ένα από τα δύσκολα παιχνίδια, θεωρώ όμως πως δείξαμε ότι είμαστε στο ίδιο επίπεδο με τις υπόλοιπες ομάδες υψηλού επιπέδου και νομίζω ότι αυτή η ομάδα έχει συνέχεια. Μπορεί να κάνει κάτι καλύτερο στο μέλλον».

Όσον αφορά στον προημιτελικό με το Μαυροβούνιο, παιχνίδι στο οποίο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα το πάλεψε αρκετά απέναντι σε μια ομάδα που έφτασε μέχρι τον τελικό, ο 25χρονος περιφερειακός είπε: «Δείξαμε ότι στεκόμαστε στο υψηλό επίπεδο και ότι έχουμε επανέλθει. Το παιχνίδι με το Μαυροβούνιο ήταν καθοριστικό για τη συνέχεια για να μπούμε στην τετράδα. Το παλέψαμε, ήμασταν πολύ κοντά να μπούμε εμείς αντί για το Μαυρβούνιο, δεν έγινε αλλά είδαμε ότι το Μαυροβούνιο πέρασε στον τελικό και είναι όντως μία πολύ μεγάλη ομάδα».

Το μεγάλο στοίχημα για την Εθνική μας ομάδα, σύμφωνα με τον Ανδρέα Μιράλη είναι: «Το μεγάλο στοίχημα είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θέλει δουλειά και πειθαρχία. Θεωρώ πως αν δουλέψουμε σωστά θα καταφέρουμε να περάσουμε στους Ολυμπιακούς. Είμαι αισιόδοξος».

Ερωτηθείς από πού πηγάζει η αισιοδοξία του, ο διεθνής πολίστας τόνισε: «Η αισιοδοξία μου πηγάζει από το υψηλό επίπεδο της ομάδας που δείχνει ότι βρισκόμαστε σε υψηλό επίπεδο. Νομίζω ότι θα είμαστε ακόμα καλύτεροι στο Έντμοντον και θα προκριθούμε».

Σίγουρος για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες είναι ο Μιράλης, ο οποίος τόνισε: «Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο στόχο μας. Αν είμαστε συγκεντρωμένοι στο στόχο μας, που είναι πάρα πολύ σημαντικός για όλη την υδατοσφαίριση και όχι μόνο για εμάς σαν παίκτες, θα τον πετύχουμε».

Γραφείο Τύπου: Νίκος Χαραλαμπόπουλος