ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Γιώργος Μορφέσης

«Επόμενος στόχος, το Παγκόσμιο»

  04.06.2012 14:39       1171

Στην Αθήνα βρίσκεται από το μεσημέρι η Εθνική ομάδα Γυναικών, που αν και ανανεωμένη κατάφερε να πάρει ακόμη ένα μετάλλιο στο Γουόρλντ Λιγκ που διεξήχθη στην Κίνα, και να δοξάσει για ακόμη μία φορά τον χώρο της υδατοσφαίρισης.

Ο αρχιτέκτονας αυτής της ομάδας, ο προπονητής της Γιώργος Μορφέσης, μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ για την νέα αυτή επιτυχία, τονίζοντας αρχικά, που ήταν έκπληξη ακόμη και για τους ίδιους: «Αυτό που πετύχαμε στην Κίνα ήταν μεγάλη έκπληξη ακόμη και για εμάς.  Ομάδα αυτή έχει μεγάλη συνέχεια, αν και είναι αλήθεια ότι την ομάδα την «τράβηξαν» οι παλαιότερες κοπέλες, που φοράνε το σκουφάκι της Εθνικής τα τελευταία 5-6 χρόνια. Όμως και τα υπόλοιπα κορίτσια έδειξαν καλά στοιχεία, και θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο μέλλον. Καλώς ή κακώς αυτήν είναι η ελληνική ομάδα. Έχουμε ανεβάσει τον πήχη τα τελευταία χρόνια. Στόχος μας πρέπει να είναι η διάρκεια και η διατήρησή μας σε υψηλές θέσεις, και τα μετάλλια»

Ένα μεγάλο ερώτημα, είναι αυτό που αφορά τις επιλογές του Γιώργου Μορφέση στο έμψυχο δυναμικό, για το Προολυμπιακό τουρνουά, όπου η χώρα μας δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς. Όταν λοιπόν ρωτήθηκε για το αν θα μπορούσε να πάρει διαφορετικές παίκτριες μαζί του, είπε: «Η καλύτερη ομάδα που χρειαζόμασταν εκείνη την στιγμή, ήταν αυτή που πήγε στην Τεργέστη, και είχε καταφέρει πολλά πράγματα που δεν πρέπει να ξεχνάμε.. Στην Ιταλία, πήγαμε με μια ομάδα για το Προολυμπιακό, που πριν δύο μήνες είχε παίξει στον τελικό του Πανευρωπαϊκού. Ξέραμε ότι υπήρχε αυτήν η φουρνιά από πίσω, η οποία είναι ταλαντούχα, και ήταν στις προετοιμασίες τα προηγούμενα χρόνια, με τα προβλήματα τους, λόγω μαθημάτων. Έχουμε επηρεαστεί από αυτήν την κατάσταση, και το πόσο γρήγορα αυτήν η ομάδα αντιμετωπίζει υπερδυνάμεις, όπως οι ΗΠΑ, η Κίνα και η Ρωσία που σε λίγες μέρες θα διεκδικήσουν μετάλλιο στους Ολυμπιακούς. Παρ’ όλα αυτά, αυτήν η κατάσταση προκαλεί έναν θετικό πονοκέφαλο».

Επόμενος στόχος για την ομάδα: «Μεγάλος μας στόχος πλέον είναι το Παγκόσμιο του χρόνου, με το στοίχημα να είναι να διατηρήσουμε την φρεσκάδα μας».

Τέλος, αναφορικά με τον… ξενιτεμό ορισμένων κοριτσιών για σπουδές στο εξωτερικό, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός ανέφερε: «Είναι πρόβλημα να φεύγουν τα κορίτσια από την Ελλάδα και να πηγαίνουν στο εξωτερικό για σπουδές, γιατί δεν θα τα έχουμε κοντά μας. Από την άλλη, είναι θετικό να πάνε σε χώρες όπως η Αμερική, όπου θα μπορούν αφενός να διατηρηθούν σε υψηλό επίπεδο, και αφετέρου να παρακολουθούμε την πορεία τους».

Στην φωτογραφία διακρίνονται ο Γιώργος Μορφέσης και ο πρόεδρος της ΚΟΕ, κύριος Διαθεσόπουλος, κατά την άφιξη της ομάδας.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος