ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / Μορφέσης

Ηταν σημαντικό για μας το ‘Θέτις Καπ’

  10.01.2012 14:21       1293

Μπορεί η Εθνική μας ομάδα πόλο των γυναικών να κατέλαβε την 3η θέση στο διεθνές τουρνουά ‘Θέτις Καπ’, που διεξήχθη στην Τρίπολη, έχοντας απολογισμό μία νίκη (με Ιταλία) και δύο ήττες (από Ουγγαρία και Ρωσία), ο ομοσπονδιακός τεχνικός όμως, Γιώργος Μορφέσης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη χρησιμότητα που είχε το τουρνουά στην προετοιμασία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, δέκα περίπου ημέρες πριν την έναρξη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Αϊντχόφεν.

Η ελληνική ομάδα είχε ρεπό σήμερα, ενώ από αύριο επιστρέφει στις διπλές προπονήσεις, τα πρωινά στο κολυμβητήριο της Σχολής Ευελπίδων στη Βάρη και τα απογεύματα στο Εθνικό κολυμβητήριο του Πειραιά.

Αύριο το απόγευμα μάλιστα, στις 6 και μισή, η Παγκόσμια πρωταθλήτρια θα δώσει επίσημο φιλικό παιχνίδι με την ομάδα του Καζακστάν, η οποία βρίσκεται από τη Δευτέρα στην Αθήνα, καθώς προετοιμάζεται ενόψει του Ασιατικού προ-ολυμπιακού τουρνουά πρόκρισης στους Αγώνες του Λονδίνου. Στο φιλικό αναμένεται να παίξει και η Φιλιώ Μανωλιουδάκη, φορώντας προστατευτική μάσκα στο πρόσωπο, μετά το κάταγμα που υπέστη ση μύτη, στην κοινή προετοιμασία με τη Ρωσία στην Τρίπολη την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Μορφέσης αναφέρθηκε στα συμπεράσματά του από την παρουσία της Εθνικής μας ομάδας στο 'Θέτις Καπ’.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Το ‘Θέτις Καπ’ ήταν σημαντικό για μας. Μας έκανε καλό, γιατί είδαμε που βρισκόμαστε. Είδαμε τα λάθη μας και τι θα πρέπει να βελτιώσουμε τις εναπομείναντες μέρες μέχρι να φύγουμε για το Αϊντχόφεν.

Η ομάδα σίγουρα δεν βρίσκεται στο επίπεδο που ήταν το καλοκαίρι. Κάτι που είναι φυσιολογικό, αφού ο χρόνος προετοιμασίας ήταν μικρός και στην Τρίπολη δώσαμε τα πρώτα φιλικά.

Υπάρχει προβληματισμός, αλλά όχι ανησυχία, γιατί έχουμε λίγες μέρες να δουλέψουμε.

Με βάση την παρουσία της ομάδας στο ‘Θέτις Καπ’, θα πρέπει να βελτιώσουμε την άμυνά μας. Αυτό που κρατάμε είναι η αντίδραση της ομάδας, το γεγονός ότι στα παιχνίδια με την Ουγγαρία και τη Ρωσία, ενώ βρέθηκε να χάνει με 5 γκολ, επιστρέψαμε και διεκδικήσαμε τα ματς.

Στον αγώνα με την Ουγγαρία δείξαμε δύο πρόσωπα. Ένα καλό και ένα κακό. Ανάλογη ήταν η εικόνα μας και στο παιχνίδι με την Ιταλία, όπου και πάλι κάναμε αρκετά λάθη, αλλά παρουσιαστήκαμε λίγο καλύτεροι. Στο ματς με τη Ρωσία, ενώ ξέραμε το ρυθμό που επιβάλλουν, δεν παίξαμε καθόλου συγκεντρωμένα, με αποτέλεσμα να δεχτούμε 16 γκολ.

Συνολικά, η Ουγγαρία έδειξε πιο έτοιμη και πιο φρέσκια, έχοντας δώσει και περισσότερα παιχνίδια. Οσον αφορά την Ιταλία, που είναι και ο πρώτος μας αντίπαλος στο Αϊντχόφεν, δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ μας. Δεν υπάρχει κάτι που είτε εμείς, είτε οι Ιταλοί, έχουμε να κρύψουμε. Είναι θέμα ημέρας».

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ