ΤΕΧΝΙΚΗ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ, ΤΟΜΣΚ

Ιδανικό φινάλε με ασημένιο της Πολίτου στα 6.000 μ. OW και χάλκινο της 4Χ2.000 μικτή OW (Photos)

  06.08.2017 18:56       2016

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε η εντυπωσιακή εμφάνιση των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Τεχνικής κολύμβησης Νέων στο Τομσκ της Ρωσίας, την Κυριακή (6/8) το απόγευμα. Η ελληνική αποστολή κατέκτησε δύο ακόμη μετάλλια, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο, στα αγωνίσματα του OPEN WATER Τεχνικής. Έτσι, θα επιστρέψει με μια σπουδαία συγκομιδή επτά μεταλλίων συνολικά σε πισίνα και OPEN WATER (2 χρυσά, 3 ασημένια, 2 χάλκινα) και πολλών ακόμα καλών πλασαρισμάτων.

Συγκεκριμένα, το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε την Κυριακή, στο φινάλε των αγώνων, η Αναστασία Πολίτου, με μια εκπληκτική κούρσα, στα 6.000 μ. OPEN WATER και χρόνο 1ώρα.00:12.12. Το χρυσό μετάλλιο πήρε η Ρωσίδα Μούλκοβα (59:42.10) και το χάλκινο η Ουκρανή Βακάρεβα με 1ώρα.00:31.00. Στο ίδιο αγώνισμα η Αναστασία Γανέλλη δεν κατετάγη.

Πολύ καλή και η ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ2.000 μ. μικτή OPEN WATER που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με χρόνο 1ώρα.18:53.17. Την αποτελούσαν οι Κωνσταντίνος Τερζανίδης, Αναστασία Πολίτου, Αναστασία Γανέλλη, Νίκος Παπαθεοδώρου. Το χρυσό μετάλλιο εδώ πήρε η Ρωσία και το ασημένιο η Ουκρανία.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στα δύο αγωνίσματα μπορείτε να τα δείτε στα επισυναπτόμενα αρχεία δίπλα στις Φωτο στο πάνω μέρος του κειμένου.

Οι δηλώσεις των μεταλλιούχων της Κυριακής:

Αναστασία Πολίτου: "Είμαι πολύ χαρούμενη που κατάφερα να εκπληρώσω τους στόχους μου. Εύχομαι η επόμενη χρονία να είναι εξίσου επιτυχής. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω το σωματείο μου, τον Κολυμβητικό Όμιλο Καλαμαρίας και τους προπονητές μου Βίκυ Τσίκλη και Παύλο Μπάπκα. Τέλος, ευχαριστώ την Κολυμβητική Ομοσπονδία που μου έδωσε τη ευκαιρία να ζήσω αυτήν την εμπειρία".
 
Αναστασία Γανέλλη:"Ειμαι πολύ χαρούμενη που τελείωσα την φετινή χρονια με μια τόσο μεγάλη επιτυχία, με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου Open Water. Όλα αυτά τα κατάφερα με τη βοήθεια του προπονητή μου Άκη Λιάπη, που μαζί του βήμα προς βήμα φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Θα ηθελα επισης να ευχαριστήσω όλους όσους με στήριξαν και κυρίως την οικογένειά μου καθώς και την ομάδα μου.
 
Νίκος Παπαθεοδώρου: "Αισθάνομαι πολύ περήφανος που σε αυτό το πρώτο μου Παγκόσμιο κατάφερα να πάρω δύο μετάλλια και θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ τον προπονητή μου, καθώς και την προσπάθεια των συναθλητών μου που βοήθησαν να φτάσουμε σε ακόμα μια επιτυχία".
 
Κωνσταντίνος Τερζανίδης: "Χαίρομαι πολύ που μπόρεσα να βοηθήσω κάποια παιδιά και θέλω να τους ευχαριστήσω για την δικιά τους βοήθεια που μου πρόσφεραν για να κερδίσουμε μια υψηλή θέση".
 
Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής