ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / 17ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ / ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Η Κροατία νέα παγκόσμια πρωταθλήτρια, 8-6 στον τελικό την Ουγγαρία - Πρώτος σκόρερ και στην κορυφαία επτάδα ο Φουντούλης

  29.07.2017 23:48       1020

Η Κροατία αναδείχθηκε πανάξια νέα παγκόσμια πρωταθλήτρια στην υδατοσφαίριση Ανδρών. Οι Κροάτες νίκησαν στον μεγάλο τελικό του 17ου Παγκοσμίου πρωταθλήματος, στη Βουδαπέστη, την οικοδέσποινα Ουγγαρία με 8-6 και ανέβηκαν στο πιο ψηλό σκαλί του παγκόσμιου βάθρου για δεύτερη φορά στην ιστορία (το είχαν καταφέρει και το 2007 στη Μελβούρνη).

Οι Κροάτες μπήκαν αποφασισμένοι στην πισίνα "Άλφρεντ Χάγιος" του νησιού της Μαργαρίτας, αιφνιδίασαν τους αντιπάλους τους και προηγήθηκαν με 4-0. Και παρά το γεγονός ότι οι Μαγυάροι, με τη δύναμη της έδρας κατάφεραν να ισοφαρίσουν, η Κροατία είχε τις λύσεις επιθετικά στο τελευταίο ενάμισι οκτάλεπτο, απέτρεψε με την πολύ καλή αμυνά της και τον τερματοφύλακά της Μπίγιατς τις επιθετικές ορέξεις των Ούγγρων και έφτασαν στη νίκη με ηγέτη τον Σούκνο (3 γκολ).

ΟΥΓΓΑΡΙΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ 6-8

Οκτάλεπτα: 0-4, 2-0, 2-2, 2-2

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Τάμας Μαρτζ): Νάγκι, Τόροκ 1, Μάνχρετζ 1, Ζάλανκι, Βάμος 3, Χοσνιάνσκι, Ντέκερ Αν., Γκορ – Νάγκι, Έρντελι 1, Βάργκα, Μέτσει, Χάραι, Ντέκερ Ατ.

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ίβιτσα Τούτσακ): Μπίγιατς, Μάτσαν 1, Φάτοβιτς, Λόντσαρ 1, Γιόκοβιτς 1, Μπουλιούμπασιτς, Βουκίσεβιτς, Μπούσλιε, Σούκνο 3, Κράπιτς, Σέτκα, Γκαρσία 2, Μάρσελιτς.

MVP TOY ΤΕΛΙΚΟΥ Ο ΣΟΥΚΝΟ, ΤΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ Ο ΒΑΜΟΣ, ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ Ο ΝΑΓΚΙ

ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ ΜΕ 23 ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ 7ΑΔΑ

Στις ατομικές διακρίσεις του Παγκοσμίου, πολυτιμότερος παίκτης (MVP) του τουρνουά αναδείχθηκε ο Ούγγρος Μάρτον Βάμος, MVP του τελικού ο Κροάτης Σάντρο Σούκνο, καλύτερος τερματοφύλακας του τουρνουά ο Ούγγρος Βίκτορ Νάγκι. Σπουδαία διάκριση είχε και η ελληνική πλευρά με τον Γιάννη Φουντούλη να αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ με 23 γκολ, ενώ μπήκε και στην κορυφαία επτάδα της διοργάνωσης.

Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΠΤΑΔΑ: Σάντρο Σούκνο (Κροατία), Βίκτορ Νάγκι (Κ. Τερματοφύλακας – Ουγγαρία), Γιάννης Φουντούλης (Ελλάδα), Αντρίγια Πρλαΐνοβιτς (Σερβία), Λούκα Λόντσαρ (Κροατία), Φραντσέσκο Ντι Φούλβιο (Ιταλία), Μάρτον Βάμος (Ουγγαρία) MVP.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ:

1. Κροατία

2. Ουγγαρία

3. Σερβία

4. ΕΛΛΑΔΑ

5. Μαυροβούνιο

6. Ιταλία

7. Αυστραλία

8. Ρωσία

9. Ισπανία

10. Ιαπωνία

11. Καζακστάν

12. Βραζιλία

13. ΗΠΑ

14. Γαλλία

15. Καναδάς

16. Ν. Αφρική

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής