ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / 33ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ / ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

Επιστροφή στην ελίτ για την Ελλάδα, 11-9 την Ισπανία και πρόκριση στον τελικό!

  25.07.2018 21:45       2095

Τεράστια πρόκριση στον τελικό του 33ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος εξασφάλισε η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης Γυναικών, που επικράτησε της διοργανώτριας Ισπανίας μέσα στην Βαρκελώνη με 11-9, επέστρεψε στην ελίτ του παγκοσμίου πόλο και έτσι την Παρασκευή (27/7, 23.15) θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο απέναντι στην Ολλανδία.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκανε μια εκπληκτική εμφάνιση και έχοντας πλουραλισμό στην επίθεσή του, πήρε μια εύκολη νίκη παίζοντας ωραίο και αποδοτικό πόλο. Μάλιστα, το αξιοσημείωτο είναι ότι η ομάδα του Γιώργου Μορφέση απέκλεισε σε αυτό το τουρνουά τις δύο ομάδες οι οποίες τα τελευταία έξι χρόνια της στέρησαν τρεις φορές την ευκαιρία για διεκδίκηση ενός μεταλλίου σε μεγάλες διοργανώσεις.

Συγκεκριμένα, το 2012 η Ελλάδα αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου από την Ισπανία, το 2016 στο προολυμπιακό τουρνουά από την Ρωσία στα πέναλτι και το 2017 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ξανά από τις Ισπανίδες στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι.

Στο μεσοδιάστημα, βέβαια, η Εθνική μας πρωταγωνιστούσε στα πρωταθλήματα υποδομών, με αποκορύφωμα την επιτυχία στις Νέες Γυναίκες στο Βόλο, και σήμερα τα κορίτσια εκείνης της Εθνικής, σε συνδυασμό με την εμπειρία των μεγαλύτερων παικτριών, κατάφεραν να οδηγήσουν ξανά την πατρίδα μας στην κορυφή της Ευρωπαϊκής υδατοσφαίρισης.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, το εθνικό μας συγκρότημα πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο οκτάλεπτο, εξασφαλίζοντας διαφορά τριών τερμάτων (5-2), την οποία και έμελλε να συντηρήσει ως το τέλος. Μάλιστα, παρότι έπαιξε πολλές φορές με παίκτρια λιγότερη και είδε τις Χριστίνα Τσουκαλά, Βασιλική Διαμαντοπούλου και Ιωάννα Χυδηριωτη να αποβάλλονται με τρεις ποινές, κατάφερε να αντέξει στην πίεση και να πάρει την πολυπόθητη και μεγάλη πρόκριση.

Συνολικά, οκτώ διαφορετικές παίκτριες σκόραραν για την Ελλάδα, με την Ελευθερία Πλευρίτου να πετυχαίνει τρία γκολ.

ΕΛΛΑΔΑ - ΙΣΠΑΝΙΑ 11-9

Οκτάλεπτα: 1-1, 4-1, 4-4, 2-3

Ελλάδα (Γιώργος Μορφέσης): Διαμαντοπούλου Χρ., Τσουκαλά 1, Διαμαντοπούλου Β., Ελευθεριάδου 1, Πλευρίτου Μαργ. 2, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 1, Χυδηριώτη Ι. 1, Πάτρα Μ., Πρωτοπαπά, Πλευρίτου Ελ. 3, Ξενάκη 1, Σταματοπούλου

Ισπανία (Ότσα Γκάια): Έστερ, Πασκουάλ, Α. Έσπαρ 1, Μπ. Ορτίθ 5, Ρέγιες, Γιορέ Γκόμες, Κ. Έσπαρ, Καράσκο, Φόρκα, Χουάλ, Γκαρθία 2, Λέιτον 1, Σάντσεθ

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το live του αγώνα ΕΔΩ

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ